Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdan Velike Gospe

KVIZ Danas hodočastimo Majci Božjoj koju posebno štuju Hrvati: Provjerite svoje znanje o njoj

Procesijom i misom obilježena je središnja proslava blagdana Velike Gospe u Sinju
Miroslav Lelas/PIXSELL
15.08.2023.
u 07:11

Majci Božjoj u čast danas se hodočasti u marijanska svetišta. Brojna su i Hrvatskoj, a Majka Božja omiljena je među Hrvatima

Blagdan je Velike Gospe. Još jedan neradni dan za sve u Hrvatskoj, ove godine posebno povoljan jer 15. kolovoz pada u utorak pa je idealan za spajanje s vikendom. No katolicima je jako važan i bez toga.

To je dan kad se štuje Marija, Majka Božja pa se njoj u čast hodočasti u marijanska svetišta, od kojih su brojna i u Hrvatskoj. Koliko Hrvati vole Majku Božju, govori i pjesma "Rajska djevo, kraljice Hrvata". No koliko uopće znate o Majci Božjoj? Svoje znanje provjerite u kvizu. 

Ključne riječi

Komentara 8

RO
romobil
09:34 15.08.2023.

Hoće li osloboditi expresno BBB koji čame po grčkim zatvorima, a visoko je na rang listi svetih celebritija kojima se uznici utječu?

BT
Branko_Trol
10:34 15.08.2023.

Neznam nista o njoj niti me zanima. Sve sto sam i znao sa vjeronauka zaboravio sam odavno.

PI
Pičak
07:57 15.08.2023.

1/10.....Kada će kviz o harekrišni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije