Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagađanja o predsjedniku HUP-a kao šefu resora gospodarstva

Popijač: S Kosor nisam razgovarao o mjestu ministra gospodarstva

đuro popijač
Foto: Arhiv VL/Luka KLun
1/2
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
09.11.2009.
u 19:54

- Odakle vam to? Ja za to nisam čuo - kazao je jučer kratko Đuro Popijač iz HUP-a kada su ga upitali je li točno da je on novi ministar gospodarstva.

– Odakle vam to? Ja za to nisam čuo – kazao je jučer kratko Đuro Popijač iz HUP-a kada su ga upitali je li točno da je on novi ministar gospodarstva. Popijač je potvrdio samo to da su na razgovoru s premijerkom Jadrankom Kosor prije osam dana bili neki ljudi iz HUP-a, ali da prema njihovim informacijama ništa nije dogovoreno.

Mediji su promašili...

– Možda se to tako radi, možda prvo mediji moraju objaviti ime ministra, a tek nakon toga premijerka nazove dotičnog čovjeka i upita ga pristaje li na to. Doista ne znam. Jedino mogu reći da s premijerkom o mjestu ministra gospodarstva nisam razgovarao – rekao je Popijač.

I neslužbeni izvori iz Vlade demantiraju da je Popijač novi ministar gospodarstva, a službeno iz Banskih dvora poručuju da i dalje vrijedi izjava premijerke Jadranke Kosor kako o novom ministru gospodarstva ne može reći ništa.

Iz premijerkina ureda rekli su za medijske spekulacije tek da su čisti promašaj. Neslužbeno se doznaje i da je mjestu potpredsjednika Vlade znatno bliži ministar financija Ivan Šuker od ministra zdravstva Darka Milinovića.

Iako na sinoćnjem sastanku koalicijskih partnera nije bilo riječi o kadroviranju, zanimljivo je da je ministar Šuker pred novinare izašao s osmijehom kakav se u posljednje vrijeme viđa na Markovu trgu.

Neki tu činjenicu povezuju s mogućnošću da upravo on zasjedne u fotelju potpredsjednika Vlade.

Jadranka Kosor jedino je potvrdila da ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade neće biti ista osoba.

Proračun za 2010.

Sinoć su koalicijski partneri dogovorili proračun za 2010. godinu na razini ovogodišnjega, koji je nakon triju rebalansa iznosio oko 120,5 milijardi kuna. Može biti i nešto manji, rekli su nakon sastanka u Banskim dvorima.

Ministar financija Ivan Šuker kazao je da su konture proračuna uskladili s partnerima. Premijerka Jadranka Kosor najavila je da će se proračun naći na sjednici Vlade već idućeg tjedna kako bi se izbjegla najžešća predizborna kampanja.

Na sastanku je dana obveza svim ministrima da u svojim resorima pokušaju pronaći nove pozicije za uštede. Sigurno je da će se kresati materijalni troškovi i državne potpore, da će se proračun na sve načine zaštititi od pretjeranog rasipanja novca preko javne nabave.

Kako se moglo čuti, u planu je osmišljavanje strukturalnih reformi “bez kojih bi sastavljanje proračuna za 2011. godinu bilo gotovo nemoguće. Jedno od najvećih opterećenja svakako je vraćanje dospjelih zaduženja. Ukupno je riječ o 42 milijarde kuna.

Ključne riječi

Komentara 18

OB
-obrisani-
21:36 09.11.2009.

ti kosorica ako se stvarno zelis odreci neophodnog i stetnog onda se najprije rijesi bosanaca sa sukerom na celu

RU
rudolf
22:05 09.11.2009.

ovaj proračun nije nikakvo odricanje,proračun treba biti na razini 110milijardi i to sljedećih pet godina,što to prije shvatimo biti će manja šteta.ovaj proračun je povratak na staro,troši dokle možeš,neće i to dugo ići.

ST
stampedo
20:14 09.11.2009.

Ponajpreije nije nam potreban toliki državni aparat... pa odreći ćemo se i paste za zube, ionako smo zube izgubili od zagriza tvrde kore kruha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije