Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporna emisija nu2

HRT se ispričao gledateljima, Ivan Jabuka tužit će Mikleušević Pavić

'23.12.2011., Zagreb - Novinar, urednik i voditelj Dnevnika Ivan Jabuka drugi put postao je otac. Njegova supruga Petra Ivancic, s kojom je u braku od proljeca ove godine, rodila je djevojcicu. Ivan J
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
1/3
06.11.2012.
u 16:20

Gledatelji i javnost bili su dovedeni u zabludu za gostovanja Darka Mihajlovića emisiji Nedjeljom u 2 s obzirom na to da gost nema akademske titule koje su mu pripisane, navodi se u HRT-ovoj isprici.

Hrvatska radiotelevizija ispričala se javnosti i gledateljima jer su, kako su istaknuli u priopćenju, bili dovedeni u zabludu za gostovanja Darka Mihajlovića u prošlotjednoj emisiji Nedjeljom u 2 s obzirom na to da gost nema akademske titule koje su mu pripisane, poručili su iz HRT-ova Odjela za odnose s javnošću.

HRT će zbog propusta provesti interne postupke

Istaknuli su da će HRT zbog ovog propusta provesti interne postupke.

Mihajlović je, podsjetimo, u emisiji bio predstavljen kao ekonomski analitičar, a u uvodnom prilogu još su mu pripisali četiri doktorske disertacije. Za Novi list jučer je rekao kako od formalnog obrazovanja ima osnovnu školu i brzi tečaj knjigovodstva.

– Nikad nisam nikome rekao da imam doktorske disertacije ili bilo što drugo – rekao je za list Darko Mihajlović, istaknuvši da je bio u čudu kada su ga pozvali u emisiju. 

Jabuka: Mikleušević Pavić prekršila je nekoliko zakonskih odredbi

Ivan Jabuka na cijeli slučaj osvrnuo se putem Facebooka. Njegov status prenosimo u cijelosti: 

"S obzirom da je gostovanje Darka Mihajlovića u Nu2 doživjelo i epilog, imam potrebu kazati nekoliko stvari.

Prvo, u razgovoru s njim i na snimanju je decidirano rekao da je završio Ekonomski fakultet te da ima čak četiri doktorske disertacije. To je ponovio nekoliko puta i pred ekipom koja je bila na snimanju, a to su snimatelj i tonski snimatelj. Kada sam upitao koje su to, odgovorio je da su s područja ekonomije, menadžmenta, prava i sociologije. Na moj ponovljeni upit kako to da se u intervju za „24 sata“ spominju četiri fakulteta, bez ijednog doktorata, kazao je da je novinarka krivo napisala. E sada dolazimo do toga da se sve to trebalo provjeriti. Goste za emisiju Nu2 dosad se nikad nije čekiralo na taj način, kao što je to već i rekao Aco. Ovaj put to i nije bilo moguće jer se snimanje radilo na blagdan Svih svetih, a subota i nedjelja su neradni dani.

Drugo, slučaj Mihajlović najbolje pokazuje kako se olako može optuživati i bez da vas nadređeni kontaktiraju i informiraju se o cijelom slučaju. Također, iznošenjem razloga mog bolovanja u medije, Sanja Mikleušević Pavić prekršila je nekoliko zakonskih odredbi i zbog toga ću satisfakciju potražiti na sudu. Dotičnoj v.d. urednici to nije prvi put, a i sve je više kolega koji se žale na mobbing koje provodi ona i njezini bliski kolege.

I za kraj, nadam se da ovo nije uvod u micanje Ace iz emisije, koja je neovisno o tome, ima li ili nema Mihajlović doktorate, jedan od zaštitnih znakova HTV-a, napisao je Jabuka na Facebooku.

Komentara 121

Avatar broz
broz
18:28 06.11.2012.

Čovjek koji ima životni fakultet se očito zamjerio svojim komentarima raznoraznim "doktorima","akademicima","politolozima","sociolozima" i drugima koji su i doveli ovu državu na prosjački štap.Čovjek je samo pokazao da zna gdje su problemi,kao i većina nas,a samo politari i ovi nabrojani zamataju drek u celofan.

VA
vatra
18:32 06.11.2012.

pravi problem je što je Mihajlović prozvao vladajuće drugove neznalicama i uhljebima i kritizirao ih. pozivanjem ljudi koji ne hvališu velikog vođu Stanković previše "talasa" i treba ga smiriti.

KA
katasteko
18:26 06.11.2012.

"Krimen" Darka Mihailovića je : Što je naglasio da su političari obični karijeristi i laktaši,a nikakvi stručnjaci. Naprotiv ,oni su uzrok ove bijede,koju imamo. To sad boli vlastodršce,pa bi sad da je Darko , nitko i ništa. On je hrabroro izrekao istinu,javno i bez uvijanja, To bandu svrbi. Kao da je bitno ima li te struke ili nema,to služi samo njemu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije