Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski Sabor

Leko novi predsjednik Sabora, službeno imenovanje sutra

'22.10.2010., Zagreb -   Hrvatski Sabor, Josip Leko SDP bivsi predsjednik Povjerenstva za sukob interesa. Photo: Robert Anic/PIXSELL'
Robert Anić/PIXSELL
09.10.2012.
u 12:16

Na sjednici Kluba zastupnika nije bilo riječi o događajima u Ministarstvu znanosti vezano uz zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju

Josip Leko sutra će na sjednici biti izabran za novog predsjednika Hrvatskog sabora, a na njegovo mjesto potpredsjednika sjest će zastupnica Dragica Zgrebec.

– Danas smo na Klubu SDP-a potvrdili odluku da ih sutra zajedno s koalicijskim partnerima predložimo Hrvatskom saboru – rekao je predsjednik saborskog Kluba SDP-a Igor Dragovan. S obzirom na to da je Leko dosad bio i predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, a nije uobičajeno da predsjednik Sabora obnaša i tu funkciju, na tom mjestu zamijenit će ga mladi Peđa Grbin, koji je bio član tog odbora.

– S obzirom na to da je pokojni Boris Šprem ostvario izborni mandat, najvjerojatnije će se kolegica Marija Lugarić, zamjenica ministra obrazovanja Željka Jovanovića, vratiti u zastupničke klupe jer je bila odlična zastupnica i mislimo da se treba vratiti u tim. To nema nikakve veze sa situacijom u ministarstvu nego je njezin povratak jednostavno uvjetovan nesretnim okolnostima koje su se dogodile, a to je da je preminuo Boris Šprem – objasnio je Dragovan te dodao kako se razmišljalo hoće li se umjesto Šprema u Sabor iz druge izborne jedinice vratiti Lugarić ili Darko Ledinski, zamjenik ministrice socijalne skrbi Milanke Opačić.

Na sjednici Kluba zastupnika nije bilo riječi o događajima u Ministarstvu znanosti vezano uz zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju koji je premijer Zoran Milanović povukao iz procedure, kazao je Dragovan.

– Osobno mislim da treba razgovarati o tome i mislim da će se zakon vrlo brzo opet naći u proceduri – zaključio je predsjednik SDP-ova Kluba zastupnika Igor Dragovan.

Ključne riječi

Komentara 15

OG
Oger
12:27 09.10.2012.

Pa sad, to je bilo za ocekivati. Malo me samo sto je covjek na ratnoj nozi sa stranim jezicima.

KA
kafka
13:14 09.10.2012.

Odlazi li možda zamjenica ministra Marija Lugarić iz Ministarstva i zato što je prozvala SVETE KRAVE u MZOS-u? MInistarstvo je prepuno nedodirljivih svetih krava, a gospođa Lugarić je imala hrabrosti prozvati ih. Prevelika je to i pretroma administracija koja nee gleda interes Države nego poziciju koriste za osobni probitak. Žalosno i pogubno za obrazovanje, mlade i sve nas ostale. Neka se i pojavi vodeća ekipa u MZOS-u, što može učiniti s sebičnim uhljebljenim birokratima!? Umjesto gospođe Lugarić doći će neko tim svetim kravama podoban i oni će i dalje moći mirno sisati državni proračun - naš novac, gledajući vlastitu korist. ŽALOSNO, a mladi odlaze u nepovrat, razočarani svojom dršavom Hrvatskom.

Avatar Topgen
Topgen
16:50 09.10.2012.

Hercegovac , hvala ti Boze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije