Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak istrage

Odvjetnik Baica: Svjedoci nisu vidjeli kamion D. Paravinje

\'nestala antonia bilic\'
Foto: Pixsell
1/3
12.08.2011.
u 12:01

Odvjetnik Baica tvrdi da nitko od svjedoka nije vidio da je Antonia ušla u Paravinjin teretnjak

Ispitivanjem još jednog svjedoka koji je 7. lipnja na Čikolskom mostu vidio Antoniju Bilić nastavljena je istraga protiv Dragana Paravinje, osumnjičenog za teško ubojstvo.

Posjete poslije ispitivanja

Branko Baica, odvjetnik D. Paravinje, rekao nam je da su saslušani svi predloženi svjedoci i da nitko od njih nije potvrdio da je Antonia Bilić ušla u Paravinjin kamion, pa tako ni svjedok kojeg je istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Igor Ninić danas ispitao. Baica kaže da je taj svjedok vidio A. Bilić 7. lipnja na Čikolskom mostu, ali da nije vidio Paravinjin, nego – drugi kamion!

– Ni on ni svjedok Frane Bilić nisu vidjeli Paravinjin kamion – uvjerava Baica.

No, odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić tvrdi da postoje svjedoci koji su na mostu vidjeli kamion koji je vozio Paravinja i koji se zaustavio u blizini A. Bilić.

– Imajući baš to na umu, do kraja sljedećeg tjedna predložit ćemo nove svjedoke i priložiti nove dokaze – rekao nam je Vinko Ljubičić.

Nakon što je BiH izručila D. Paravinju, na Županijskom sudu u Šibeniku i na drugim hrvatskim sudovima ispitano je desetak svjedoka, a zatraženo je i ispitivanje Paravinjine obitelji u Srbiji – supruge, majke i oca. Njihovi bi iskazi sudu trebali biti dostavljeni nakon stanke zbog godišnjih odmora. Kad budu ispitani, moći će ga posjetiti u zatvoru u Šibeniku. Dogodi li se da Paravinja bude vraćen u BiH, istraga protiv njega u Hrvatskoj moći će se nastaviti u odsutnosti, no optužnica neće biti pravomoćna dok mu ne bude uručena. Prema zahtjevu Srbije, koja je od Hrvatske tražila da se Paravinju ispita o ubojstvu srbijanske novinarke Radislave Vujasinović, u četvrtak su s Paravinjom razgovarali hrvatski policajci.

U Srbiji dobio 4,5 godine

Da bi se to obavilo, u ovom pravno zamršenom slučaju trebalo je pribaviti suglasnost BiH, koja je Paravinju Hrvatskoj privremeno izručila. Nakon što su dokumenti pribavljeni, Paravinja je na kraju kazao da o ubojstvu novinarke ne zna ništa. Odobrenje pristiglo iz BiH odnosilo se na ispitivanje o ubojstvu novinarke pa se Paravinju o nestanku A. Bilić nije niti smjelo pitati. Obitelj djevojke čije je ubojstvo priznao pa porekao ogorčena je kasnim identificiranjem kretanja osuđenog silovatelja u Hrvatskoj. Paravinja je u Srbiji osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja.

Komentara 14

Avatar dovidovic
dovidovic
12:13 12.08.2011.

Eto nam sad ograničenje policijskih ovlasti, UNICEF, EU, i je..ne konvencije o ljudskim pravima, kad se kidnaper djevojke smješka pred kamerama a ona možda negdje umire... Gdje je ljudima pamet?? Pa nisu uzalud pametni Amerikanci za najkrvoločnije zločince izmislili Guantanamo; da vidiš kako propjevaju. Policijo, izruči ga CIA-ji na dva sata, ako ovdje nema nikog tko se usuđuje malo improvizirat...

OB
-obrisani-
12:29 12.08.2011.

Podsjetimo, Paravinja je u BiH priznao, a potom i opovrgnuo da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić ==================== Pod teškim batinama je priznao,ali čim su ga prestali mlatiti ,sve je opovrgnuo. Svjedoci izjavljuju da su vidjeli neki drugi kamion,a ne Paravinjin Ovaj Paravinja možda i nije kriv

Avatar dovidovic
dovidovic
12:08 12.08.2011.

Ja ne razumijem zašto policija ovome Paravinji kosti ne polomi dok ne kaže gdje je to dijete...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije