Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Lobira se za Ustavni sud. Bolje da uđe Šeks nego njegovi puleni

Još više od godinu dana traje mandat predsjednici Ustavnog suda Jasni Omejec te još petero ustavnih sudaca...

Komentari 29

BU
Bulaba
12:43 16.08.2014.

Dakle Seks i Imgrid. A gdje su ostali Ivankini favoriti Bajic, Nobilo, Sasa Perkovic, Cedo Prodanovic i one iz Gorice koje su probale spasiti Mustaca? A u novom sazivu Udb....tj ustavnog suda Imgrid ce biti zaduzena za proucavanje anglosaksonskog ustavnog prava bikoz, bikoz, bikoooooz

VL
PE
pedroso
12:10 16.08.2014.

lobiranje po hrvatski - mito i korupcija

VL
DA
danijelrukavina4
12:14 16.08.2014.

Što reći o ustavnim sucima. Možda da počnem ovako. Prije nekoliko mjeseci kada sam išao na burzu da se mjesečno javim, da mi udare štambilj, sretnem jednog prijatelja. Bio je samnom mobiliziran u Hrvatsku vojsku 1991. godine. Mlađi je od mene desetak, možda koju godinu više, godina. Pitam ga što radi tu. On mi reče da se došao prijaviti na burzu, također redovito mjesečno javljanje. Ujedno dolazi također mlada žena,i on mi ju predstavlja - ovo je moja žena. Ona je također na burzi. Imaju dvoje male djece. Sada kada pogledamo da si Ustavni suci, ako sam dobro shvatio donose rješenja o povlaštenim mirovinama. Što reći. Tužno.

VL
AN
ankicascreiber
12:50 16.08.2014.

Da li ima netko u ovoj zemlji koji ce reci da ustavni sudci rade vise od lijecnika, ili imaju jace obrazovanje od lijecnika!??!?! Pogledajte place lijecnika ili sveucilisnih profesora, pogledajte ustavnih sudaca. Pogledajte koliko rade lijecnici, koliko ti sudci. NaNa studij prava uvijek su isli oni koji nisu mogli poloziti niti jedan ozbiljan prijemni ispit za neku ozbiljnu struku. Prije bolonje, na pravnom fakultetu u zagrebu studiralo se u prosjeku 8 godina!?!?! Prosjek!?!?! I sada nam takvi luzeri unistavaju mogucnost normlanog zivota.

VL
ME
Merlin
12:53 16.08.2014.

Staviti jednu pipl mast trast uopće na listu potencijalnih ustavnih sudaca je sramota per se. Ivanka Toma diskretno već lobira za svoje, jel se o tome radi poštovana novinarko? Ili su vam samo tako rekli...nadam se da je ovo drugo. No, svejedno stojim kod svoje gornje izjave: to je sramota. Ingrid Antičević Marinović je žena koja slabo poznaje pravo i koja za svaki svoj istup prvo pita gazdu što da kaže, tj. premijera. Već zato ona ne dolazi u obzir, nije u stanju samostalno formulirati pravno mišljenje o nekoj temi.A da ne govorimo da je osramotila čitavu Hrvatsku onomad u Europskom parlamentu.

VL
ST
stefj
12:30 16.08.2014.

Ajoj, sad ćemo dobiti još SDP-ovih uhljeba i u Ustavni sud. To je kraj...

VL
UR
urbaniU
12:21 16.08.2014.

Partijska propagandistima jos zivi u olovnih komunističkim vremenima i najbolje je reci partiji neka trbe stave u Ustavni sud

VL
KL
Klarahrv
13:19 16.08.2014.

Najbolji bi bio drug Peđa Grbin.

VL
DU
Deleted user
13:17 16.08.2014.

Zasto ne postoji sudsko vijece koje bi bilo izvan politike i sastavljeno od vrhunskih pravnika. Dok politika odredjuje suce dotle ce bit i korupcije i politickih predstavnika u sudstvu sto nikako nije dobro. Dakle osnovati sudsko vijece pa oni naka odluce tko ce bit suci. Sve ostalo nije vjerodostojno.

VL
AN
ankicascreiber
13:19 16.08.2014.

kada se trazi spremacica za drzavnu firmu mora biti javni natjecaj sa 100 papira da bi se sve bilo po pravilima. Za izbor u ustavni sud korupcija cvijeta pred ocima javnosti, kakav je onda kredibilitet tog suda. Institucija za ismijavanje.

VL
JM
jezero-matica
17:34 16.08.2014.

Svakako da ti Seks odgovara,kao stari vjesti clan"Partijsko udbasko spijunski struktura"!Koje udbaskke igrice! Mladiti pametni,skolovani,posteni,sposobni i domoljubni,"strukturama nikako ne odgovaraju!Njima sam trebaju podobne i poslusne sluge!

VL
GU
gustirna
11:54 17.08.2014.

Tako je toma, da vam nije bilo seksa danas bi zasigurno imali u pravosudju sudce a ne sudije komunisticke proslosti.zamislite gdje bi bio drug bajic, hrvatin, plese......

VL
DU
Deleted user
22:46 16.08.2014.

kakva politika, takvi i suci Ustavnog suda. Ruka ruku mije. Suci su nekompetentni, potkupljivi, nedodirljivi i nadasve pre preplaćeni za svoj rad. Još k tome sami sebi izglasavaju privilegije. Pa zar nikog na položaju u ovoj Hrvatskoj nije stid, sve sve je to bez morala.

VL
DU
Deleted user
12:29 16.08.2014.

Omejec nije bila kvalificirana za obavljanje posla ustavnog suca pa su naknadno promijenili zakon da ispadne kvalificirana. Što dalje reći i kakav stav i mišljenje imati o bilo čemu vezanom za tu ili bilo koju rupetinu državne uprave? Jednako kakoako je Jakovinina politički anonimna žena završila u Bruxellesu, stotine Karamarkovih policijskih generala, među kojima su i tajnice (?!)...da ne trošim vrijeme na daljnje nabrajanje.

VL
BE
belimo
15:00 16.08.2014.

Moje je mišljenje i dalje da je ustavni sud u rukama politike a ne neko neovisno tijelo. A i puno sudaca je došlo tamo čudnim pravilima...

VL
NB
Ne_Bumo_Se_Dali
15:13 16.08.2014.

Ukinimo Ustavni sud! Ovaj apel nije originalan, a sličan apel izrekao je princ Filip (suprug britanske kraljice) grupi studenata koje je primio na razgovor, a oni na to opalili žestoku kritiku protiv monarhije. On im je tada odgovorio (otprilike): "Gospodo, ukinimo monarhiju, ako nam smeta, a ja predlažem da razgovaramo o važnijim temema"! I, mir je bio uspostavljen, a monarhiju u Velikoj Britaniji još nitko nije srušio, jedino će - možda - doći do izmjene naslova: "Kralj(ica) Engleske, Walesa i Sjeverne Irske", ako Škotska zbog nafte odluči otići.

VL
MC
mcmarko
12:40 16.08.2014.

Nitko od sadašnjih ni bivših ustavnih sudaca nije zaslužio sjediti u tim foteljama. Zamislite koje su im pravosudne refernce. Voditelj pravne službe. Katastrofa. arlović, jularić, a tek omejecka. Užas. Zamislite sad šeksa na mjestu predsjednik ustavnog suda. Pa naš ustav je smiješan, pogledajte o čemu ustavni sud raspravlja, o vlastitim povlaštenim ljetovanjima i mirovinama. Novinarka je mogla poslati upit američkom veleposlanstvu rade li na takav način suci američkog ustavnog suda. Kakvo krivosuđe takav i ustavni sud. Ništa bolji.

VL
DU
Deleted user
17:59 16.08.2014.

usporediti Šeksa i Ingrid (Maru), je bedastoća.

VL
CR
croat1899
20:45 16.08.2014.

Ova žena nema veze ni s pravom ni sa pravnom strukom. Ustavni sud upravo političari žele učiniti političkim tijelom, ali to ustavni sud ne bi trebao biti, a vi gđo. Toma nemojte pisati nešto o čemu nemate pojma. Znam da biste Vi voljeli da Ingrid bude ustavna sutkinja, ali i sami znate da to nema veze sa zdravim razumom. I nemojte baš tako očito lobirati...

VL
DA
danijelrukavina4
21:25 16.08.2014.

Iz jednog mog pisma nedavno kojeg sam poslao, a niste mi objavili. Jer, ovako, što se dešava. Uzmimo, na primjer, nedavnu prošlost. Kako se moglo dogoditi, na primjer, da se u nedavnoj prošlosti, u saboru donese odluka o tzv. povlaštenimnim dužnosničkim mirovinama. Sjećate se ( ako se ne varam), bilo je da se sa jednim odrađenim mandatom u Saboru može dobiti tzv. dužnosnička mirovina, ili kako se je već zvala, nije bitno (poslije je to u Saboru mislim nešto revidirano ili čak i ukinuto, nisam siguran). Pročitao sam kod pokojnog akademika Supeka, u jednoj njegovoj knjizi, opisao je trenutak kada je donašan sporni zakon o dužnosničkim mirovinama ili kako se je već zvao. Uglavnom, da u grubo prepričam, mislim da su to bili drugi izbori za predsjednika republike. Tadašnji oporbeni prvaci su došli kod njega kući, da ga zamole, da li bi ispred ujedinjene oporbe bio njihov kandidat na izborima za predsjednika republike, i natjecao se protiv tadašnjeg predsjednika dr. Franje Tuđmana na izborima. I akademik Supek je pristao. Međutim je i odustao. Zašto ? To je opisao u toj svojoj knjizi. Uglavnom, da u grubo prepričam, sjeo je navečer da pogleda večernji dnevnik. I na dnevniku vijest da se u saboru donosi sporni zakon o mirovinama. I kako kaže, on gleda i ne može vjerovati. Svi dižu ruke za predloženi zakon. Onda je uzeo telefon, nazvao oporbene prvake i zahvalio im se na ponudi. Da li je pokojni profesor Supek (jedini) tada prepoznao političku korupciju ? Ako je to bila korupcija, da li su odgovorni oni koji su taj zakon tada predložili, a i oni koji su tada dizanjem ruku taj zakon izglasali ? Da li su uopće i bili svjesni ( i oni koji su ga predlagali, a i oni koji su ga izglasali ) da bi se tu moglo raditi o političkoj korupciji ? Da li je pokojni predsjednik Tuđman bio svjestan vremenskog trenutka predlaganja i donošenja tog zakona ? U kom smjeru i kakav bi bio razvoj Hrvatske, da je akademik Supek ipak izišao na izbore i možda pobijedio ? Uostalom, zašto je i bio donesen taj zakon ? Ja pretpostavljam da znam zašto, ali ću svoje mišljenje ovaj puta zadržati za sebe.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.