Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prve sankcije

Kazne na HRT-u: Manje plaće Hloverki i Stankoviću

\'19.01.2010. Zagreb, Hrvatska - Sjednica Programskog Vijeca HRT-a. Hloverka Novak Srzic. Photo: Petar Glebov/PIXSELL\'
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/5
09.11.2012.
u 12:07

Vodstvo HRT-a još nije odlučilo kako će kazniti Petra Vlahova i urednika “Kontakta” Veljka Jančića zbog lažiranja emisije uživo i zavaravanja gledatelja, ali doznajemo da će im najvjerojatnije oduzeti 30 posto plaće

Mandat Gorana Radmana počeo je nizom kazni HTV-ovim urednicima i voditeljima zbog profesionalnih propusta. Iako je sankcije Aleksandru Stankoviću, Ivanu Jabuci, Sanji Mikleušević-Pavić, Hloverki Novak-Srzić i Branki Kamenski potpisala v.d. ravnateljice HTV-a Mirjana Rakić, mnogi ih vide kao prve poteze novog ravnatelja HRT-a koji želi uvesti red na Prisavlje.

Jabuka tuži šeficu Sanju

Aleksandar Stanković i Ivan Jabuka sljedeći mjesec dobit će 30 posto manje plaće zbog gostovanja Darka Mihajlovića u “Nedjeljom u 2”. Čovjek kojeg je urednik i novinar Jabuka proglasio uglednim ekonomskim analitičarom s četiri doktorske disertacije ubrzo nakon emisije izjavio je da od formalnog obrazovanja ima samo osnovnu školu i brzi tečaj knjigovodstva. Zbog jedne od najvećih blamaža Hrvatske radiotelevizije v.d. urednica Informativnog programa Sanja Mikleušević-Pavić kažnjena je 10-postotnim smanjenjem plaće. Jabuka, koji je ubrzo nakon dolaska Mikleušević-Pavić i ostalih v.d.-ova na čelo HRT-a ostao bez uredničkog i voditeljskog mjesta u Dnevniku, na Facebooku je najavio da će tužiti šeficu zbog uvrede i iznošenja informacija o zdravstvenom stanju u javnost. Sanja Mikleušević-Pavić izjavila je da se na primjeru Darka Mihajlovića vidi da je bolovanje Ivana Jabuke izazvano stresom uzelo danak. Jabuka se sa šeficom namjerava obračunati privatnom tužbom. Nova sankcija znatno mu je otežala plaćanje odvjetnika jer već su mu smanjili plaću za 30 posto kad je izgubio mjesto u Dnevniku pa sad ima plaću oko 8300 kuna. Sanja Mikleušević-Pavić svoju sankciju nije htjela komentirati, a Aleksandar Stanković doživio ju je kao poticaj da se malo preispita.

– Smanjenje moje plaće dokaz je da ima Boga – rekao je voditelj “Nedjeljom u 2”. Hloverka Novak-Srzić nije komentirala odluku vodstva televizije da njoj i urednici “Pola ure kulture” Branki Kamenski smanji plaće 10 posto zbog kršenja Etičkog kodeksa. Kažnjene su jer su javno istupale nakon što je v.d. glavnog urednika HRT-a Dean Šoša iz emisije izbacio Hloverkin prilog o HAVC-u jer u njemu nije bilo druge strane priče.

Vlahov lažirao emisiju?

Vodstvo HRT-a još nije odlučilo kako će kazniti Petra Vlahova i urednika “Kontakta” Veljka Jančića zbog lažiranja emisije uživo i zavaravanja gledatelja, ali doznajemo da će im najvjerojatnije oduzeti 30 posto plaće. Petra Vlahova više nećemo gledati u “Kontaktu”, u kojem mijenja bolesnog Matka Bušelića. “Kontakt” emitiran u srijedu uz višestruko isticanje da emisija ide uživo zapravo je bio snimljen dva dana prije. Razlog je što nisu imali studio jer su se snimali “Horizonti” o američkim izborima. S HRT-a nam nisu odgovorili kako je moguće da za emisiju uživo nemaju slobodan studio. Očekuje se i kažnjavanje Zorana Šprajca zbog reklame za Hrvatsku gospodarsku komoru.

>>HRT se ispričao gledateljima, Ivan Jabuka tužit će Mikleušević Pavić

Komentara 38

Avatar Vrag Vražji
Vrag Vražji
12:22 09.11.2012.

Ukinite pretplatu za taj jad od programa. Il je bar smanjite na 1/3 sadašnje.

TV
tiha voda
12:43 09.11.2012.

Branko, potpuno ispravno! To je bila prava komedija i neka se pogledaju u zrcalo iiiiii.

BR
Brankoz
12:20 09.11.2012.

Stankovića, Jabuku i Pavićku ne trebalo kažnjavati, već nagraditi, oni su napravili vrhunsku komediji ono sa Mihajlovićem, najzabavniji program na HRT ikad!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije