Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDSSB OPTUŽUJE

'Lažnim svjedočenjem protiv Glavaša Fehir je dobio stan'

Vladimir šišljagić,željko Kraljičak,Stjepan Ribić
Marko Mrkonjić/PIXSELL
14.10.2012.
u 10:59

Progon je počeo po nalogu Ive Sanadera, a isplatu obećanih nagrada, odradili su Sanaderovi nasljednici Jadranka Kosor i bivši ministar unutarnjih poslova, a sadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, tvrdi Dinko Burić

- Za lažno svjedočenje i osuđujući presudu Branimiru Glavašu takozvani "krunski svjedok" Krunoslav Fehir nagrađen je dvosobnim stanom u Poreču, na adresi Mate Balote 2 - obznanio je predsjednik HDSSB-a dr. Vladimir Šišljagić u Osijeku rasvjetljavajući čitav slučaj, kako su ga nazvali, plaćanja osuđujuće presude Branimiru Glavašu, koji je, kako su dodali, odrađen preko Policijske uprave Istarske, MUP RH, Agencije za upravljanje državnom imovinom i Ureda predsjednice Vlade RH tijekom 2010. i 2011. godine.

- Glavni akteri su tadašnji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, predsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministar poljoprivrede te predsjednik Agencije za upravljanje državnom imovinom Petar Čobanković. Iz njihove međusobne korespodencije jasno je vidljivo da je bez ikakvog prethodnog natječanog postupka i mimo zakona utemeljenog na postojećem Pravilniku, a po nalogu tadašnjeg ministra Karamarka od 28. veljače 2011. godine "krunskom svjedoku" Fehiru dodjeljen dvosobni stan od 58,11 kvadrata u vlasništvu Hrvatske na privremeno korištenje kao stan za službene potrebe koji je prethodno u cjelosti detaljno adaptiran i opremljen namještajem u što je utrošeno oko 150.000 kuna - naveo je Šišljagić.

Čitav slučaj, kako su nastavili HDSSB-ovci, nije ostao neprimjećen jer se nekoliko djelatnika MUP-a obratilo Sindikatu policije Hrvatske s primjedbom o "nezakonitoj dodjeli stana policijskom službeniku Fehiru bez prethodnog natječaja i mimo Pravilnika o rješavanju stambenih potreba djelatnika". Zbog toga je, kako dalje navode, Sindikat policije u svojoj podružnici za Policijsku upravu Istarsku utvrdio istinitost navoda svojih članova, a potom se i žalbom obratio MUP RH.

- Tko je sve u tome sudjelovao, danas je potpuno jasno. Progon je započeo po direktivi Ive Sanadera, a isplatu obećanih nagrada, odradili su Sanaderovi nasljednici Jadranka Kosor i bivši ministar unutarnjih poslova, a sadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Sramno i sramotno od onoga koji se zaklinje na Tuđmanovu hrvatsku državotvornost i glumi nacionalnog spasitelja i prosvjetitelja, a u stvari je najobičnija politička i moralna ništarija - zaključio je HDSSB-ovac Dinko Burić.

Klub zastupnika HDSSB-a zbog svega navedenog će zahtjevati od hrvatske Vlade da javno objavi popis svih osoba i djelatnika MUP-a tko je temeljem, kako navode, tog nezakonitog i protuustavnog Pravnilnika od veljače 1998. godine, pa sve do danas dobio stan iz portfelja MUP-a ili Agencije za upravljanje državnom imovinom, a kojega je posljednjih nekoliko godina vodio, dodali su, HDZ-ov ministar Petar Čobanković.

- Najvljujemo i ustavnu tužbu za rušenje toga pravilnika, ali i poništenje svih rješenja koja su izdana na osnovu toga nezakonitog pravilnika uz vraćanje nezakonito dodjeljenih tisuća stanova svojim političkim poslušnicima, kao i raznim moralnim nakazama i lažnim svjedocima uz čiju se pomoć HDZ-ovska vlast obračunavala sa svojim političkim neistomišljenicima - najavio je HDSSB-ovac Krešimir Bubalo.

>>Kramarić će gol hodati Osijekom, a Glavaš će uskoro biti s nama

Komentara 37

Avatar tkozna
tkozna
11:27 14.10.2012.

Dinko, da sam ja u Saboru Republike Hrvatske i da vjerujem u te riječi koje izgovaraš, ja bih postavio saborsko pitanje, ovako nemoj skupljati jeftine političke poene na ratnim zločincima, zapravo nisi jedini!

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
11:49 14.10.2012.

Glavasa za Predsjednika:...eehehhehehe

C5
c523h231
11:24 14.10.2012.

Teske optuzbe koje bi trebalo na sudu dokazati inace...bi se moglo protumaciti kao najjobicnija izmisljotina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije