Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Lesar je popularan zbog radikalnih stavova, bolji je samo Josipović

'04.12.2011., Brescenskoga 4, Zagreb - Hrvatski laburisti - Stranka rada cekaju rezultate parlamentarnih izbora u Domu sindikata graficara. Branko Vuksic, Dragutin Lesar. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
Foto: 'Daniel Kasap/PIXSELL'
1/3
06.09.2012.
u 20:26

Lijevi centar voli radikalne stavove, no pitanje je koliko je Lesar lijevi, a koliko koristi sindikalno iskustvo, kaže Puhovski

Dragutinu Lesaru, predsjedniku Hrvatskih laburista, postojano raste popularnost i samouvjereno ubire pozitivne poene kod građana, pokazalo je posljednje istraživanje CRO-Demoskopa. Prvi se put našao na drugom mjestu pozitivnih političara sa 7,1 posto glasova (prije mjesec dana 6,6 posto), odmah poslije predsjednika Ive Josipovića koji ustaljeno drži prvo mjesto (36,8 posto naspram 37,6 posto prošli mjesec). Do sada je na drugom mjestu bio Željko Rohatinski, bivši guverner HNB-a, a Lesar je bio na četvrtom mjestu, iza premijera Zorana Milanovića.

>> Milanoviću pada popularnost, najomraženiji Kerum i Čačić

Svi rade za njih

Lesarovi laburisti su, kao i prije, treća stranka u zemlji s podrškom 8,2 posto građana. U čemu je tajna uspona mlade stranke, koju je uoči izbora osnovao bivši haenesovac koji je HNS napustio prije četiri godine i osvojio šest mandata?

– Njihov uspjeh je realan i moguće je da će uskoro biti iznad deset posto. Oni su se više ušetali u politički prostor nego izborili. Tri su razloga: pametno rade, izjašnjavaju se o temama koje nitko ne otvara i imaju radikalne stavove, Vlada radi za njih jer je socijaldemokratska, a provodi desnoekonomsku politiku, a i HDZ radi za njih jer ne funkcionira kao oporba – objasnio je politički analitičar Žarko Puhovski uzroke uspona te stranke. Lesar je popularan jer još uvijek personificira Laburiste, no počela su se prepoznavati i druga imena poput Nansi Tireli i Branka Vukšića.

Test na lokalnim izborima

Laburistima su, kaže Puhovski, skloni birači lijevog centra koji vole radikalne formulacije, a Lesar, bivši sindikalist, ima sindikalnu naviku radikalne retorike.

– Pitanje je jesu li oni toliko lijevi, kao njihovi birači, ili je to retorika? Svoju snagu treće stranke ispitat će na lokalnih izborima, odnosno moraju pokazati imaju li desetak političara koji će polučiti uspjeh na lokalnim izborima – zaključuje Puhovski.

>> Ministar Rajko Ostojić najbolje ocijenjen, Čačić najlošije

Komentara 54

DU
Dudek
20:40 06.09.2012.

Zar je Drug Puhovski sveznalica.Puno priča i mlati praznu slamu. Za takve blabla dobije novac. Trebamo mlade dinamičnije ljude a ne te stare komunističke univerzalne prevarante.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
20:43 06.09.2012.

Opet Puhovski, pa nije valjda on za sve mjerodavan i stručan da bi se uvijek trebao pozivati kao komentator! Laburisti su popularni zbog inertnosti HDZ-a kao oporbe. Lesar nije sigurno sposoban političar, on je jedan od onih koji su najbolji u oporbi kao Kajin, a nemaju kapacitete za preuzimanje vlasti. Ne razumijem jedino po čemu je Josipović toliko popularan, i dalje podržava krivu politiku vlade i pomaže svojima, a u vanjskoj politici nema velikih uspjeha kojima bi se mogao pohvaliti. Prije izbora je govorio o nekoj novoj pravednosti, vidjeli smo kakva je ta pravednost kad su njegovi došli na vlast i počeli kadrovirati svoje! Bilo bi zato zanimljivo čuti kako rade te ankete jer je nemoguće da ne manipuliraju ispitanicima ili da već nemaju podcrtane brojeve po imeniku koje stalno konstantno zovu!

OB
-obrisani-
20:39 06.09.2012.

lesar i vukšić pokraj njega su sramota odabira hrvatskog naroda . čovcjek kojeg je čačić uveo u visoku politiku nikad moga povjerenja neće imati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije