Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IRAN
Povratak na članak

Konzervativni vođe traže da se vođe oporbe uhite i osude na smrt

Hillary Clinton kazala je da SAD jasno i izravno podržava prosvjednike u Iranu, kao što su podržali i one u Egiptu

Komentari 200

FO
foler
23:41 15.02.2011.

Ne boje se mule i hodze nikoga, one sve neistomisljenike nasurovije kazanjavaju.

VL
ST
Stockholm
23:42 15.02.2011.

15.02.2011. u 23:41h foler - da, jel se boje ... tresu se jim dimije ...

VL
UK
Ugo Kajvez
00:09 16.02.2011.

Ameri su uvijek bili \"Big Time Spenders\" ............ google ........... . CIA has Distributed 400 Million Dollars Inside Iran to Evoke a Revolution

VL
1R
1ran
08:46 17.02.2011.

Ma Kiro Honda ce sve lijepo \"objasniti\" i popuniti iranskom propagandom i cionistickim zavjerama ...

VL
PO
pocrn
09:14 17.02.2011.

...nadalje... ....pitanje je dana pada teheranskih diktatorskih fukara, treba samo hvaliti Boga da se prolije sto manje krvi, ovo glede poznate tradicionalne krvolocnosti islamo-fasista, te potom zazeliti puno razuma izmucenom iranskome pucanstvu.!Bok!

VL
Avatar trunchbull
trunchbull
19:30 15.02.2011.

Podrška iranskim vlastima!

VL
AM
Ahura-Mazda
00:30 16.02.2011.

Iranska vlast uopće nije \"islamistička\" - to što su 99% Iranaca muslimani (šijiti) ne čini ih tobožnjim \"islamistima\", niti se tako ponašaju. Naime, u Iranu žive stotine tisuća kršćana i deseci tisuća židova koji imaju sva prava kao i ostali građani Irana. Navedene vjerske manjine imaju i stalne zastupnike u iranskom parlamentu, plus dodatno pravo glasa na izborima za članove parlamenta. U Iranu danas postoji i preko 600 crkava te deseci katedrala, a tu se nalaze i neka od najvažnijih židovskih svetišta poput grobnice židovskog proroka Daniela u Ekbatani. Na iranskim ulicama u doba božićnih blagdana mogu se vidjeti božićne jelke i druga kršćanska obilježja, što nije slučaj u niti jednoj blistoistočnoj državi uključujući Izrael gdje su proslave Uskrsa i Božića zabranjene jer vrijeđaju \"židovske vjerske osjećaje\". Iran je bio i prva vaneuropska država koja je priznala nezavisnost Hrvatske i koja nas je pomagala oružjem u ratu protiv srpske agresije, stoga kako ih možeš nazvati \"islamističkima\"? Također, u ratu između kršćanske Armenije i muslimanskog Azerbajdžana, Iran je podržavao Armence. Danas Iran milijardama dolara pomaže ekonomije raznih kršćanskih zemalja kao što su Nikaragva, Venecuela i Bolivija ili pak budističke Šri Lanke. Isto tako, najveći iranski saveznici u svijetu su upravo kršćanske zemlje, a od muslimanskih zemalja to su isključivo Sirija, Libija i Malezija. O iranskom poštivanju vjerskim manjina najbolje govori činjenica kako je nedavno Svjetska udruga asirskih kršćana prebacila sjedište iz američkog New Yorka u iranski Teheran pod objašnjenjem kako se u Iranu njihova manjinska prava poštuju više nego u bilo kojoj drugoj državi svijeta. Iranski vanjski politički utjecaj nije \"panislamski\" već paniranski, što podrazumijeva kako su Iranci puno više vezani uz ostale iranske narode (npr. kršćanske Osete) nego uz muslimane, bilo da je riječ o sunitima ili čak šijitima (arapski Irak i Bahrein, ili pak turkijski Azerbajdžan).

VL
AM
Ahura-Mazda
19:06 17.02.2011.

Koliko izraelskog primitivizma na komentarima... strašno.

VL
ME
Melkior
18:29 15.02.2011.

Nije da su bas podrzali ali su rekli da treba postivati volju naroda, sto je po meni dovoljno. Iranu postivanje volje naroda polazi malo teze za rukom. No sad mi je vec i jasno da ce sad buknuti teoreticari kojii ce dokazivati kako je demonstracije u Egiptu zapravo organizirala Cia, kako bi potakla te u Iranu. Samo ih pitam zasto tako nisu zborili za vrijeme Egipatskih demonstracija.

VL
ME
Melkior
18:34 15.02.2011.

Opet svjetao primjer iranske demokracije odnosno najdemokratskije zemlje kako su mi jucer lijepo objasnili Pas Daran, Sahab i leptiric.

VL
OB
-obrisani-
18:42 15.02.2011.

I kaže ovako . “ Iako su iranske vlasti podržale ono što se događalo u Egiptu i Tunisu, namjera oporbe nije im se nimalo svidjela, pa su snage sigurnosti zasule prosvjednike suzavcem, a policajci na motorima ulijetali su u masuu i tukli ih palicama.“ Zaista čudno, ako su podržali demokratske prosvjede u Rgiptu i Tunisu i osudili nasilje nad prosvjenicima onda bi trebali to primjeniti i kod sebe doma, ili tu demokracija ne “stanuje“ A kako vidim i terapija koju daju narodu tj svakih 12 sati po jedna egzekucija nije dostatna, možda “povečaju dozu“?

VL
Avatar jele
jele
18:42 15.02.2011.

Koga će Hillary poduprijeti kad u Americi izbije revolucija?

VL
RI
Riznica
19:00 15.02.2011.

15.02.2011. u 18:34h Melkior je napisao/la: Opet svjetao primjer iranske demokracije odnosno najdemokratskije zemlje kako su mi jucer lijepo objasnili Pas Daran, Sahab i leptiric. ----------------------------------- Daj suti, juce su vas ljudi pojeli i povratili a ti i tebi slicni mozete i dalje da cionistima brisete guzicu nosom, oni ce i dalje svake godine tvoju drzavu da stavljau na listi nepozeljnih antisemitista ...

VL
Avatar Jack_Bauer
Jack_Bauer
19:11 15.02.2011.

Nemojte se veseliti jer režim u Iranu neće pasti još dugo i neće pasti bez dima u Izraelu. Bilo bi lijepo od ekipe iz Večernjeg da napišu i jedan članak o Izraelu npr. mogu o tome kako židovi planiraju sagraditi vojnu bazu u istočnom Jeruzalemu...

VL
OB
-obrisani-
19:33 15.02.2011.

\"Sve su to izrežirali Ameri ne bi li odvratili pažnju s onoga što se dogadja u drugim zemljama” izjavio je A. Larijani, speaker iranskog parlamenta i brat onog drugog Larijanija poznatog po izjavi da je kamenovanje “kontrolirana pravna procedura”. Pa da nisu ludi !

VL
Avatar jele
jele
19:35 15.02.2011.

Onaj Židov Stockholm slavi virus Stuntex. A centrifuge u Iranu i dalje rade...

VL
Avatar jele
jele
19:36 15.02.2011.

Nisu oni Iranu ni do koljena.

VL
OB
-obrisani-
19:40 15.02.2011.

Amerika - Rammstein We\'re all living in Amerika Amerika ist wunderbar We\'re all living in Amerika Amerika Amerika We\'re all living in Amerika Amerika ist wunderbar We\'re all living in Amerika Amerika Amerika Wenn getanzt wird will ich f? AuchAuch wenn ihr euch alleine dreht Lasst euch ein wenig kontrollieren Ich zeige euch wie\'s richtig geht Wir bilden einen lieben Reigen Die Freiheit spielt auf allen Geigen Musik kommt aus dem Weiߥn Haus Und vor Paris steht Mickey Mouse We\'re all living in Amerika Amerika ist wunderbar We\'re all living in Amerika Amerika Amerika Ich kenne Schritte die sehr n? Und werde euch vor Fehltritt sch? Und wer nicht tanzen will am Schluss Weiss noch nicht dass er tanzen muss Wir bilden einen lieben Reigen Ich werde euch die Richtung zeigen Nach Afrika kommt Santa Claus Und vor Paris steht Mickey Mouse We\'re all living in Amerika Coca Cola Wonderbra We\'re all living in Amerika Amerika Amerika This is not a love song This is not a love song I don\'t sing my mother tongue No, this is not a love song We\'re all living in Amerika Coca Cola Sometimes war We\'re all living in Amerika Amerika Amerika

VL
OB
-obrisani-
19:50 15.02.2011.

JB, osobno, ne bih poželila da režim mula padne nasilno. Jer nitko ne zna što bi se tada moglo desit u multietničkoj zemlji kao što je Iran. Vjerojatno krvavi rat i komadanje zemlje. Vjerujem u promjene iznutra. Ali. Umjesto reformi, od prosvjeda 2009. režim je krenuo u suprotnom pravcu. Više opozicionara i novinara u zatvoru, sve oštrije presude, sve više obješenih, sve strožija cenzura u medijima, etc.

VL
OB
-obrisani-
23:32 15.02.2011.

Saudijska Arabija sada ima prečega posla neko praviti zavjere oko Irana

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.