Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOL-ova tužba
Povratak na članak

Mađari traže odštetu koja bi mogla doseći 10 milijardi kn

Tužba je najvrijedniji spor u povijesti Hrvatske, ali i trenutno najozbiljnija prijetnja državnim financijama.

Komentari 25

BR
Branko
16:34 23.03.2014.

To je to kada se politika miješa u ekonomiju.

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
16:29 23.03.2014.

Bitno je konstatirati ovo: "Braniteljski fond tada je MOL-u prodao oko 7 posto dionica Ine"....pametnom dosta!

VL
IB
iva.begovic
17:39 23.03.2014.

Razumijem da npr. kruh da bi došao od polja do stola, mora proći puno posrednika, ruku i procesa. Ali jeli to baš nužno i za energente koji idu sistemom cijevi? Krajnji isporučioci su, ako se ne varam, komunalne tvrtke kojee su u lokalne samouprave. Zato imam pitanje: "Zašto INA nije prodavala plin direktno npr. Gradskoj plinari?"

VL
IB
iva.begovic
17:35 23.03.2014.

Molim da mi netko razjasni ovaj dio: Gubitak na koji se danas poziva MOL stvoren je tako da se plin po “ruskoj cijeni” isporučivao Prirodnom plinu – tvrtki koju je Vlada trebala preuzeti – a kako je Prirodni plin poo reguliranoj cijeni prodavao na tržištu, razlika se akumulirala u bilanci te tvrtke." Meni iz navedenog proizlazi da se plin potrošačima preprodaje putem više tvrtki u lancu, od kojih je tvrtka "Prirodni plin" , moguće samo jedna od mnogih, koja na račun krajnjih potrošača, ubire dobit "za ništa" . Čista preprodaja na račun potrošača. Pa tko uopće radi u toj tvrtci "Prirodni plin" i koja je svrha njezina postojanja?

VL
SJ
Sve je uzalud
18:31 23.03.2014.

.............to je kako i na koji način vlasniku Ine koji nije mađar dati desetak miljardi.............legalno.......sudskim sporom pred objektivnim europskim sudovima....po stoci sitnog zuba......................još Hrcatska ni propala.......ali je već tu blizu.................

VL
Avatar TinoM.
TinoM.
18:39 23.03.2014.

Svi koji se i malo razumiju u proces trgovanja plinom,naftom i naftnim derivatima mogu bez problema potvrditi da su Narkodileri za tu gospodu čisti anđeli!to šte se na tom području radi je fino upakiran kriminal na štetu svih građana!

VL
CR
crocro
18:27 23.03.2014.

Treba pitati međunarodne institucije da le se Hrvatska nalazi kod Bangladeša ili u srcu Europe. Hrvatska je isto kao i Mađarska punopravna članica EU. Prema tome treba postaviti pitanje zašto je izbrisan uhidbeni nalog ili potjernica za Hernadijem? Taj čovjek je trebao biti izručen Hrvatskoj i sudjelovati u odgovornosti zajedno sa Sanaderom. Ne može Mađarska jednostrano donijeti odluku da Hernady nema odgovornosti. Kako su to mogli ustanoviti pa na temelju toga ne žele izručiti Hrvatskoj Hernadiya. Jeli to europsko ponašanje i kakva pravila vrijede u Europi. Djelo za koje se sudi Sanaderu dogodilo se u Hrvatskoj pa i Hernady treba odgovari na Hrvatskom teritoriju pred Hrvatskim sudovima. Pa ako se proglasi krivim, po logici stvari morao bi se poništiti ugovor o predavanju INE u većinsko vlasništvo MOL-u i vraćanje INE u cijelosti Republici Hrvatskoj. Zašto Hrvatska ne inzistira na uhidbenom nalogu tj. vraćanje potrernice za Hernadya na stranice Interpola? Ako Sanader bude pravomoćno osuđen za to djelo, Hernady bi morao pomirisati zrak hrvatskog Remetinca i makar preko zida popričati s prijateljem.

VL
CR
crocro
18:34 23.03.2014.

Osim toga Mađari Hrvatsku kao žrtvu žele pretvoriti u krivca i da im još isplati milijarde kuna. A svoj MOL kao mogućeg krivca žele pretvoriti u žrtvu. I zato kreću napadima kao najbolju opciju za obranu. Samo na drugoj stranii granice, očito nemaju dovoljno zainteresirane suparnike. Jer svaki drugi suparnik "iskopao bi im oči" u borbi za interese svoje zemlje i svojeg nacionalnog ponosa. Zato je neuptino da bi mađari mogli izaći kao pobjednici a mi se ponijeti kao "uvrijeđena Mara".

VL
Avatar TinoM.
TinoM.
18:41 23.03.2014.

Mađarima bi bilo bolje da ne vuku mačka za rep jer će to za njih vrlo loše završiti!

VL
LI
lindov
17:44 23.03.2014.

Sav se najezim kad se nasi nesposobni politicari pocinju baviti biznisom. Sva ova sapunica sa INOM I MOLOM uzasno steti nasem imidju. Pa ko ce ulagati u ovu drzavu. Mogu samo sanjati da neka I malo ozbiljnija firma udje sa jakom investicijom u HR. Jedino mozda firme bez love kao francuzi koji pokusavaju skrpati koju lovu za ZG aerodrom.

VL
CE
celavigad
18:04 23.03.2014.

Mi restrukturiramo INA-u sa milijardom kuna,prodamo ju za milijardu kuna Mađarima jer je naftni biznis čisti gubitak,Mađari u 10 godina zarade i izvuku iz INA-e 15-20 milijardi kuna,nude kompaniju na prodaju (još bar 10-tak milijardi),tuže Hrvatsku za još 10 milijardi neostvarene dobiti...Tko je ovdje lud?Još samo da skinemo gaće i naprcimo im,da oprostite,dupeta!

VL
MA
maja007
19:56 23.03.2014.

e forumaši forumaši vi vidite krivnju očito samo u Mađarima a u ovim našim jebivjetrima i lopovima na vlasti ne vidite ništa, i zašto mislite da su Mađari u krivu ,mislim da su najveći krivci ovdje Linić i Vlada kojaa im je INU davno prodala za kikiriki, a i dalje nastavljaju čačkati mečku i iskopati će Mađarskog KING KONGA, najveću krivnju za problem s INOM sada snosi Milanović, izaziva međunarodni spor , a da postoje ikakvi zakoni za takve političare koji izazivaju sporove Milanović bi među prvima trebao biti u zatvoru , ne znam što se uopće čeka s njim, on je napravio štetu Hrvatskoj veću nego Sanader , zatvorio je sve puteve investicija i ulaganja, doveo nas u sukob s EU , blati nas po cijelome svijetu ruga se sa svim Hrvatima...

VL
Avatar Matija22
Matija22
16:46 23.03.2014.

Poklonite im tu INU i gotovo kad je već sve prodano u Hrvatskoj da se više ne piše o njoj,nekom arapu poklonite i hrvatsku vodu da ima šta piti i gotova rasprodaja Hrvatske.

VL
Avatar NikadRobom
NikadRobom
20:33 23.03.2014.

Sanaderu,Linicu i ostala komapnijo koji ste radili privatizaciju INA-e,sramite se,amateri !!

VL
PS
petshop.sape
20:47 23.03.2014.

Linic prodao,Sanadaer dogovorio upravljacka prava za saku skuda i na kraju narod ce platiti tj.kada krenu tuzbe za svu sumljivu privatizaciju svi cemo se iseliti .Gorjeli u paklu smradovi!!!!

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
18:01 23.03.2014.

Triba uletit u INU sa oruzijem oduzet INU klosarima i predati je Braniteljima na upotrebu....

VL
MK
MKGRA
19:30 23.03.2014.

Ono sto nije uzeto hrvatima Za vrijeme ugarske vladavine sadace uzeti mol a mozda cemo I'm morati dati I Islas na more ,sve su fino od radile hrvatske Vlade od racana ,cacica,linica,sanadera,kosorice pa do ovih Dana's Milanovica I ovog nesposobnog vrdoljaka

VL
MI
Mingan
19:44 23.03.2014.

Madjarski besramnici. 4,5 milijona hrvatskih gradjana a mozda i nasa djeca ce jos snositi posljedice samo zbog gramzivosti i nepostenja jedne osobe. Strasno. Morat cemo pazljivije birati kome cemo dati da nas vodi.

VL
LL
LEX-LUTOR
19:48 23.03.2014.

Kada bi netko u nasoj politici imao MUDA i zdrav razum, dao bi INA-Madjaronima 48h da pokupe svoje stvari i nestatnu iz INE te je nacionalizirao bez puno price. No za tako nesto treba znati upravljati i voljeti svoju drzavu a ne biti podrepas i rob zapadnog kapitala.

VL
Avatar civolop
civolop
20:13 23.03.2014.

Čelnici fonda hrvatskih branitelja su izdali sve hrvatske branitelje prodajom 7% dionica INE Mol-u, a time i večinski i upravljački udio Hrvatske u INI. Prema tome tih 10 milijardi trebaju platiti svi koju su sudjelovali u prodaji INE: od SDP-a I.Račana, HDZ-a I.Sanadera do čelnika fonda hrvatskih branitelja. Fond hrvatskih branitelja je prodajom tih dionica izgubio na vrijednosti, plus što je svake godine bez lijepe dividende koju je nosila dionica INE. Time nisu oštećeni samo hrvatski branitelji već i njihova djeca koja su se stipendirala iz tog fonda. Zbog toga prvo su se smanjili iznosi za stipendije, a zbog manjih prinosa fonda postroženi su kriteriji (veći prosjek ocjena) čime se smanjio broj djece koja mogu koristiti to pravo. Šteta za fond i hrvatske branitelje mjeri se u stotinama milijuna kuna. Naravno, nas branitelje i članove fonda nitko nije pitao da li želimo prodati najvredniju dionicu fonda!?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.