Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar

Kod Novske izgorjelo oko 50 hektara raslinja

požar  (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
1/4
11.02.2011.
u 17:38

Nešto poslije 19,30 sati vatrogasci su uspjeli ugasiti požar na Kričkom brdu kod Novske

Nešto poslije 19,30 sati vatrogasci su uspjeli ugasiti požar na Kričkom brdu kod Novske. Požar koji je zahvatio nisko raslinje i rubne dijelove šume izbad naselja Kričke, protezao se na više kilometara.

- Izgorijelo je oko 50 hektara površine. Zbog mraka nismo u mogućnosti procijeniti potpuno razmjere ovog požara koji su vatrogasci DVD- a Novska započelo gasiti tijekom popodneva, nešto oko 17 sati. Potpomognuta vjetrom vatra se brzo širila pa su se u gašenje ukljičila još tri vatogasna društva, iz Stare i Nove Subocke i Rajića, kazao je Davor Štimac, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Novske.

U gašenju je sudjelovalo 29 vatogasaca sa šest vozila. U jednom trenutku zbog velike površine kojom se kretao požar nošen vjetom, postojala je bojazan da će se proširiti i na dijelove koji su tijekom Domovinskog rata bili ratna zona i nalaze se u minski sumnjivom područiju.

Vatrogasci kažu kako već nekoliko godina u blizini naselja Kričke izbijaju požari pa smatraju da su namjerno izazvani.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar million
million
22:27 11.02.2011.

ovo je smijesno i zalosno , u ozbiljnim zemljama kada gori kanta za smece na ulici stvori se 6 vozila i 30 vatrogasaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije