Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja
Povratak na članak

Kuprešak: Hrvatska i Srbija imaju zajedničku budućnost u EU

Veleposlanik Hrvatske Željko Kuprešak odbacio je ocjene kako problemi iz prošlosti opterećuju odnose Hrvatske i Srbije.

Komentari 19

MM
Mladen Miletić
20:19 01.10.2010.

comparator, jel je Srbin više srušio ili Dropulićka- sa Sanaderom Hrvatskih objekata ? Da vidimo istinu ?

VL
PG
praseca gripa
22:27 01.10.2010.

Ne daj Boze i Majko Bozja! A tko je taj Kupresak i za ciji on interes radi? Da i to nije kakva \"jugoslovenska\" fukara? Tko je on U O P C E? Zasto taj nesretni Vecernji list pise takve gluposti?

VL
Avatar naroz
naroz
17:48 04.10.2010.

ima ovde dosta zaguljenog naroda bogami koji ima srbsku fobiju, a BRAVO splićanin_No1 sta je napisao/la -100% u pravu.

VL
UB
u_boj u_boj
07:21 23.10.2010.

Bravo Ante, sveto ime.

VL
MM
Mladen Miletić
19:48 01.10.2010.

Kuprešak: Hrvatska i Srbija imaju zajedničku budućnost u EU¨, da, da budu totalno hebene stranke... Zna se ne priča se...

VL
Avatar comparator
comparator
19:52 01.10.2010.

Sa Srbijom ne želim imati nikakve bitne odnose jer iz te države dolazi uteg kojeg smo se mogli riješiti jedino krvavim ratom koji nas je unazadio kojih pedesetak godina.

VL
Avatar razocarani
razocarani
20:22 01.10.2010.

Hrvatska treba suradjivati sa svima ali nesmije se zaboraviti sto su hrvatski nacionalni interesi i sve sto se radi u interesu hrvatske je u redu i svaki pojedinac mora se uzdignuti iznad svog interesa pa ce sve biti u redu!!!!!!!!!!!

VL
OB
-obrisani-
20:53 01.10.2010.

bezveznjak,nistarija,guzolizac fujjjjjjjjj

VL
Avatar morski covik 1
morski covik 1
22:53 01.10.2010.

Od Vardara pa do Triglavaaaaaa Od Đerdapa pa do Jadranaaaaaaaaaa

VL
OB
-obrisani-
23:35 01.10.2010.

Bilo bi dobro uspostaviti tu suradnju sveučilišta, posebno s elektrotehnikom u NIšu, a i Beogradu jer imaju izvrsno razvijene studije elektrotehnike i istraživanja. BTW, već odavno postoji i određena suradnja između Splita i Niša na tom polju koja može biti još bolja. Primjer izvrsne suradnje je bilo i obilježavanje 150. godišnjice smrti N. Tesle koja je bila besprijekorna. Samo naprijed s tom inicijativom. A ovima dolje što psuju i pišu gluposti neka neko objasni da to nema veze s nikakvom Jugoslavijom, već samo s ljudima koji su kompatibilni i razumiju jedni druge te time i lako i izvrsno surađuju. Druga je stvar što je znanost u Yugi bila 5 x jača od znanosti svih današnjih država zajedno a, bogami, i cijenjenija.

VL
OB
-obrisani-
00:40 02.10.2010.

Da su bolesnici slusali Antu Markovica svi bi mi bili puno sretniji i bez trauma. Odavno bi bili u EU,ali kao jednaki i jaki, a ne kao male sluzincadske drzavice. Zasto??? Da bi nas vodje mogli pokrasti i da bi si oni dupe uvalili u svjetsku elitu, dobro potfutrani. Nista drugo. A za one koji ce mi stavljati minuse na moju herezu, neka provjere s kim vec 20 godina trguju nase vodece obitelji, gdje su im firme i nek provjere sto su pricali narodu, mrznju koju su sijali i sto su oni u isto to vrijeme radili...i gdje.

VL
CU
cunt
00:56 02.10.2010.

konačno,,,,, da se bratska srca slože onda se i koza prcat može

VL
OB
-obrisani-
13:34 02.10.2010.

Stovani gospodine Kupresak ,u potpunosti se slazem s vama da je zajednicki interes obiju drzava ulazak u evropsku uniju.Budite uvijereni da sedamdeset procenata Hrvata to ne osporava iz jednog jedinog razloga a to je da zivotni standard u smrdiji se poboljsa tako da sto veci broj izbijeglih gradjana ostane u njoj.Ovaj broj smrdskog pucanstva je prilicno dovoljan da se moze kontrolirati njihovo razmisljanje ,rad i kretanje.Ali prije nego se to desi srbija mora u ime sve srpsmog naroda da se isprica ,iprizna agresiju i plati ratnu odstetu.Sijetimo se drugog svijetskog rata i poraca, Hrvatska je platila puno vise nego je trebala .Da pocnemo kao prvo srbija je dobila Srijem ,banat ,backu a crna gora boku kotorsku . hrvati su takodjer ostali bez dijelova Bosne i Hercegovine sto su imali i u vrijeme cetnickog kraljevanja .To sto sam nabrojao je samo teritorijalni ustupci srbiji i B i H ,jako dobro je poznato pri zavrsetku drugog svijetskog rata da je jako veliki broj Hrvatskih bojevnika i u vecem dijelu zena ,dijece i staraca zavrsilo na kriznim putevima i marsovima smrti.Od tog najveci broj nesretnika je okoncao u Srbiji.Toliko o tome ali jos ima jedna velika prepreka to su jos uvijek nestali iz domovinskog rata ,nek srbi iz Hrvatske i srbije budu posteni i hrabri da kazu gdije su pogubljeni ,dan ,godina ,mijesto ime i prezime osobe koja je ucinila likvidaciju.E kad se sve to desi javna isprika ,iskreno zaljenje za ucinjena zvijerstva , prizna agresiju na HRVATSKU ,DADU LOKACIJE POGUBLJENIH I MASAKIRANIH, KAD PLATE RATNU ODSTETU (razumijem i shvacam da je drzava srbija bankrot)ONDA NEK PLATE TERITORIJEM (POTOM HRVATSKA DO ZEMUNA) ali bez njihovog naroda. Eto te uvijete kad ispune mozemo iz pocetka Bog i Hrvati.

VL
OB
-obrisani-
11:52 03.10.2010.

- Mi nosimo niz problema iz prošlosti, ali smo se dogovorili da prilikom posjeta na najvišoj razini dio prošlosti moramo ostaviti povjesničarima i pravosuđu, a mi moramo razgovarati i razmišljati o budućnosti - istaknuo je hrvatski veleposlanik dodajući kako postoje mnogobrojne mogućnosti suradnje dviju država. --------------------------------- Kako je ovaj dobio ovaj posao ? Bistar nije.

VL
OB
-obrisani-
12:45 03.10.2010.

Btw, povijesničari ne mogu na miru raditi svoj posao sve dok Josipović i ovaj Kupreškić ne kažu Tadiću da laže za 700.000 žrtava u Jasenovcu. Neka oni rade svoj posao,a povijesničare ostave na miru.

VL
GR
Gradinar
20:29 03.10.2010.

Neshvatljiva je snishodljivost naših diplomata prema Srbiji. Pod diplomatima podrazumijevam predsjednika Josipovića i evo, sada veleposlanika. Očito je to to službena politika države. Hrvatska i Srbija su nacionalne države svojih naroda. Srbi i Hrvati nemaju zajedničke budućnosti bez čiste ii istinite prošlosti. Koju će na isti način učiti učenici u Srbiji i Hrvatskoj. Ako Srbija službeno afirmira četnički pokret kao kristalno čist zločinački i eksluzivno antihrvatski pokret, ako Srbija oslobodilačku akciju Oluju naziva genocidnom pri čemu joj se posve pridružuju Srbi u Hrvatskoj, ako Srbija agresiju iz 1991. godine utapa u građanski rat za koji su krivi tadašnji predsjednici republika i država ( Milošević i Tuđman), ako Srbija i Srbi kao narod u svim državama na prostoru bivše Jugoslavije polaze od toga da je povjest na ovim prostorima bila povijest zločina protiv njih, a ne povijest njihovoga imperijalizma, onda mi nemamo zajedničke budućnosti! Državotvorna hrvatska politika bi MORALA inzistirati na međunarodnom utvrdjivanju činjenica iz 1991. godine, te obaveznom službenom bilateralnom državnom utvrdjivanju tih pozicija, kao uvjet da dadne suglasnost za ulazak Srbije u EU. Polaziti od pretpostavke da je zajednička budućnost dva naroda i države trgovina, poslovna, sposrtka i kulturna suradnja je budalasto, jer takvu suradnju možemo i imamo sa svima sa kojima u tome nađemo interesa. To se ne smije ometati i isključivati, a politika i državna suverenost, pri čemu je nacionalni idenmtitet i povjest nacije jedan od stožernih elementa suverenosti, jeste nešto sasvim drugo i neusporedivo sa tim poslovnim elementima budućnosti.

VL
Avatar deziderij
deziderij
15:41 04.10.2010.

Možda i Hrvatska i Srbija imaju nekakvu budućnost u EU, ali zašto zajedno ? Zašto se ova poltrončina od veleposlanika uvlači Srbima ? Što mi to imamo zajedničko sa Srbima, i što bi trebali imati ? Stalno imamo nekakve jade od političara koji nikako da shvate i prihvate nastalu realnost da smo zasebne države i da sa Srbima ne smijemo nikada sklapati nikakva zajedništva. Ili smo toliko glup narod, kao što se pokazalo kroz povijest, pa stalno zaboravljamo tko smo i da trebamo biti i ostati to što smo - svoji na svome i nezavisni. Zar je to tako teško zapamtiti ? Ima li ovaj poslanik neke osobne koristi ili je pizdun koji nema svoje JA pa svoje mišljenje ne smije iznositi pred Srbima ili nije načistu sa samim sobom. Zbilja svaka šuša može zastupati ovu našu državu koja to očito još i nije, jer da jest onda bi imali prave ljude na pravim mjestima a ne ovakve smušenjake i provokatore.

VL
AU
autoritet
11:50 15.10.2010.

Ovaj Kuprešak nije normalan sa svojim prosrpskim izjavama Liječiti

VL
UB
u_boj u_boj
07:17 23.10.2010.

@ splicanin no.1 Daj ne pricaj gluposti. Je ti skola u Jugi bila jaka. U Njemackoj npr. nista ti tvoj jugoslavenski fakultet nije znacio, eto koliko je bio cjenjen. Kao drugo ako zelis suradnju sa nekim fakultetima idi u Njemacku, Austriju, Svicarsku, tamo ces naci sto put bolje fakultete i uvjete. Mozda naucis i koju rijec engleski ili njemacki. Trazis suradnju sa Nisom, oh budale.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.