Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreće već u listopadu

Loše vijesti za korisnike Vise i Mastercarda: Uvode se promjene za kartično plaćanje

Minus na bankovnom računu
Dino Stanin/PIXSELL
31.08.2023.
u 12:07

Kartične kuće Visa i Mastercard planiraju povećati naknade koje trgovci plaćaju za prihvaćanje platnih transakcija, izvijestio je u srijedu Wall Street Journal.

Naknade bi trebale biti povećane u listopadu i travnju, piše WSJ, pozivajući se na upućene izvore i na dokumente u koje je dobio uvid. Mnoga povećanja odnose se na internetsku kupovinu, napominje američki poslovni list.

Visa i Mastercard nisu odmah odgovorili na Reutersov upit da komentiraju izvješće. Podsjetimo, trgovci plaćaju naknadu bankama izdavateljima kartice pri svakoj transakciji, a njezino povećanje obično se prenosi na kupce, upozorili su svojedobno regulatori.

VEZANI ČLANCI

VIDEO 'Sve je u redu' govorio je Prigožin na jednoj od novoobjavljenih snimki

 

Komentara 22

FS
Frajle.SI
13:40 31.08.2023.

koji je razlog dizanja naknade kad im trošak nije ništa veći ili je neznatno veći.

AN
AntePortas9
16:30 31.08.2023.

Gotovina je zadnja obrana slobode.

Avatar 365dias
365dias
20:23 31.08.2023.

fidelio - hahahaha... ti BAŠ NIŠTA nisi shvatio - nije na gubitku trgovac, nego kupci... jer trgovci su digli cijene SVIMA za visinu naknade kartičarima. dakle - ako platiš karticom, trgovac je na dobio svoju maržu (jer je u cijenu uračunao naknadu za karticu)... a ako platiš kešom - trgovac je na dobitku za tu naknadu (oko 3%), koja je već ugrađena u cijenu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije