Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za Inu

Mario Hoffman: Tužit ću Hanfu, ja sam ipak ugledni poduzetnik

\'hoffmann02_nnn_unu_030411\'
B. Ščitar/PIXSELL
04.04.2011.
u 09:00

Nisam u vezi s MOL-om i ne kupujem potajno Inine dionice, poručuje bogataš preko glasnogovornice

Mario Hoffman, slovački tajkun kojega Hanfa u svojoj prijavi Državnom odvjetništvu sumnjiči da je kupujući Inine dionice na Zagrebačkoj burzi oprao novac stečen na nezakonit način, razmatra sve pravne mogućnosti kako bi tužio Hanfu!

"Cijenjeni biznismen"

Potvrdila nam je to Hoffmanova glasnogovornica Helena Hupkova s kojom smo jučer razgovarali nakon što smo ekskluzivno objavili sadržaj prijave Ante Samodola, šefa Hanfe, istražiteljima. Hoffman preko glasnogovornice poručuje kako nije ni u kakvoj vezi s MOL-om, Ininim suvlasnikom, te kako ne kupuje potajno Inine dionice na burzi. Hanfa je, naime, u svojoj istrazi otkrila kako su Inine dionice za pola milijarde kuna kupljene preko američke brokerske kuće Convergex, ali kako je ta američka tvrtka dionice kupila za tri društva s Cipra koja su pak povezana s Poštova bankom u vlasništvu Hoffmanove tvrtke Istrokapital. Hanfa u prijavi optužuje i MOL za manipulaciju tržištem jer je potajno kupovao dionice.

>>Rat države i MOL-a. Slovački mafijaš tajno kupovao dionice Ine

Nametnula se pak sumnja da je i slovački tajkun u vezi s MOL-om, ali Hoffman to opovrgava. Taj najbogatiji Slovak poručuje kako je Hanfino izvješće neprimjeren napad na njega koji šteti njegovu ugledu i reputaciji njegovih kompanija. Hoffman, kojega je Hanfa opisala kao privatizacijskog tajkuna sa snažnim vezama u podzemlju, tvrdi da je visokocijenjeni slovački biznismen čije tvrtke samo u Slovačkoj zapošljavaju tisuću ljudi, a sve je, poručuje preko glasnogovornice, stekao na zakonit način.

Nema prijava

– Takve lažne informacije o gospodinu Hoffmanu štete njegovu ugledu i imaju negativan utjecaj na njegove poslove. On nikada nije ništa privatizirao u Slovačkoj i nema veze ni s kakvim nezakonitim poslovima. Nijedna kaznena prijava nikada nije podignuta protiv njega ni u Slovačkoj niti u svijetu – tvrdi Helena Hupkova. Iako se Ante Samodol, predsjednik uprave Hanfe, u prijavi pozvao na medijske izvještaje i izvješće Britanskog parlamenta o Hoffmanu te ga zato ocijenio kao osobu povezanu s kriminalom, njegova glasnogovornica tvrdi kako to nije dokument Britanskog parlamenta nego pismo privatne osobe tom parlamentu u kojem je ta osoba ocrnila Hoffmana zbog njihovih međusobnih neslaganja.

– Mediji su objavili ta pisma, ali nitko nije provjerio istinitost njihova sadržaja, zato želimo istaknuti da su to laži – tvrdi Helena Hupkova. Iako je Hoffman vlasnik Poštova banke preko tvrtke Istrokapital, njegova glasnogovornica tumači kako je ta banka autonomna u donošenju svojih odluka (pa tako očito i u slučaju kada je kupovala Inine dionice preko tvrtki s Cipra, nap. a.). Na pitanja o tome zašto je i je li Poštova banka financirala kupnju Ininih dionica na Zagrebačkoj burzi preko ciparskih tvrtki, Hoffmanova glasnogovornica obećala je odgovor iz te banke.

Ključne riječi

Komentara 12

MO
moshmislit
09:11 04.04.2011.

brijem da će on sljedeći dobiti Zlatnu Kunu i zatim biti primljen kod premijerke na popodnevnom čaju uz par idiotskih osmijeha

OB
-obrisani-
09:20 04.04.2011.

Vidis koliki ti je nos narastao od koksanja;HIHIHIHIHI

TA
tatamata
09:10 04.04.2011.

Pa po kriterijima HDZ-a i jest ugledan poduzetnik ! Takvi su nam svi u Hrvatskoj. Nije bitno jesi li lopov il ratni zločinac, samo ako si pun love i radiš u interesu HDZ- bande lopovske !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije