Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljedice skandala

Kontrola upala u karlovačku policiju zbog pretučenog mladića

ajkic
D. Grgurić/Pixsell
31.03.2010.
u 18:29

Utvrdi li se odgovornost policajaca, oni će, osim stegovno, biti i kazneno prijavljeni, a nije isključeno da će “stradati” i netko po zapovjednoj, odnosno organizacijskoj odgovornosti.

Djelatnici unutarnje kontrole MUP-a i radne skupine koju je osnovalo Ravnateljstvo policije ušli su u karlovačku policiju kako bi utvrdili jesu li tri policajca bez razloga u petak brutalno pretukla Alena Ajkića (20), kao što to tvrdi mladić, ali i svjedoci. Potvrdio nam je to glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec, koji smatra da će istraga biti završena za nekoliko dana.

Još nije prijavljen


Utvrdi li se odgovornost policajaca, oni će, osim stegovno, biti i kazneno prijavljeni, a nije isključeno da će “stradati” i netko po zapovjednoj, odnosno organizacijskoj odgovornosti. Jer unutarnja će kontrola preispitati i kako je Ajkićevo premlaćivanje, o kojem je PU karlovačka izvijestila četiri dana nakon događaja, i to tek nakon upita Večernjaka, zabilježeno u policijskoj evidenciji, tko je o događaju u kojem su sudjelovali policajci i koga izvijestio...

Iako je u službenom policijskom priopćenju naglašeno da su policajci bili napadnuti te da je zbog napada na službenu osobu prijavljen Alen Ajkić, u Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu do jučer nisu zaprimili tu prijavu. U policiji to opravdavaju procedurom, a o procesu ocjene zakonitosti postupanja policajaca nisu željeli detaljnije govoriti.

– Zasad ostajem pri tvrdnji da je u Policijskoj upravi karlovačkoj u tijeku ocjena zakonitosti uporabe sredstava prisile policijskih službenika Policijske uprave karlovačke. Kad proces bude dovršen, javnost ćemo o svemu detaljno izvijestiti kako ništa u ovome slučaju ne bi ostalo nerazjašnjeno – rekla je Tamara Grčić, glasnogovornica PU karlovačke. O procesu unutarnje kontrole nije željela govoriti.

Da se slučaj pretučenog dvadesetogodišnjaka u Karlovcu temeljito pročešljava, potvrdio nam je i Alen Ajkić. Njega su jučer jučerašnjeg posjetili djelatnici policije.

Provjeravali izjavu

– Kad su došli policajci, bio sam ljutit i pitao sam ih kako su me se sjetili baš danas iako sam u bolnici već gotovo tjedan dana. Pitali su me što se dogodilo te noći i jesam li siguran da su me policajci pretukli, kako sam izjavio za Večernji list. To su bili policajci iz Karlovca, no rekli su mi da će me uskoro posjetiti i njihovi kolege iz Zagreba koji su u kontroli i provjeravaju što se događalo u mom slučaju – rekao je Alen Ajkić iz bolesničkog kreveta zagrebačke bolnice Dubrava.

Otac Ajkić: Koliko se puta morao udariti u sanduk da bi ovako izgledao?!

Tekst o pretučenom dvadesetogodišnjaku izazvao je niz komentara i rasprava po forumima. Mnogi zaključuju da ne postoji opravdanje za ovakvo unakažavanje mladića te da trojica policajaca snose odgovornost za ovaj incident. Službeno priopćenje policije po kojem je Ajkić bio toliko pijan da je sam pao na pod, a zatim se ozlijedio pri ponovnom padu, nakon što je bez uspjeha pokušavao ustati, mnogi smatraju smiješnim. Nakon razgovora s načelnikom PU karlovačke Josipom Čelićem, Alenov otac Edimir Ajkić dobio je službeno policijsko priopćenje.

– Ovo je strašno. Pa koliko se puta morao udariti u sanduk da bi ovako izgledao?! To nije bila tučnjava, nego pokušaj ubojstva.

 

Komentara 47

OB
-obrisani-
20:21 31.03.2010.

znam da cigani nisu biseri ,i da treba njima dati nekad po guzi ili sa čarapom napunjenom pijeskom ako su policajci bili izvan službe,znaći da su trebali pozvati službene organe,a ne stvar uzeti u svoje ruke i to na tako primitivan seoski način ako je službena policijska izjava da je momak pao na saduk onda slobodno mogu reči da policija laže ,a lažnu policiju lijepa naša ne treba

Avatar Glina74
Glina74
20:39 31.03.2010.

kamočemo kada čitam tvoje komentare nema večega RASISTE od tebe ti si protiv svega što je Hrvarsko i negativno i stalno na sve prigovaraš. ja nemam ništa protiv nikoga ako se ponasa i pidržava hrvatskih zakona a meni se činii da si baš ti taj RASISTA koji koji podržava sve što je u hrvatskoj ako su i cigani PLJUC

VI
vidicmar
22:19 31.03.2010.

desilo se ispred benz. pumpe kako sam shvatio..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije