Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loš rezultat

Loš rezultat laburista, fijasko u glavnom gradu

dragutin lesar
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
20.05.2013.
u 01:05

Laburisti su “upali” u 12 županijskih skupština, no čak ni u Međimurskoj županiji, gdje je nositelj liste bio Lesar, nisu postigli zapaženiji rezultat.

Iako predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar spada među najpopularnije političare, na ovim izborima ta stranka nije polučila zapaženije rezultate, a u Zagrebu je doživjela pravi fijasko. Kandidat za gradonačelnika Zagreba Branko Vukšić dobio je samo 1,96 posto glasova, a lista nije uspjela ući ni u Zagrebačku skupštinu. Vukšić je, istina, tijekom cijele predizborne utrke bio poprilično realan te nije očekivao dobar rezultat, no nadao se da će kandidati iz njegove stranke barem sudjelovati u radu Skupštine. Iako su na izborima uspjeli pokriti 170 općina i gradova sa svojim listama i istaknuti 48 kandidata za načelnike, gradonačelnike i župane, nigdje nisu osvojili vlast.

Laburisti su “upali” u 12 županijskih skupština, no čak ni u Međimurskoj županiji, gdje je nositelj liste bio Lesar, nisu postigli zapaženiji rezultat. Kandidat za dubrovačkoga gradonačelnika Matko Bupić dobro je kotirao u predizbornim anketama, no sinoć ipak nije uspio ući u drugi krug sa 14,1 posto dobivenih glasova.

Iako je u tri godine postojanja ova mlada stranka postigla zapaženiji rezultat na parlamentarnim izborima, Lesar će ipak morati mijenjati strategiju ako želi zavladati na lokalnoj razini i stvarno se nametnuti kao jaka treća opcija u Hrvatskoj.

>>Bandić jači od SDP-a i HDZ-a, Kerum izgubio Split, bitka za Istru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije