Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Križ u učionici krši ljudska prava

Križ u školskim učionicama predstavlja "kršenje prava roditelja na odgoj njihove djece prema njihovim uvjerenjima" i "kršenje religije učenika", odredio je Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu.

Komentari 53

CA
CaptMikulaMali
20:18 03.11.2009.

I onda nas svakva domaća stoka gura u tu i takvu Evropu! Protjerali križ iz svoje kulture, a otvorili širom vrata pederima, lezijbikama, scientološkoj \"crkvi\", i ostalim nastranim i bolesnim kretenima....

VL
AG
Agramer198
20:55 03.11.2009.

Ma koja nevjerojatna glupost, križ im smeta,a srp i čekić, Che Guevara i sl. su izraz njihovog demokratskog prava na slobodu mišljenja i izražavnja. Eto ja sam jako uznemiren kada vidim da na moj fakultet ulazi žena sa maramom na glavi, ta što ćemo poduzeti po tome pitanj??

VL
SO
soko1
21:39 03.11.2009.

Nema veze šta će im križ zato njihovi sudovi presuđuju da se grade i označavaju džamije, budale i u takvu europu želi hrvatska vlada odvesti svoj narod a i ne čudi me i naš predsjwednik blagoslivlja džamijske temeljne kamenje i uvlači se turcima(muslimanima) u dupe. Kamo ide ovo sve uništavamo sami svoje kulturne, istinske i vjerske vrijednosti...???

VL
SI
Sinatra
09:04 04.11.2009.

ramirna, zašto mene prozivaš? Pročitaj opet moj post i pokušaj razumjeti poruku u post-u. Nakon toga se javi i ispričaj za proglašavanje moje malenkosti ne-hrvatom. Ljudski je griješiti, ali je božanski ispričati se.

VL
DO
dovla
10:05 04.11.2009.

Ako ovako nastavimo idemo prema inkvizicij. Dijeca u školi trebaju učiti a križevii vjerski i običaji nemaju mjesta u školi več im je mjesto u crkvi,pa ko voli nek izvoli. Kad dijete odraste neka samo odlući ,nama su dok sam bio mali nametali pionire i omladince a ovi sad fol neku vjeru... radi interesa. CRKVI nije mjesto u školi!!

VL
OB
-obrisani-
11:55 04.11.2009.

A zašto je penis uvreda? Što ima loše u penisu ili vagini? Po čemu su oni lošiji od križa?

VL
SI
Sinatra
15:12 04.11.2009.

profesorzag, ma jesi li ti ozbiljan ili...Ako si ozbiljan u usporedbi penisa sa križem, onda zbilja ne želim više raspravljati s tobom, niti ti više mogu pomoći. Ako se šališ...mije baš moja vrsta humora, ali , eto...hahaha.

VL
Avatar lastan
lastan
14:41 03.11.2009.

Ova ga je baš zapela,stvarno mora da ju križ boli do nepodnošljivosti.Jadna, nije njoj lako, pored toliko križeva u Italiji.

VL
UK
Ugo Kajvez
17:09 03.11.2009.

Križ je postao simbol Big Businessa za vatikan, točka. . Osobna stvar je vlastito intimno vjerovanje a skroz nešto drugo je kad se jedna vjera nameće ....... . Slaveni koji su imali svoje rodnovjerje su jednako loše prošli pod kršćanskimm biskupima kao i kršćani pod turskim muslimanima ...... to su činjenice!

VL
Avatar trunchbull
trunchbull
17:12 03.11.2009.

Križ bi trebao biti na javnim mjestima, ali samo na jednome mjestu, a ne u svakoj prostoriji.

VL
BT
bili-tartuf
17:33 03.11.2009.

acido..neinformirani,..da ni bilo Rima-Zidova koji su optuzili Svetoga Petra za Palez-Rima...i razapet u Rimskom-Coloseumu,...nebi ni tvoji Rusi i Ortodoxi imali spomen Kriz...!!..informiraj se malo, znamo da su vas..vasí, dobro \"preusmerili\" u vasú samovaznost...

VL
OB
-obrisani-
18:04 03.11.2009.

naravno da krši ljudska prava...sve vjere bi trebale imati jednaka prava, a isticanje križeva u javnim ustanovama daje prednost jednoj religiji...nadam se samo da će tako nešto ubrzo proći i kod nas...inače, meni je osobno nevjerojatno kakav je to simbol kojem se kršćani klanjaju...raščerečena koža na komadu drveta...to je vaš spasitelj????

VL
OB
-obrisani-
23:35 03.11.2009.

@ Jovica kara Mustaficu :) Prvi put se slazem u slovo sa doticnim nikom :) Evo naime o cemu se radi........ u vrlo skoro vreme sledi obracun Drzave (Azdaje-a to su svetske vodje,javne i tajne) sa Zenom u svili ii skarletu (Danasnja crkva -naveliko otudjena od naroda,koja u svoje redove pusta masone i sataniste,koji ce je izminirati i pojesti-opijenom vinom krvi naroda,koja sedese na ZVERI.....znaci imacemo u narednih 5 godina potpunu zabranu rada te iste crkve.Sve crkve tradicionalne bice na udaru,posebno Katolicka. e sad Jova mora priznati da je za to kriva i sama ili ponajvise katolicka crkva.Prvo ko je na njenom celu i ko se planira dovesti za dve godine na celo iste? Drugo na taj naCIN SE SPREMA DOLAZAK ANTIHRISTA na svetski presto,koji ce biti smesten,ni manje ni vise nego u jesrusalimu svetom gradu za sve 4 vere,posle rusenja dzamije u ustom gradu,kao minirali su je talibani.sve je laz,jer ce na mesto glavne muslimanske dzamije biti izgradjen novi Solomonov hram u kojem ce u DANU DEKLARACIJE biti proglasen svetski lider i vodja,u medjuvremenu na planeti ce postojati 10 carstava tj naddrzava,jedna od njih je i EU,druga treba da bude proglasena i to je Severno americka unija SAU,zatim Ruska Federacija sa bivsim zemljama SSSRa sem Baltickih.,pa Africka unija,Juznoamericka unija,Arapska unija itd.........Svi ce oni slozno podrzati tog svetskog lidera,koji ce biti III antihrist,dotle crkva mora biti zbrisana sa lica zemlje,a vec je pripremljena NOVA,navodno se prica o nekom Maritreji,koji ce se pojaviti u najtezem momentu na planeti,usred velikog rata,bolesti i prirodnih katastrofa izazvanih kosmickim fenomenima..........cinice cuda i ptredatavice se kao sam Isus Hrist........skoro svi ce biti zavedeni i poverovati u to...........i sve to treba da se desi u deceniji ispred nas............. a sve sto ce se desaviti bice predstavljeno od sotonista i judejo-masonske kilke kao demokratija,prosperitet,sloboda za sve i zastita svih............. sve do momenrta kad se bude trazilo od sviju nas da se cipujemo i primimo ZIG ZVERI na svoja cela ili desnu ruku,sve je pripremljeno............samo uzmite u ruke Jovanovo Otkrovenje u Bibliji i pratite sta se desava oko vas,pratite znake ljudi,nije vremena toliko mnogo ostalo,da bi se neki zezali............ i u to blisko vreme mi se necemo deliti po nacionalnoj osnovi u svetu ili sta slicno,kao sad,nego po tome da li smo za Hrista i oni koji su za satanu!

VL
OB
-obrisani-
21:11 03.11.2009.

Ako im smeta križ uvijek imaju mogučnost da se odsela nekamo gdje ih simbol krščanstva (ne samo katoličanstva kao u tekstu) ne smeta, postoje mnoge zemlje na svijetu gdje u učionicama nema križa (Sjeverna Koreja, Indija, Muslimanske zemlje) i neka odu tamo tražiti svoja “građanska prava“ i naknade za moralnu uvredu. Italija je bila i ostati će krščanska zemlja i ovakve bi divljake trebalo deportirati iz italije a u ovom slučaju neka ide gledati kako pada snijeg 10 mjeseci godišnje u njenoj Finskoj.

VL
OB
-obrisani-
21:34 03.11.2009.

Sta se vi brinete za Italiju, pa nije simbol Italijanske drzave kriz, sta treba kao u hercegovini na svako brdo da ga postave ......I zahvalite samo caru Konstantinu sto vam je kriz promovirao kao simbol kriscanstva... kriz nije bio poznatznat ni jednom poislaniku...vjera se svela na cisto reklamiranje, objesili ste ih oko vrata u autu i po brdima a tako malo se primjenjuje u zivotu..

VL
ED
edukacija7
21:50 03.11.2009.

hehehe... za to treba imat muda... doć u stranu zemlju i žalit se sve do međunarodnih instanci, za nešto što je u toj zemlji sveprisutno... da je to kod nas, već bi ona isprobavala selotejp u savi...

VL
OB
-obrisani-
01:12 04.11.2009.

Ne samo da krizeve treba otkloniti is skola, javnih ustanova i javnih mijesta, vec crkvu treba zakonom zabraniti, a svecenike i ostale klerofasiste treba otjerati u poljoprivredu da vuku plug i na taj nacin budu od neke koristi za drustvo koje su stoljecima pljackali. pljuc!

VL
SI
Sinatra
09:18 04.11.2009.

adrian1, a zbog čega smatraš da samo ti imaš pravo na svoju \"slobodu\" van svoja 4 zida, dok moju slobodu ograničavaš samo u moja 4 zida? Ja iskreno mislim da ti imaš pravo na svoju istinu u jednakoj mjeri kaoo i ja na svoju istinu. Moja vjera me obavezuje na takvo mišljenje, jer je Bog dao čovjeku slobodu izbora. Stvar je u tome da moja istina mene obavezuje na neke stvari i obrasce ponašanja, a tvoja, ateistička, istina tebe ne obavezije na ništa. Iz tog razloga, zar nebi mogli biti, vi ateisti, tolerantniji?

VL
RA
ramirna
11:04 04.11.2009.

evo pročitajte što budaletina može napisati evo ovaj PROFESORZAG , i on vam je dokaz da i darwin ima uporište u svojoj teoriji postanka jer kada čujete tu budalu profesorzag-a onda se stvarno pitate pa možda je darvin djelomično i u pravu jer koliko ovakovih majmuna ima onda se opet pitate a kako se ovaj profesorzag nije preobrazio nego je isti kao i oni iz prapovijesti

VL
CE
cericzel
18:44 03.11.2009.

\"Jamči se sloboda savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja.\" (Čl.40.Ustava) dakle, uz križ, neka budu i druga obilježja drugih vjera...ili je jednostavnije, ipak, staviti na zid nešto drugo, primjerice, sliku...Charlesa Darwina...ili prof.Baltazara (?!)

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.