Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

L'Aquila se i dalje trese, podignute optužnice

Aquila
AFP
20.10.2009.
u 14:18

Tužitelj Rossini kazao je da je 200 mjesta na kojima su bile kuće pod zapljenom zbog istrage.

RIM – Protiv 12 osoba podignute su optužnice zbog rušenja studentskog doma u L'Aquili u potresu koji se dogodio 6. travnja ove godine i u kojem je poginulo 300 osoba, među kojima osam studenata. Istodobno se u L'Aquili i dalje trese tlo. U utorak je zabilježen potres od tri stupnja po Richteru.

Tužitelj Alfredo Rossini podigao je optužnicu za ubojstvo iz nehaja protiv 12 osoba. To je samo prvi dio istrage, tj. odnosi se samo za rušenje studentskog doma. Za rušenje ostalih zgrada, odnosno za to što se u njihovoj gradnji nisu poštovala pravila za protupotresnu izgradnju, podizanje optužnica bit će obznanjeno naknadno.

Studentski dom bio je izgrađen 1965., najprije kao privatna zgrada, a onda je prenamijenjen. No, u toj prenamjeni nisu poduzete sve sigurnosne radnje. Poslije podizanja optužnice protiv odgovornih za rušenje studentskog doma, podignut će se i optužnice protiv onih koji su odgovorni za sve srušene kuće, pod čijim je ruševinama bilo poginulih, pa i za bolničku zgradu koja je bila znatno oštećena potresom.

Tužitelj Rossini kazao je da je 200 mjesta na kojima su bile kuće pod zapljenom zbog istrage. To znači kako će najmanje 200 osoba biti osumnjičeno, a možda i optuženo za rušenje zgrada.  

U međuvremenu se grade novi stanovi. Premijer Silvio Berlusconi predao je stanovnicima L'Aquile ključeve prvih stanova u kojima ih čeka sve što je potrebno za život, pa čak i tanjuri, pokrivala, ručnici... No, ima i informacija da iza nekih građevinskih poduzeća koja grade u L'Aquili stoji i mafija. Na tu sumnju Rossini je odgovorio kako je "potrebno stalno imati otvorene oči".

Komentara 1

BE
beni
21:29 20.10.2009.

niko se ne pita kaj se radi u itali.. BOG kaznjava ljude.. ljudi su postali gori od zivotinja.. homosekualizam, pedofilizam , prostitucija, opcenje sa zivotinjama.. samo se mozete uvjerit kuda vodi ovaj ludi svijet..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije