Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smirivanje tenzija

Karl Erjavec: Nećemo profitirati na račun Hrvatske

'Slovenia's Foreign Minister Karl Erjavec attends a meeting of EU Foreign Ministers at the EU Council headquarters in Brussels July 23, 2012. REUTERS/Laurent Dubrule (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINES
Reuters/PIXSELL
28.01.2013.
u 20:04

Pitanja bivše Ljubljanske banke i ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora s EU privest će se kraju čim Hrvatska povuče punomoći za tužbe protiv Ljubljanske banke na hrvatskim sudovima

Važno je prihvatiti rješenja koja su primjerena i prihvatljiva za obje strane. To ne znači da će Slovenija željeli profitirati na račun Hrvatske ili obrnuto, ali treba naći rješenje koje će biti prihvatljivo za obje zemlje, rekao je večeras slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec, piše Delo.

Pitanja bivše Ljubljanske banke i ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora s EU privest će se kraju čim Hrvatska povuče punomoći za tužbe protiv Ljubljanske banke na hrvatskim sudovima, dodao je.

Erjavec je najavio da će se susresti s hrvatskom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić u srijedu navečer te da će raspravljati o tome kako što prije riješiti problem i stvoriti uvjete za slovenski parlament koji bi onda već u veljači mogao početi s ratifikacijom hrvatskog pristupnog ugovora.

Nije nama problem naći rješenje na političkoj razini, ali stručnjaci su zaduženi za tehnička rješenja, rekao je Erjavec.

  >>Vesna Pusić sastaje se i s Erjavcem i s Janšom u Čileu

<<Slovensko veleposlanstvo: Erjavec nije prijetio, samo je zabrinut

Komentara 8

Avatar ljutatrava
ljutatrava
20:56 28.01.2013.

..znači,..ništa novo,ostaju pri svome..da nas pokradu..da mi na to pristanemo pa ćemo si biti dobri...ne bude to tako išlo

MI
Miro
21:25 28.01.2013.

Herjavcu će biti prihvatljivo kad Hrvatska odustane od milijuna koje joj Slovenija duguje. Sve drugo je priča za naivne. Kompromisno rješenje, rješenje je na hrvatsku štetu. Slovenski službeni lopovi i kradljivci privatne imovine mnoštva štediša, toliko su drski i bezsramni, da su u stanju ugled svoje zemlje kao i svoj osobni baciti u blato međunarodnog srama i i gađenja ugleda kako bi bezobrazno hrvatskim i BiH štedišama oteli teško zarađen novac. Nikada nikome nisam reako pljuc sada kažem tri puta pljuc, pljuc, pljuc.

SE
sestrićna
21:20 28.01.2013.

mislim da je vrijeme da se zapljeni slo imovina u hr-- financisjki onoliko koliko je dužna ljubljanska banka i sve će biti riješeno za 5 min--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije