Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOPRIVNICA
Povratak na članak

Maloljetnica pobjegla da 
joj Centar ne oduzme sinčića

Maloljetnica je rodila prije mjesec dana, a djetetov je otac njezin osam godina stariji dečko. Živjeli su u teškim uvjetima pa je Centar za socijalnu skrb dijete htio smjestiti u udomiteljsku obitelj.

Komentari 108

MI
Miro
19:30 17.10.2011.

Jadnici ste vi i vaša socijalna politika! Umjesto da pomognete toj mladoj obitelji, vi im otimljte dijete kao kakvi razbojnici. Tako se ne riejšavaju socijalni problemi nego povećavaju i ugrožavaju te ljude, posebno to jadno dijte, još više. Zar ga želite utržiti za državni budžet.

VL
PI
prava istina
19:31 17.10.2011.

Nemogu vjerovati????!!!!!! Oduzeli bi joj dijete a nebi joj pomogli da živi dostojanstveno sa djetetom i da roditeljima omogući da sami odgajaju svoje dijete. Ma prokletnici, dao im tamo u centru najgore probleme u životu pa da vide šta je sirotinja a tamo se palasaju sa sigurnim plaćama. Dijete nije imalo uvjete i to bi bio razlog oduzeti djete majci koja ne znaći da nije dobra i ne brine o svom djetetu. Gade mi se. Di je i ta majka od djevojke koja nije na vrijeme pomogla djetetu i sigurno ju je kudila za to što je rodila. Ma ovo je društvo ogavno.

VL
OG
Oger
19:31 17.10.2011.

Umjesto pomoci - oduzeti dijete! Ima li u ovoj drzavi uopce netko jos kakve osjecaje? A crkva? Gdje je crkva u takvim slucajevima?

VL
Avatar Maxich
Maxich
19:36 17.10.2011.

par je odbio pomoć, a soc. služba radi u interesu novorođenčeta. ili bi trebali dozvoliti da se dijete i nakon dolaska patronažne sestre smrzne, bude nepremotano i gladno?

VL
CR
crofra
19:43 17.10.2011.

Ma kud bi stigli da soc. služba svakoj nepromišljenoj kokoši ide pomagati? Začas bu svaka druga išla rađati, jer eto, \"država bu pomogla\". Najlakše je dijete napraviti, no ono šta slijedi kasnije je druga priča. A koliko je zrela i sposobna se brinuti za svoje dijete, dokazala je ovim svojim postupkom i samo dala dodatni razlog soc. službi da joj ga oduzmu!

VL
UK
Ugo Kajvez
19:51 17.10.2011.

Bravo za malu !!! ............. umjesto da društvo pomogne maloj u skrbništvu nad dijetoetom lakše im je razoriti mladu obitelj i unesti traumu svima ............ koja je ovo kr****** država .............

VL
BA
baš
19:52 17.10.2011.

prava istina-daleko si ti od prave istine, možda frustriran/a ali istina s tvojim komentarom nema veze

VL
UK
Ugo Kajvez
19:52 17.10.2011.

17.10.2011. u 19:31h Oger je napisao/la: Umjesto pomoci - oduzeti dijete! Ima li u ovoj drzavi uopce netko jos kakve osjecaje? A crkva? Gdje je crkva u takvim slucajevima? ............................................................................................... . Brine za svoje pare ..........................

VL
Avatar million
million
20:04 17.10.2011.

Mlada majka je samo instinktivno reagovala , pri prijetnji da ce joj se oduzeti dijete , to znaci da voli to dijete . To bi cak i svaka zivotinja ucinila ako osjeti da su joj mladuncad ugrozena °! Mladoj porodicii treba da se pruzi adekvatna pomoc a ne odmah prijetiti kao baba roge oduzimanjem djeteta ! Ne samo socijalne ustanove nego i crkva treba da u ovakvim slucajevima pomogne , jer su upravo oni ti koji su za podizanje nataliteta u hrvata , sto je i moje misljenje , zato sada treba da i pomogne ! Mladoj obitelji zelim sve najbolje i da prebrode ovu tesku situaciju te da smognu snage da se izbore protiv ove nase birokratne drzave !

VL
OB
-obrisani-
20:13 17.10.2011.

koja država, ko da su svi iznapijani, i na kraju će udomiteljskoj obitelji davati mjesečno tisuću petsto-dvijetisuće kuna umjesto da taj novac daju ocu ili majci čak i ne badava već da za roditelji za taj novac odrade određeni brojj sati npr. obilaze starije. čupaju ambroziju,. čiste parkove i sl.

VL
Avatar puky
puky
20:19 17.10.2011.

... čitam što pišu babuni i uopće se ne čudim ... sad je opet kriva država što se ova glupača uvalila u problem ... i neka je sebe no djetetu nije dala šansu već je njega unesrećila ... ne daj Bože da je dijete u tim uvjetima teško oboljelo ili čak umrlo onda bi babuni vrištali \"što je radila država ? gdje su službe koje se o tome brinu ? sve ih treba p*******************.

VL
Avatar million
million
20:27 17.10.2011.

... čitam što pišu babuni i uopće se ne čudim ... sad je opet kriva država što se ova glupača uvalila u problem ... i neka je sebe no djetetu nije dala šansu već je njega unesrećila ... ne daj Bože da je dijete u tim uvjetima teško oboljelo ili čak umrlo onda bi babuni vrištali \"što je radila država ? gdje su službe koje se o tome brinu ? sve ih treba postreljati\" ... mrš\' babuni ... strava ... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Briga ne znaci oduzeti dijete pa ga strpati u ustanove i domove gdje je dokazano da se djeca zlostavljaju , uvode u prostituciju , gdje redovno konzumiraju drogu , alkohol itd... Zar je to nekakva pomoc? Zar ti ljudi nemaju nekakve skole i nisu kvalificirani da pomognu na ljepsi naci da ce ocuva ta familija da ostanu zajedno, zar drzava nema drugog rijesenja osim oduzimanja dijeteta nakon mjesec dana ?! Ujedno to nije pomoc samo njima , nego i svima nama ! Po cemu su oni odlucili u SAMO mjesec dana da bi se dijete trebal oduzeti??? Mjesec dana !!!

VL
MM
marija malika
20:37 17.10.2011.

A zašto ne bi dobivala soc-pomoć???? Zašto oduzeti???

VL
Avatar oprosnica-za-kriminalce
oprosnica-za-kriminalce
20:42 17.10.2011.

\"Centar je, prema dostupnim informacijama, dijete želio privremeno oduzeti i smjestiti u udomiteljsku obitelj zbog loše materijalne situacije u kojoj je par živio, a vratio bi im ga nakon što se vjenčaju i situiraju.\" Zamisli ti stoku prokletu! Kao da da je to par čarapa a ne dijete! Ako uzmemo u obzir administraciju kakva je u ovoj prčiji, vjerovatno bi na kraju završili u zatvoru kada bi tražili dijete nazad! *************************

VL
Avatar Aristarh
Aristarh
20:44 17.10.2011.

Sve je manje pravih majki koje rađaju i vole svoju djecu ne obzirući se na vlastito materijalno stanje, kako su u prošlosti uglavnom rađale i njihove praprabake. Sve je više ženskih čudovišta koje ne rađaju svoju djecu lažno se pozivajući na loše materijalno stanje a koje bi otimale djecu pravim majkama u poželjnim prilikama. Žalosno je što takva čudovišta napreduju u društvenoj kompleksnosti.

VL
Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
20:45 17.10.2011.

ci****** ne uzimaju djecu već im daju desetak tisuća kn a svejedno žive u blatu

VL
Avatar babas
babas
20:48 17.10.2011.

Umjesto da majci odobre par tisuća kuna socijalne pomoći,oni bi joj oteli dijete. Sramotni zakoni i sramotna država.

VL
TV
tvrtko
20:49 17.10.2011.

¸najveći grijeh je majci oduzeti dijete,takvo što treba mjenjati u zakonu!

VL
Avatar jwayne
jwayne
20:57 17.10.2011.

Maloljetnica bi za početak mogla tužiti Večernji jer su objavili njezinu sliku koju su tek kasnije zacrnili. Tako bi mogla skupiti 50tak tisuća kuna za početak.

VL
MI
miso
20:30 17.10.2011.

Dajte dite materi. Kakva država može bolje brinuti o djetetu od oca i majke.

VL
« 1 2 3 4 5 6 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.