Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Laburisti:
Povratak na članak

'Antiradnička Vlada ruga se u lice radnicima i nezaposlenima, a klanja centrima financijske moći'

Vlada Domoljubne koalicije i Mosta svojim nas odlukama, čini se, kažu laburisti, "želi baciti natrag u 19. stoljeće da ponovno povedemo istu borbu za rad i radnike"

Komentari 84

Avatar abakus
abakus
18:07 30.04.2016.

Sjećam se dobro vremena kad je zaposlenost bila puno viša i kad se imalo zahvaljujući zaduživanju u iznozemstvu, a sindikati su jednako, ako ne i gore kukali nego danas. Sjećam se tzv. sindikalnih košraica po novinama s debelo pretjeranim cijenama na osnovu kojih su sindikatlije tvrdili da su plaće premale i da ih traba dizati. Sjećam se i štrajkova, nakon kojih bi vlasti popustile u cilju očivanja socijalnog mira, pa su dizali plaće i dodavali ove i one dodatke - ali su zato prodali HT, prodali INA-u i dr. Sjećam se vremena kad je plaća od 1600kn bila solidna, a 3000kn je bilo nezamislivo mnogo (nije to bilo tako davno). Plaće su rasle, a inflacije prema marci (euru) nije bilo - zato su onda rasla druga davanja, cijene vode, komunalija općenito, razne takse itd. Ali realna plaća za našu zemlju je, na žalost, oko 2000kn prosječno. Sve iznad toga ide na račun rasprodaje našeg vlasništva i zaduženja zemlje. Da smo zadržali niske plaće, onda bi i cijene ostale niske, ne bi se morali zaduživati, ne bi morali rasprodavati naše (pogotovo ne pod svaku cijenu i bilo kome, i to u sumnjivim okolnostima), novac koji je otišao za nerelano visoke plaće mogao bi se potrošiti za otvaranje radnih mjesta i poboljšanje gospodarstva, a i za plaće koje bi se davale ženama, majkama četvero i više djece, u ime demografske politike. Živjeli bismo skromnije, ne bi po ulicama bilo toliko automobila, ali bi bilo više djece, više posla i stabilnije, zdravije društvo, koje bi raslo na zdravim temeljima. Ali pohlepa za novcima odmah i po svaku cijenu bila je veća. Sada imamo to što imamo.

VL
Avatar delminium
delminium
17:44 30.04.2016.

O čemu ovi pričaju? Pa tko bi njima povjerio svoj novčanik?

VL
DU
Deleted user
17:57 30.04.2016.

Ovo je izjava iz sredine prošlog stoljeća. Nedostaje još samo zakletva u Partiju, Proletersku internacionalu, Marksizam i Lenjinizam. Do kada podnositi ove neuspješne ostatke prošlosti koje zagađuju medijski prostor uz blagonaklonost urednika.

VL
KR
kruti18
17:34 30.04.2016.

bitno da vam je partija ok i njen 'plan 21',ihihihi

VL
JO
josko
18:31 30.04.2016.

Trebao bi netko kazati onu oko "car je gol". Jer treba raja shvatiti bitnu istinu: - sami radnici i nezaposleni NEĆE stvoriti prosperitet u Hrvatskoj. Poduzetništvo i proizvodnja su stvarni pokretači napretka svugdje i uvijek. Radni dio ili radnici su naravno dio toga, gdje njihove plaće trebaju biti u nivelaciji s produktivnošću i konkurencijom. A ne po nekim "stečenim pravima", "kolektivnim ugovorima" i svim tim sličnim floskulama. Dok to sve ne shvate, nema napretka!

VL
DM
drug marin
18:39 30.04.2016.

Sto milijarda narode su nas zaduzili a nista nije radila bivsa vlast ĐE su pare Muljanoviću?

VL
Avatar MarkoHR
MarkoHR
17:58 30.04.2016.

Laburisti, isprdak ili otpadak HNS-a... Valjda je Čačić bio proleter koji je najviše od svegs brinuo o pravima radnika.

VL
BA
bakulušić
18:31 30.04.2016.

Laburisti su minorna stranka na hrvatskoj političkoj sceni za koju se ne bi znali da nije medijske podrške. Pokazali su, zajedno sa ostalim takozvanim ljevičarima, da im radnici i radnička prava ne znače ništa i orjentirani su jedino na zaštitu takozvanih manjinskih prava i prava homoseksualaca. Uz pomoć medija pale vatru a zatim uz veliku galamu tobože gase. I tako žive od izbora do izbora.Savjet: ne primjetite ih!

VL
SU
suncesmokvemaslina
18:31 30.04.2016.

a svi laburisti radnici..ha

VL
ŠO
Šokac1
18:48 30.04.2016.

Ne brbljajte gluposti ! To što ova Vlada kani poduzeti jer je voda došla do grla, MORALA je napraviti Milanovićeva vlada još u drugoj godini svoga mandata. O tome nitko ni riječi, još šutite na njihove bestidne tlapnje o povratku na vlast.

VL
JJ
jjurica
18:34 30.04.2016.

Laburisti su neznalice

VL
AB
abendblatt
18:44 30.04.2016.

Vi Laburisti ste anti radnicka i anti Hrvatska stranka, shvatite da od vase ideologije nitko ne zivi, zivi se od rada i zarade-kapitala koji se ostvaruje radom, a velike investicije nuzno potrebne Hrvatskoj iziskuju kapital.

VL
BI
bijeliptic
18:51 30.04.2016.

rađe i anti radnička nego anti hrvatska jeftine partijske floskule nitko na to više ne pada-vi ste radnike seljake liječnike sestre studente hrvate iseljavali vaša borba za radnika je vaša FOTELJA- ništa više druže laburiste-

VL
DO
doktorica
19:42 30.04.2016.

problem je što se kod nas rad ne cijeni,ali se zato cijeni muljanje,laganje,gluma,izigravanje poreza,lažiranje prihoda,političko kadroviranje i etabliranje vojske uhljeba koji ničemu ne služe,lažna socijala,lažni invalidi,-uglavnom svi koji ne rade ništa ali dobro žive na teret građana i stalno traže neka "prava" dok drugi crnče za njih!

VL
Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
20:22 30.04.2016.

Stvarno nije za vjerovat da VL daje toliki prostor isfrustriranim kmecavcima iz kombi-stranke

VL
DU
Deleted user
19:19 30.04.2016.

Ovoj trojici nitko ne vjeruje... pogotovo ne kanađaninu... On zna da može dati ostavku i reći i to je bilo to... A Karamarko i Pertrov znaju da mogu reći "Za sve odgovara Orešković"... E to je smijanje građanima u lice... Mislim da Hrvati ne znaju voditi zemlju... Drušvo im se raspalo. Nacionalisti i ljevičari se prepucavaju i misle da mogu raditi što žele... Dok im se građani smiju u lice, neće čak ni da demostriraju protiv vlada... Danas zahvaljujući Kosor odu na autobusnu stanicu i bilo kuda samo ne u Hrvatskoj ići po nadnicu...

VL
BI
bijeliptic
19:04 30.04.2016.

partijo- dijelujete izgubljeno mi smo partijo u kapitalizmu - ko hebe marxa i englesa više ---------plati me radit ču nećeš idem kod onog ko hoće o čemu vi pričate miraleme mršiču

VL
GO
golub
20:12 30.04.2016.

Neradnici prevarom preko mosta namještaju si fotelje i neograničena primanja a glasače nitko više ništa niti ne pita.

VL
Avatar imotska115
imotska115
19:00 30.04.2016.

Pa rekli laburisti da im je bilo gore u 19stom stoljecu da su se morali borit za prava radnika, znaci da je danas puno bolje. Alaj volim ovaj rezim placa ide a ja lezim, nema toga vise gospodo laburisti komunisti.

VL
AL
Alkana
18:48 30.04.2016.

Gubitnici izbora ne mire se. Izmakle im fotelje i muljanje. Vidjeli smo što ste radili protekle četiri godine: jedno veliko ništa! Pokrijte se po ušima i šutite!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.