Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Kad sam rekao učiteljici da se bavi politikom, nisam mislio da bude korumpirana'

zoran milanović, siniša varga, Zavod za dječju onkologiju i hematoonkologiju
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/13
18.05.2015.
u 11:50

Otvaranje Zavoda za dječju onkologiju problem je koji traje 25 godina, a sada je riješen u tri mjeseca, rekao je ministar Siniša Varga

Otvoren je Zavod za dječju onkologiju i hematoonkologiju u KBC-u Sestre milosrdnice, a u koji će se preseliti mali pacijenti iz Klaićeve bolnice.

Na otvorenju su bili premijer Zoran Milanović i ministar zdravlja Siniša Varga.

Na starom odjelu djeca su bila smještena u premalim sobama, a roditelji nisu mogli boraviti uz njih kada im je bilo najteže. Na otvorenju je bio i Marin Čujić koji se u Klaićevoj liječio od 2001. do 2003., a koji je rekao kako su uvjeti na novom zavodu neusporedivo bolji od onih u Klaićevoj.

– Ministarstvo zdravlja u svoje prioritete za 2015. uvrstilo je rješavanje problema Zavoda za hematologiju i onkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb – rekao je ministar Varga te dodao kako je radostan što su ova Vlada i Ministarstvo zdravlja u rekordnom roku pronašli i adaptirali znatno veći prostor, koji je sada prilagođen potrebama malih pacijenata i njihovih roditelja.

– Želio bih zahvaliti cijelom timu na golemom trudu koji su uložili u liječenje naše djece u proteklim godinama. Vjerujem da će vam na novom odjelu biti lakše i ljepše raditi – kaže Varga.

Novi prostor Zavoda za hematologiju i onkologiju prostire se na gotovo 1200 četvornih metara i ima tridesetak bolesničkih postelja. Nalazi se na trećem katu Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice, a u njegovo uređenje i opremanje uloženo je oko tri milijuna kuna proračunskih sredstava. Osim uređenja prostora, nabavljen je i novi namještaj te suvremena medicinska oprema i uređaji.

Zaposleno je 19 novih liječnika i medicinskih sestara, zdravstvenih radnika odgovarajućih stručnosti.

Kroz Kliniku za dječje bolesti godišnje prođe oko 230 tisuća malih pacijenata, a na staroj lokaciji u  Klaićevoj ulici godinama nije imala primjeren prostor za liječenje i boravak djece oboljele od najtežih bolesti.

– Naš je interes da rješavamo probleme, a ovo je primjer kako se može ukloniti barijera koja je postojala godinama. Prostora ne nedostaje i on se mogao naći i ranije, ovdje ili negdje drugdje, ali, nažalost, nije. Ponosan sam što smo napokon ovaj problem riješili, a osobito što je od ideje do realizacije prošlo samo dva mjeseca – rekao je pak premijer Milanović.

>> Za nas roditelje nova je onkologija kao iz novog stoljeća

Komentara 30

Avatar mirica19
mirica19
12:19 18.05.2015.

Žalosno je da Hrvati dobivaju ono što im pripada samo u preizborno vrijeme...

DU
Deleted user
14:40 18.05.2015.

nemoj misliti jer misliti je ništa znati i to si pokaza i dokaza,putuj momče

Avatar majkomila22
majkomila22
14:55 18.05.2015.

Tako ste mogli odmah na početku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije