Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otrov u vodi

Mađari se truju pitkom vodom punom arsena

Oblaci
Foto: Arhiva VL
1/2
26.04.2013.
u 08:49

Žitelji piju vodu koja je izuzetno opasna za djecu i trudnice, a i može uzrokovati i rak kože.

Pitka voda u istočnom dijelu Mađarske sadrži nedopuštene količine otrova arsena. Iako se za ovaj problem zna već dugo, rješenje još nije na vidiku.

Iz Europske unije već godinama vrše pritisak na mađarske vlasti da se situacija promijeni ali rješenje zasad zapinje uslijed nesporazuma između lokalne i savezne vlasti. Tako žitelji ovog dijela Mađarske i dalje piju vodu koja je izuzetno opasna za djecu i trudnice, a i može uzrokovati i rak kože.

Rješenje je moguće i individualnim filtrima za vodu no u ovom dijelu Mađarske, koji se ubraja među najsiromašnije regije zemlje, građani ne mogu sami financirati uređaje za pročišćavanje vode.

>>Zbog vode sedmero djece iz Sinja završilo kod liječnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije