Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javni red i mir
Povratak na članak

Kazne za prostituciju: 
I uličarka i klijent platit će 4000 – 10.000 kuna

Lokalne vlasti moraju postaviti obavijest na mjesta pod nadzorom, a za snimanje ulice s balkona kazna je od 5000 do 15.000 kuna

Komentari 38

NJ
Noćni jahač
09:46 04.10.2012.

Zaboravili su dodati zakone protiv pogrešnog razmišljanja...

VL
JU
just4
09:50 04.10.2012.

u zemlji gdje nedostaje 130 000 žena mlađe populacije ludost je braniti prostituciju. što očekuju da muškarci postanu gej. negirati činjenice nema smisla.

VL
Avatar bambam
bambam
09:56 04.10.2012.

Prostituciju treba legalizirati... sve ostalo je samo licemjerno moraliziranje.

VL
BB
brle brkić
10:22 04.10.2012.

sobzirom da je kriminalitet,lpovluk ,malverzacije ,prostitucija poraslo u velikim srazmjerima bijo bi red da se napravi jedan novi zatvor velikog kapaciteta a ne kazne povećavat ionako nitko ih neplaća pa završe u zatvoru a sobzirom da nema mjesta pa svee ide u zastaru pa tako u krug.

VL
DU
Deleted user
10:54 04.10.2012.

A kada će donijeti zakon po kojem suci imaju pravo raditi bez ikakvoga pritiska političara kada se istražuju pronevjere. I zašto ne uvedu drakoneske kazne za one koji utječu na rad onih koji istražuje pronevjeru.

VL
MA
marcellus
10:57 04.10.2012.

Nema nikakvog smisla kažnjavati prostituciju, ako smo kod homoseksualaca ustanovili da je dozvoljeno sve što je dobrovoljno između dvije osobe i ne radi nikom štetu onda zašto bi se kod prostitutki postupalo drukčije?

VL
RT
Rollo Tomasi
11:13 04.10.2012.

Konačno! Ovo je do sada bila smijurija od zakona! Prosjaci su dobivali kazne od 300 kuna koja im je zamijenjena za dan uhićenja i odmah su se vraćali na "radno mjesto". A posebno me veseli kaj budu se konačno kažnjavali oni koji zovu policiju jer pada kiša, ulični svirači loše sviraju, jer im iz susjednog stana dolazi miris ribe koja se peče za ručak i slično (vjerovali ili ne, ovo su stvarni primjeri!).

VL
LU
lupiga
11:17 04.10.2012.

Vama gospodo koji smatrate da je "bolesno" braniti takvu vrstu seksa bi predložio da razmislite o tome da vam jednoga dana 21- godišnja kćer kaže kako nije mogla naći posao u struci pa će privremeno raditi u bordelu u koji, između ostalih, znate da dolazi i vaš šef kojeg mrzite iz dna duše. Pa to je normalan ,društveno prihvaćen i legalan posao, zar ne TATA? Ne znam, možda vam to i nebi toliko smetalo.

VL
Avatar dr. Evil
dr. Evil
11:29 04.10.2012.

Šta laprdaš Rollo Tomasi? Policija je tu da štiti većinu od bezobrazne manjine koja maltretira većinu. U njemačkoj je normalno da ako ti susjed malo jače prdne pozoveš policiju da istraži o čemu se radi. Ja konkretno živim u zgradi i imam debnog susjeda koji živi u kući do mene i lik kupi drva u petom mjesecu i onda ih cijepa sjekirom naredna dva mjeseca pod mojim prozorom. Čuješ kako zamahne sjekirom , tupi udarac u drvo i onda dva udarca od cjepanica. I tako dva mjeseca, zašto? Drugi susjed ima psa koji je stalno vani,kad je hladno pas cvili i laje cijelu noć, oni mrtvi hladni, njih se to ne tiče. Ostavio bi ja njih vani gole bose neka cvile.

VL
Avatar Stipo Li
Stipo Li
11:39 04.10.2012.

umjesto da legaliziraju prostituciju, oni je kažnjavaju......i samo guraju iz polumraka u duboku tamu....još veći kriminal i trgovinu ženama.....jel to u interesu države ili kriminala koji je u sprezi sa pojedincima iz vlasti!??

VL
Avatar dr. Evil
dr. Evil
11:43 04.10.2012.

umjesto da prostitutke uvedu u PDV sustav, račun dobiš i poslje - poreznu olakšicu, povrat poreza itd. Svi zadovoljni.

VL
HR
hr76
12:18 04.10.2012.

Stop novim zakonima! Pretvaramo se u policijsku državu i državu gdje vladaju odvjetnici. Za to se nismo borili!

VL
DU
Deleted user
12:45 04.10.2012.

Svjedočimo totalnoj nemoći nove vlasti da se uhvati ukoštac s istinskim problemima države. S jedne strane, ukidaju Božićnice, smanjuju naknade dobrovoljnim ročnicima, snižavaju plaće prosvjetarima, drastično hoće kazniti one koji čuvaju tuđu djecu itd. S druge strane, upošljavaju glasnogovornike poo svim drž. agencijama i ministarstvima, kupuju se limuzine s grijanim sjedalima, osnivaju se drž. agencije za praćenje investicija u energetiku itd. Pa je naposljetku na red došla i represija nad najviše starim obrtom na svijetu - po sistemu koga uhvate i jedna i druga stranka idu im pare kod Linića u proračun. Jad i bijeda! Nesposobni do boli... Ni s od socijalne države, a država nam je po poreznim opterećenjima uz bok skandinavskim državama! Što drugo zaključiti nego kao što veli frend Milanovića Tedeschi: Ne vidim razliku između SDP i HDZ! Pozor - to je izjavio njegov prijatelj.. On valjda zna iz prve ruke!

VL
JU
just4
12:50 04.10.2012.

lupiga komentar ti nema nikakvog smisla. ta tvoja 21 godišnja kći će ako će se htjeti i dalje prodavati bez obzira na zakone. no uvođenje reda u prostituciju bi zaštitilo one koje se tim bave, profitirala bi i država ii svi. plus ne brini da će se hrvatice baviti time, njih onako nedostaje 130 000, prodaju se one za veće novce jer ih nema pa su traženija roba.

VL
SA
samuel
13:19 04.10.2012.

fali novaca u proračunu...

VL
Avatar Jana
Jana
13:28 04.10.2012.

A šta je sa bukom koja dolizi po noći iz raznoraznih kafića i birtija?

VL
BU
Bune
13:35 04.10.2012.

A ja mislio ova vlada se bori kako će smanjiti nezaposlenost a oni se bore kako će prostitutkama oteti posao. A jesmo i mi hrvati najeba..

VL
TW
Tex_Willer
13:43 04.10.2012.

samo će uličarke platiti? A šta je sa finim kolgerlama? manekenkicama, misicama i pjevačicama u usponu. one dolaze na poziv (kao taxi) a ne čekaju na ulici...

VL
OB
-obrisani-
13:45 04.10.2012.

A sta ces sa budalama . Umjesto da legaliziraju prostituciju u objektima , naprave zdravstvenu kontrolu prostitutki i pri tome nesto donesu drzavnoj kasi oni prisupaju zabranama . Nesposobno je nesposobno i sasvim bezidejno , jadna je to vlast !

VL
DU
Deleted user
13:49 04.10.2012.

Jel netko razumije koja je ovo fora sa snimanjem javnih povrsina? S jedne strane postavili kamere po cijelom gradu i to je ok, a s druge strane covjek ne bio smio staviti kameru na balkon da vidi tko mu see mota oko kuce kad nije doma (pogotovo ako ta kamera snima njegov privatni posjed). Da li to znaci da ce moci kazniti svakog tko nesto snima kamerom na javnom mjestu (npr. turist i sl), tj. meni se cini da je razlika izmadju obicnog snimanja i nadzora biti podlozna tumacenjima kako kome odgovara. Takodjer, sto je onda sa snimanjem tel poziva? Hoce li se i tu traziti da bude 'vidljivo oznaceno', npr. 'dobar dan, ovaj poziv se nadzire, mozete nastaviti s razgovorom' ili je tu uredu da se snima bez najave. U svakom slucaju, sve je spremno da se po zelji mogu maltretirati nepodobni.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.