Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja

Kuprešak: Hrvatska i Srbija imaju zajedničku budućnost u EU

\'EXPO Zaragoza -Filip Vucak  veleposlanik RH  u Madridu, sa suprugom i Zeljko Kupresak,  predsjednik Nacionalnoga   odbora  Republike Hrvatske za Expo u Zaragozi  foto Dorotea Jendric\'
Arhiva VL
01.10.2010.
u 19:35

Veleposlanik Hrvatske Željko Kuprešak odbacio je ocjene kako problemi iz prošlosti opterećuju odnose Hrvatske i Srbije.

BEOGRAD - Hrvatski veleposlanik u Srbiji Željko Kuprešak izjavio je danas u Nišu kako Hrvatska i Srbija u okviru europskih standarda i europskog zakonodavstva mogu graditi odnose koji će biti europeizirani i na dobrobit srpskog i hrvatskog naroda, piše beogradski Blic.

- Mi ponovno imamo zajedničku budućnost - izjavio je Kuprešak novinarima tijekom posjeta Nišu, gdje je razgovarao s gradonačelnikom Niša Milošem Simonovićem i ocijenio kako srpsko-hrvatski odnosi idu uzlaznom linijom i da ga raduje napredak Srbije prema Europskoj uniji.

Veleposlanik Hrvatske Željko Kuprešak odbacio je ocjene kako problemi iz prošlosti opterećuju odnose Hrvatske i Srbije.

- Mi nosimo niz problema iz prošlosti, ali smo se dogovorili da prilikom posjeta na najvišoj razini dio prošlosti moramo ostaviti povjesničarima i pravosuđu, a mi moramo razgovarati i razmišljati o budućnosti - istaknuo je hrvatski veleposlanik dodajući kako postoje mnogobrojne mogućnosti suradnje dviju država.

Istaknuo je kako je Niš došao na dobar glas jer svi znaju za džez-festival i bilo bi sjajno, posebice za mlade ljude, slične kulturne manifestacije povezivati s događanjima u Hrvatskoj.

- To je jedan od načina za bolje razumijevanje i upoznavanje - ocijenio je Kuprešak i dodao kako postoje mogućnosti suradnje sveučilišta iz Zagreba i Niša, piše današnji Blic.

Komentara 19

PG
praseca gripa
22:27 01.10.2010.

Ne daj Boze i Majko Bozja! A tko je taj Kupresak i za ciji on interes radi? Da i to nije kakva \"jugoslovenska\" fukara? Tko je on U O P C E? Zasto taj nesretni Vecernji list pise takve gluposti?

Avatar naroz
naroz
17:48 04.10.2010.

ima ovde dosta zaguljenog naroda bogami koji ima srbsku fobiju, a BRAVO splićanin_No1 sta je napisao/la -100% u pravu.

MM
Mladen Miletić
20:19 01.10.2010.

comparator, jel je Srbin više srušio ili Dropulićka- sa Sanaderom Hrvatskih objekata ? Da vidimo istinu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije