Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analiza političke scene
Povratak na članak

Ljevica okuplja veći blok, HDZ jači i još raste

Puhovski: HDZ je daleko od izborne pobjede, ali lijeva opcija koja vodi tek se treba do kraja definirati, posebno ORaH koji je došao do plafona

Komentari 57

DU
Deleted user
13:14 27.08.2014.

Zašto uvijek Puhovskog pitate za mišljenje? On je jedini pouzdani politički analitičar?

VL
DU
Deleted user
13:07 27.08.2014.

Opet Puhovski vodu na mlin komunistima okreće. Ne bu prošlo.

VL
DU
Deleted user
13:10 27.08.2014.

Orah neće prijeći izborni prag, kao ni Čačić ni Bandić, ni Gabrić, a niti HNS bez Čačića. Sve ide u prilog desnici.

VL
SV
sveznamdrugi
13:27 27.08.2014.

Sve govori da će nakon Kolindine pobjede Karamarko biti u poziciji da samostalno formira Vladu i imat će dovoljno ruku za promjenu Ustava. ORAH i SDP zajedno neće dobiti 20%. Eto tako ja mislim

VL
BA
bakulušić
13:14 27.08.2014.

"Ljevica" je uvijek morala okupiti jaaako veliki blok. Najprije ih je trebalo pet, zatim osam a sada će ih trebati petnaest u bloku ne računajući medije koji su uvijek bili presudni "igrač". Nitko im neće moći pomoći. A najžalosnije je što ni narodu nitko neće moći pomoći.

VL
UR
urbanum
13:12 27.08.2014.

Kako je moguće da se SDP naziva lijevom strankom? Po kojim kriterijima i što je u politici te stranke lijevo? Do kada će se u hrvatskim medijima ponavljati fraza o tzv. ljevici kad niti SDP niti HNS s ljevicom nemaju ama baš ništa zajedničko. Da li je zaista hrvatskoj javnosti suđeno da joj 40 godina "stručna objašnjenja" a zapravo ordinarne manipulacije sugerira isti čovjek? Do kada će Žarko Puhovski biti jedini izbor hrvatskih novinara u "analizama" poput ove u kojoj se SDP i koalicioni partneri nazivaju ljevicom. Za kraj jedno pitanje. Koliko to članova ima stranka koju se 24 sata na dan forsira kao "snaga" koja će presuditi izbore. Da li se ta stranka zajedno s Predsjednikom R.H. poput Vlade R.H. zalaže za prodaju ("monetizaciju") cesta ili možda ima neki "lijevi" stav protivan Vladi? Može li se to čuti sada ili s tim treba čekati dok se javnosti ne ispere mozak?

VL
TO
tony111
13:37 27.08.2014.

Kolinda pobjeđuje na predsjedničkim, a HDZ na parlamentarnim. SDP će se raspasti, a zažbukana i društvo ne će prijeći izvorni prag, isto kao niti HNS sa Pusićkom i laburisti. Bandić ulazi u Sabor sa desetak zastupnika, mahom iz zagrebačke izbornene jedinice, te dijaspore. Izborni prag prelazi i Čačić sa 2 - 3 zastupnika.

VL
MA
matejkr
13:54 27.08.2014.

Žarko Puhovski? Je to onaj koji je 90-e zagovarao Jugoslaviju i protivio se samostalnoj Hrvatskoj? Je li to onaj jugonostalgičar/antihrvat koji je zajedno s dekanom fakulteta političkih znanosti Nenadom Zakošekom član UJDI-a(Ujedinjenja za jugoslavensku demokratsku inicijativu)??? Naravno da on promovira te kvazi-ljevičarske stranke koje zapravo nemaju veze s socijaldemokracijom/liberalizmom već su samo izrodi nekakve jugonostalgične politike.Večernji liste,ne bilo na odmet da jednom dovedete nekog relevantnog analitičara jer Vašim čitateljima ovakvi poput Puhovskog samo uništavaju želju za čitanjem novine.

VL
CR
croat1899
13:50 27.08.2014.

Kad se udruže Toma i Puhovski znam da je bolje da ni ne čitam članak.

VL
MK
marcel.kocan
14:11 27.08.2014.

SDP-ovce čudi par rejtinga? Par hintova: Marina, Sabo, Perković, pad BDP-a, nezaposlenost, glupe izjave, bijeda, region, audiji itd.

VL
CR
crocro
13:58 27.08.2014.

Više uznenađenja nema. Što vrijedi ljevici ako je okupila veći blok, može ona dovući ne blok, nego Keopsovu piramidu, ali joj to neće pomoći u ponovnom "lomljenju" mozgova Hrvatskih birača. Ja vjerujem da Hrvatski građani konačno znaju što rade, te da ih neće zaplašiti ne samo veliki blok nego niti "Keopsova piramida" u pokušaju da na izborima promijene ono zbog čega za vrijeme ove vlasti nisu mogli napredovati. Vjerujem da će im građani odgovoriti vrlo skoro na predsjedničkim izborima i dokazati da im neće smetati niti jedan veliki blok, niti "Kopsova piramida", pa niti cijeli Velebit da ga doguraju.

VL
LE
LeonardS
13:11 27.08.2014.

Žao mi je gos, Puhovski imate sasvim pogrešne percepcije u glavi iako nisam niti u jednoj stranci HDZ će glatko pobjediti kao i sadašnji predsjednik , ovi otpadnici koje ste nabrojali neće odigrati nikakvu ulogu čak predpostavljam da će ih ovi izbori konačno odvesti u zaborav. Orah koji je trebao biti alternativa i nosioc treće opcije se poćeo gubiti a narod je baš htio nešto novo, ovo pisanje o njihovom koaliranju i podrškama samo im šteti umjesto da izađu sa svojim programom koji još nije vidljiv oni tu nekog podržavaju a to im ukazuje da će vrlo skoro rejting opadati a to je žalosno

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
13:59 27.08.2014.

Puhovski?? Hoće li iskočiti iz paštete? Bio je svjedok tužiteljstva protiv hrvatskih generala i sud u Haagu je Puhovskog nečasno otpustio kao "nevjerodostojnog svjedoka", prevedeno na hrvatski - izmišljao je protiv hrvatskih generala, optuživao ih bez dokaza i činjenica, što mu se u "Crvenoj Hrvatskoj" vrednuje kao borcu za pravu stvar. Puhovski je zaslužan društveno politički radnik koji upire u kola Partije na porist "Crvene Hrvatske" i "Nove PravDe". Ovoliku obožavanost "narodnih vođa" ima jedino sjeverna Koreja.

VL
Avatar liquidsky
liquidsky
13:30 27.08.2014.

SDP više nema nikakve veze s ljevicom jer stranka koja je toliko podložna divljem liberalnom kapitalizmu može se nazvati samo izgubljenom. Neka iz svog naziva maknu ono "S" i budu to što jesu - nakupina pojedinaca željnih vlasti. Kao što su to HDZ, HNS i sve ostale stranke u ovoj prevarenoj zemlji.

VL
Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
15:47 27.08.2014.

Orah će imati veliko otriježnjenje nakon izbora...

VL
NE
nepenthe
15:37 27.08.2014.

Dokle god će revoltirani hrvatski narod "kažnjavati" političare neizlaskom na izbore,dotle će nam stranačke glasačke mašinerije odlučivati kako će nam biti. Zar je normalno da otprilike 25% posto stranačkih poltrona odlučuje o sudbini ostalih 75% koji ne žele glasovati?! Krajnje je vrijeme da se ovaj narod probudi iz dugog zimskog sna i kazni sve one kojima je smisao života uhljebiti se u političku fotelju i gledati samo na svoju guzicu. Ako ćemo ostati na ovome da od dva zla(crvenog i plavog) biramo trenutno ono manje zlo nismo ni zavrijedili da nam bude svima skupa bolje.

VL
RA
radio02
15:37 27.08.2014.

Taj toliko voljeni ORaH i njegova potpora su samo plod želje građana da dođe netko novi. Mi, naime, uopće ne znamo njegov program i za što onda glasamo? ORaH=Holy, bez nje nema ni ORaH-a. Dakle, sumnjam da će ORaH na pravim parlamentarnim izborima imati ovoliku potporu kao u anketama. Jedno je jasno, SDP će imati povijesno nisku potporu na izborima.

VL
MA
malaplav@
17:11 27.08.2014.

HDZ dobija slijedece izbore! Sve ostalo su gluposti i narucene ankete kako bi se srusio pobjednicki rejting!

VL
MK
MKGRA
14:33 27.08.2014.

Labudovi Laburisti nece dobiti 1% na sljedecim izborima Vise manje svi su presli u Orah

VL
ST
staro topoljanin
16:40 27.08.2014.

dali hrvatska nema jednog jedinog analiticara nego stalno taj komunisticki provokator,dosta sam ga gledao i vidio kako je svjedocio u hagu protiv naseg heroja .pronadite pametnog i korektnog analiticara. molim vas novinari,vec jednom.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.