Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
53 TONE PISAMA

Kraj jedne ere: U Njemačkoj poletio posljednji zrakoplov za isporuku pošte

FILE PHOTO: DHL planes on the tarmac in Wilmington
Jay LaPrete/REUTERS
28.03.2024.
u 10:31

Zrakoplovi s pismima prvi put su poletjeli u rujnu 1961., a vrhunac je bila 1996. godina kad se prosječno prevozilo oko 430 tona pisama u 45 noćnih letova

Deutsche Post obustavio je domaće letove za isporuku pisama nakon više od 62 godine. Posljednji zrakoplov s domaćom poštom poletio je iz Berlina za Stuttgart u četvrtak rano ujutro. 

Neposredno prije toga poletjeli su zrakoplovi iz Hannovera, Muenchena i Stuttgarta. Ukupno su prevozili 1,5 milijuna pisama teških 53 tone. Više se neće koristiti zrakoplovi za isporuku pisama jer pošta želi smanjiti troškove i svoj ugljični otisak. 

Njemačka pošta se desetljećima oslanjala na letove jer ju je zakon obvezivao na isporuku najmanje 80 posto poslanih pisama već idućeg radnog dana, ali vladajuća koalicija na čelu s kancelarom Olafom Scholzom izmijenila je Zakon o pošti i produljila rokove dostave. 

Zrakoplovi s pismima prvi put su poletjeli u rujnu 1961., a vrhunac je bila 1996. godina kad se prosječno prevozilo oko 430 tona pisama u 45 noćnih letova. 

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Koji poslovi su najplaćeniji u Njemačkoj? Poznato i koje se zanimanje najmanje plaća

FILE PHOTO: DHL planes on the tarmac in Wilmington
1/11

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije