Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagirao na kritike
Povratak na članak

Kotromanović Kolindi: Nađite nam vi, ako možete, milijardu eura za nove avione

Nije mi drago da gđa Kolinda Grabar Kitarović, evo, već drugi ili treći put na neprimjeren način govori OSRH...

Komentari 251

TO
tolitol
19:42 21.08.2014.

On se hvali da je u mandatu ove vlade (dakle u zadnje 3 godine) u modernizaciju vojske uloženo 1,2 milijarde kuna. No ne spominje da je samo u 2013. iz državne, županijskih i općinskih bankrotiranih kasa potrošeno je 1,7 milijardi kuna na registriranih nevjerojatnih 50 tisuća udruga koje najvećim dijelom parazitiraju u ovoj zemlji i/ili na neki način odrađuju zadaće za svoje političke gospodare. Što su li prioriteti? Glavno je da se obrušio na Kolindu koja prijeti njegovom stranačkom kolegi na Pantovčaku. To je prioritet.

VL
BU
Bulaba
19:57 21.08.2014.

Daj Kotromanoviću šuti, pretvorio si vojsku skupa sa svojim kukuriku jaranima u izviđače, ne bi se mogli obraniti ni da nas napadnu Hare Krišne.

VL
Avatar ziga.cvarkes.5
ziga.cvarkes.5
20:09 21.08.2014.

Sad je već na milijardi...E moj Kotromanoviću, prodana dušo!

VL
JO
johnxxx
20:06 21.08.2014.

Prestati financirati parazitske "nevladine" udruge koje većinom rovare protiv Hrvatske, ukinuti 70% županija i 70% općina koje se ionako ne mogu same financirati, ukinuti financiranje stranaka iz proračuna, prestati kupovati 1000 državnih, županijskih i općinskih automobila godišnje, ukinuti mirovine lažnim i odavno umrlim partizanima (njih 40.000), prestati graditi kuće i stanove četnicima-povratnicima i eto novca. Usput, nije potrebno milijardu EUR nego milijardu KN.

VL
KI
kiki77
20:02 21.08.2014.

pa dobro Kotromanoviću zašto tebe plačamo. tebi treba netko drugi da napravi tvoj posao.

VL
DU
Deleted user
20:17 21.08.2014.

Čuj nađite nam vi milijardu dolara,ministre vi ste došli na vlast sa planom 21 po kojemu ste nam obećali u 2014 rast BDP od 4-5%,da ste ispunili to obećanje imali bi avione i poslove za naše radnike,ne sposobni ste ii ne tražite isprike.

VL
AR
armagh
20:00 21.08.2014.

u svakoj normalnoj drzavi takvi kao ti bi vec trazili posao negdje drugo

VL
DU
Deleted user
20:13 21.08.2014.

Sve je to samo pitanje strucnosti za obavljanje nekog posla. Biti dobar ratnik ne znaci i biti dobar ministar obrane. Biti dobar profesor prava ne znaci i biti dobar predsjednik. Biti nestrucan u svemu ne znaci i biti dobar premijer. Nazalost, u ovom trenutku imamo vrh drzave koji strucnosti nema, politicki i ideoloski se razisao sa vecim dijelom hrvatskog naroda, a moralno-eticki nema volje ni interesa za podnosenje ostavki. Dok je tako, trpjeti ce i dalje samo sutljivi hrvatski narod dok mu rasturaju njegove svetinje, tradicije, pobjednicku vojsku i na kraju i drzavu. Sramotno!

VL
AR
armagh
19:58 21.08.2014.

ministre podnesi ostavku zbog remonta i izgubljenog avion ako imas imalo obraza

VL
CA
cavecanem
19:59 21.08.2014.

ministre opet ne razumijete, stanje u HV ovaj čas je odgovornost vaše vlade, a bormeć i predsjednika josipovića, infantilne izjave recite nam kako da riješimo problem i gdje ste bili kad je za vašeg mandata bilo loše ne pale, ministre što mislite zašto su vas hrvati birali, da riješite probleme ili da stvarate probleme?

VL
HE
hercegovačkiponos
20:14 21.08.2014.

Kotromanoviću, opet lažeš... Zašto stalno govorite o milijardi eura, to je cijena za najskuplju eskadrilu, najskuplju varijantu. Može se proći mnogo jeftinije i sa novim, a pogotovo sa rabljenim zrakoplovima, a da ne govorimo o offsetu koji i 3 puta premašuje cijenu eskadrile... A to značu usvajanje novih tehnologija kroz ulaganja , nova radna mjesta, otvorena tržišta i šta sve ne... Sada sam siguran da je ono priopćenje napisao baš Kotromanović Jadno.

VL
ST
StrankaDemokratskihPromjena
20:00 21.08.2014.

još jedan primjer da čin brigadira može imati baš svatko ,,,,,,,, pa tko plaća plaću da se brine o ministarstvu obrane? .................. vi radite meni plaća majko božja sve osnovna škola

VL
NE
neutron
20:07 21.08.2014.

Pametne države poput Španjolske u kojoj također nije bajna ekonomska situacija, a koja je btw. naručila preko 100 Eurofightera, zna jako dobro da takav ugovor za opremanje zrakoplovstva ima i povoljan utjecaj na gospodarstvo. Naime dogovoreno je da će se određeni djelovi za Eurofightere proizvoditi u Španjolskoj pa će niz domaćih tvrtki dobiti nove poslove za Airbus Defence. Dakle, vojna tehnologija se ne nabavlja samo tako reda radi kao u ovoj Birokroaciji.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
19:35 21.08.2014.

Samo milijardu, pa to je za nas sitnica, pa mi poklonimo nasim klijentima na bliskom istoku Izraelu, Egiptu, Jordanu, Pakistanu, Afganistanu itd. barem 10 puta toliko i to svake godine.

VL
BE
berava
20:06 21.08.2014.

Kotromane jope nisi skapija.Problem si ti i ostali uvlakaci i dupelisci koji nemaju pojma sta je vojska.

VL
NE
Neonacionalist
20:11 21.08.2014.

Ima se para samo se troše na krive stvari a i gube se na razne načine , evo recimo pada mi prvo napamet samo naša naftna polja u Siriji kojih smo se tako velikodušno odrekli vrijede oko 20 milijardi pa zamisli koje smo vojne snage mogli imati za tu lovu u narednih 10 godina a mi ih se lipo skroz odrekli šta će nam to , da ne spominjem uopće Inu koja je praktički za sitniš prodana Mađarima daleko ispod svoje vrjednosti. Največa politička laž je da se nema para, problem je što mi imamo nesposobnu vlast kojoj nimalo nije stalo do ove zemlje i naroda a još manje do oružanih snaga , imamo ljude na vlasti koji gledaju samo svoje osobne interese i probitke, čak mislim da je Kotromanović jedan od rijetkih u vladajučoj garnituri koji nije takav ali jedna lasta ne čini proljeće i ni našto konkretno ne utjeće.

VL
ST
stefj
20:28 21.08.2014.

Od kud milijardu za nove avione? Pa npr. ukinuti financiranje raznih "nevladinih" udruga, tu se odmah uštedi preko milijardu. Prepoloviti državnu službu, tu odmah ima i 15 milijardi, općine i gradovi gubitaši, subvencije HŽ-u i još mnogo toga... No bez obzira na to, MORH se poprilično otvoreno stavio na stranu Josipovića u kampanji potpisujući izjavu u kojoj se osobno napada Kolinda. Za Kotromanovića, to je normalno, jer je Josipović kandidat SDP-a, ali MORH je državna institucija i ne smije se toliko otvoreno svrstavati na jednu stranu... No, nije bez veze Josipović postavio svoje ljude u MORH. Sad mu vraćaju uslugu...

VL
Avatar tajar
tajar
20:24 21.08.2014.

Mješa li to gospođa Grabar Kitarović, kako kaže Kotromanović, kruške i jabuke, ili se to on sad aktivno mješa u neformalnu predizbornu kampanju svog partijskog druga s Pantovčaka?

VL
NE
Neonacionalist
20:18 21.08.2014.

Ja bih volio da mi ministar Kotromanović objasni samo jednu stvar, kako to nama susjedna Srbija ima novca za kupnju novih MIG-29 a mi nemamo, je li možda Srbija ima razvijeniju ekonomiju i veči BDP od našeg, koliko je meni poznato nema, pa kako onda oni mogu a mi ne.

VL
TA
tamanitelj
20:25 21.08.2014.

Nesposobnjaković ,,Kolinda će ih ako želi dobiti kada joj se prohtje , tebi bi bilo najbolje da ideš prodavati pločice

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.