Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak koalicije

Kosor se sastala s partnerima, razgovarali o kraju pregovora s EU

Jadranka Kosor i Đurđa Adlešić
Marko Lukunić
18.05.2011.
u 16:07

Premijerka Kosor vjeruje da će pregovori s EU završiti u lipnju, ali je oprezna

Premijerka Jadranka Kosor sat i petnaest minuta razgovarala je s koalicijskim partnerima iz kluba nezavisnih zastupnika Đurđom Adlešič, Ivanom Čehokom i Zlatkom Horvatom. Budući da je otkazivanje sjednice varaždinskog Gradskog vijeća  izazvalo različite špekulacije, Ivan Čehok kazao je kako je razlog vrlo jednostavan. Naime, danas je bio jedini mogući termin u kojem su premijerka Kosor i Đurđa Adlešič mogle održati spomenuti sastanak, u protivnom bi odgođen. Kako doznajemo,  razgovaralo se o završetku pregovora s EU, ali i situaciji pred parlamentarne izbore, no i o lokalnim projektima.

Premijerka vjeruje da će predgovori s EU završiti u lipnju, ali je oprezna. Složila se kako je potreban ravnomjeran razvoj Hrvatske. Za sutra je u Ministarstvu financija dogovoren sastanak vezan za tekstilnu industriju Varteks. Nije tajna da je grad Varaždin otpisao dio Varteksovih dugovanja pa se i od Vlade traži pomoć.

Navodno je Čehok usporedio koliko je novca ulupano u brodogradilišta,  a da se vrlo malo daje tekstilnoj industriji i drugima. Zastupnica Adlešič pitala je kada će biti raspisan natječaj za đačko-studentski dom u Bjelovaru te je na stol stavila i pitanje završetka brze ceste prema Bjelovaru.

Komentara 7

MB
mr_brown
16:49 18.05.2011.

Gospođo Malenice, jeste li vi zapisničarka Jadranke Kosor?

OB
-obrisani-
17:25 18.05.2011.

Ova Đurđa je jedna od najodvratnijih političarki na Svijetu...

FU
fudbal
16:38 18.05.2011.

Ulazak u eu ima svoje dobre ali i vise losih strana.O tome treba obavjestiti pucanstvo iskreno i bez uvijanja.Bio sam prisutan u njemackoj kad se mjenjala marka,svi proizvodi koji su kostali 1 marku dobili su novu cijenu od jedno eura.To je znaci bila tiha inflacija od 100%.Zamislite kad u hrvatskoj napr. karlovacko pivo preko noci dobije cijenu od 10 kuna.To je banalan primjer,za tanku hrvatsku privredu,veliki broj nezaposlenih,mnoge firme pred bankrotom ,ulazak u eu moze dovesti pred totalni kolaps.Pucanstvu treba reci da evropa nece dati nista,to su iluzije,evropa moze dati smjernice i upute a sve ostalo je na hrvatskom narodu.Ribolov ce nam sigurno propasti,jer svaka clanica eu moze doci loviti u vodama hrvatske,mnoge zakulisane radnje su u igri i o tome treba pricati i objasniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije