Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ignoriraju nepravilnosti
Povratak na članak

Kataru su ignorirali i krivotvorene dokumente, slično će proći i Slovenija

Stručnjaci tvrde – arbitri ignoriraju nepravilnosti

Komentari 82

MO
moroder
13:36 01.08.2015.

koja je točno razlika između agresije na nečiji teritorij i ove pokvarene spletke ?

VL
DU
Deleted user
13:42 01.08.2015.

znači arbitraža se temelji na lažima, spletkama i krivotvorinama i to je ustvari temelj pravde...... imaju li ti suci morala i kako svojoj djeci i unucima gledaju u oči,Sabor RH mora hitno donijeti odluku kojom unaprijed obaviještava Sud, EU, UNN i sloveniju da ni u kom slučaju neće priznati presudu.

VL
ĐU
đuvegijauteko
13:45 01.08.2015.

Ovakvom lopovskom sudu smo dali nogu u zadnjicu!

VL
BO
Bogočin
13:52 01.08.2015.

Treba se suzdržavati od pretjerane euforije, treba izbjegavati izlijeve mržnje i nikako se ne smije podleći prijetnjama, atmosferi pritiska i straha niti prema onima iz Slovenije niti onima iz EU. Treba zadržati hladnu glavu, dostojanstvo, političku mudrost i što je najvažnije biti uporan i hrabar. Svi bitni argumenti, od moralnih, pravnih pa i političkih su na našoj strani. Ali nisu svi akteri koji odlučuju na našoj strani. Dapače, mnogi su na drugoj strani jer su uhvaćeni na dijelu. Car jest gol, ali car nije detroniziran. Naša je sreće što jedan bitni igrač (najbitniji) je na našoj strani i "zaslužan" je za ovo otkriće sudske prostitucije. Ako budemo pametno radili, na kraju će biti po međunarodnom pravu i po badinterovoj komisiji. Do tada (a i trajno) će granica biti tamo gdje joj je i mjesto, a to je po sredini Savudrijske vale do granice s Italijom. Za one koji kažu da se ne zna gdje je ta granica evo im link sa službenom granicom na moru u Jugi, za koju Janezi vole reći da je nije bilo. Ovo je posljednja službena karta SFRJ. http://www.jugosloveni.info/mape_jugoslavije/images/sfrj_1981_etnicka_karta_opstine.jpg

VL
MR
MrkiMedo
13:56 01.08.2015.

Taj slučaj Bahreina i Katara je možda i u redu, ako se sudilo po medjunarodnim pravilima i medjunarodnim zakonima Odbaciš što nije točno i doneseš presudu na osnovi onoga što je točno. Ovaj spor Hr i Sl ima neke dodatke,, koji se odnose na "pravičnost" ,"junction" i slično, a što ne proizlazi iz medjunarodnih zakona (o pravu mora itd.). Ti pojmovi se mogu slobodno interpretirati i baziraju se na uzajamnom povjerenju. I upravo zato ovaj sporazum izmedju Hr i Sl više nema smisla u novonastaloj situaciji nakon otkrivanja afere.

VL
TV
tv5378
13:51 01.08.2015.

Neka cudna logika,naime,opci stav je dakle;Svima je jasno da Slovenci igraju prljavo,ali krivica je Hrvatska.Pa kakav je to sud?

VL
VE
verakruz
14:21 01.08.2015.

Šta ovaj članak sugerira? Da bismo trebali ostati u arbitraži? Jadan i podmukao tekst.

VL
JK
ja-kan
13:47 01.08.2015.

Na žalost toleriranje korupcije je danas opće prihvaćeno na cijeloj planeti.

VL
BS
@bserver
14:12 01.08.2015.

Hrvatski naivci misle da je svijet stvoren na pravdi!? Jedino lobiranje jakih može pomoći!

VL
RT
Rollo.Tomasi
13:47 01.08.2015.

Bemti ovu civlizaciju ako je ta arbitraža vrh sudovanja. Gdje je više taj meteor da nas okine i spasi od daljeg truljenja?!

VL
DD
Don-Dom
14:21 01.08.2015.

Nisu oni ignorirali krivotvorine nego su masni mito od Katrana dobili. Isto kao što su SP u nogometu dobili...

VL
RE
reikspe
15:15 01.08.2015.

Postoje i EU tutori za takav pristup ponašanja arbitražnih sudaca i ostvarivanja zadatog cilja. Prema ovom pristupu i tumačenju daljnjeg nazausatavljivog rada arbitražnog suda izgleda da je sama Slovenija isprovocirla skandal jer na taj način može ostvariti neometano cilj toto jest osvajanja tuđeg teritorija na "legalan"način. To je takozvana" igra na dva kolosjeka". Jedino američka administracija može prekinuti takvu prljavu igru s arbitražnim postupkom.

VL
Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
16:24 01.08.2015.

Suce treba izvesti pred sud i suditi im i pošteno ih kazniti, inače Međunarodno pravo se svodi na bananu. Ne moraš ratovati za tuđi teritorij, nego samo pdmiti par sudaca.

VL
ST
stefj
15:28 01.08.2015.

Slično će proći i Slovenija? To znači da će se arbitraža nastaviti i da će sud donijeti odluku. A odluka, što mislite kakva će biti? Em nema Hrvatskog suca, em je već pola odluke napisano... Tako da ne treba previše željeti isti ishod. Jedinu nadu polažem u SAD, jer su predstavnici ambasade bili u saboru prilikom donošenja odluke. To ipak nešto znači... A i to pokazuje da je arbitraža politička, a ne pravna, tako da članak sporazuma gdje se kaže da se mora poštovati međunarodno pravo, zapravo ništa ne znači...

VL
BA
BandaZG
15:16 01.08.2015.

Ako u povijesti i uđbenicima ostane zapisano da je Slovenija na prijevaru otela hrvatski teritorij, nisam siguran da će se to dobro odraziti na buduće međudržavne odnose.

VL
DU
Deleted user
14:35 01.08.2015.

Kao što rekoh jednom taj sud služi da stari p od sudaca imaju gdje raditi kada ih više nitko ne treba. Gluhi slijep a da bi zaradili primaju mito i ništa se ne razlikuju od balkanskih sudova.

VL
Avatar Oneill
Oneill
14:53 01.08.2015.

Tu nije pitanje sudaca ko je ko njima je to svejedno vazno je zavrsiti proces uzet soldiu i to je to kakov moral oni neznaju ni kako se to pise.

VL
KA
kagada
23:40 01.08.2015.

Za sve one kojima je "zaljev" kanta , lavor , komadićak mora.. Slovecima paše ovakva situacija rastezanja,odugovlačenja,postavljanja u ulogu žrtve da godinama iskorištavaju kao i šta su 20-tak god. unatrag iskorištavali prirodne resurse (solana,marikultura,aerodrom..) - na našoj stani - s s ove strane Dragonje ! -10.000 turista godišnje u muzeju " solinarstva " da se hvale kako tamo SI - vrte lovu na našem i još dobivaju lovu iz EU da se šire.. Kako god završilo ; gubili smo i gubimo,

VL
BR
Branko102
09:18 02.08.2015.

Meni se sve vise čini da SAD želi disciplinirati koprupciju u Arbitražnom sudu baš kao nedavno onu u FIFI.Nevjerovatno je ponašanje sudaca koji bi trebali biti uzor,ne samo u profesionalnom,nego i u ljudskom pogledu.Izašlo je van i vidi se daa je to korumpirana banda,koja radi izvan zakona i pravila koja su dužni poštivati.A američki je primarni interes,da se poštuje Konvencija o pravu mora bez nekakvih "načela pravičnosti",koja nikad nisu bila dio granične problemtike toga i bez unaprijed zadanih ciljeva Arbitraži,koja bi trebala biti neutralna i pravedna.SAD želi spriječiti presedane u obliku triper riješenja budućih sporova .Kopno je more,a tamo gdje država nema kopna,ne mođe imati niti mora.A Janezi bi htjeli uzeti teritorijalno hrvatsko more do Umaga.To ne bude išlo.Neka naš forumski kolega iz Maribora,( gdje ga znaju kao Šveda ) i dalje mašta i sanja južne snove od kojih neće biti ništa.Ali ljudi,kako kaže stara poslovica;" U nadi je spas" !

VL
PE
peugeot
00:09 02.08.2015.

Nemate pojma koliko sam zadovoljan sto je Hrvatska, koju je Slovenija toliko mucila i kinjila oko ulaska u EU bezbrojnim ucjenama - najzad spustila na zemlju prepotentne "balkance sa sjevera" ocitavsi im pravu lekciju! Samo da hrvatski politicari nastave pravnu bitku sa Slovenijom mudro, dostojanstveno i lukavije od super prepredenih Slovenaca. Ni za zivu glavu Hrvatska ne smije pristati na nastavak arbitraze za koju se Slovenci i nogama i rukama zauzimaju jer to je jedino mjesto gdje mogu zakinuti Hrvatsku, oslanjajuci se na to da su stariji u EU od Hrvatske i u - "eurozoni".

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.