Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kardinal Bozanić

Kardinal Bozanić: Zdravstveni odgoj je opasan i razara čovjeka

'15.08.2012., Zagreb - Vise stotina gradjana prisustvovalo je svetoj misi povodom blagana Velike Gospe, koju je odrzao kardinal Josip Bozanic u svetistu Majke Bozje Remetske.  Photo: Luka Stanzl/PIXSE
Luka Stanzl/PIXSELL
11.12.2012.
u 14:35

Mi bismo se trebali više zanimati što misle roditelji i pokušati dobiti njihove stavove, jer problem našeg društva je što se nisu uključili građani u tako važna pitanja odlučivanja i u donošenje toga programa, istaknuo je kardinal.

Komentirajući uvođenje zdravstvenoga odgoja u škole, na predstavljanju papine knjige "Djetinjstvo Isusovo", u izdanju nakladničke kuće Verbum, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić rekao je 11. prosinca, kako javlja Ika, odgovarajući na novinarsko pitanje, da Crkva ne odlučuje o nekim stvarima nego je Crkva željela istaknuti da, ako je riječ o tako važnoj temi i važnom pitanju, onda je za to potreban konsenzus građana.

Konstatirajući da javnost nije upitana o toj temi, kardinal je istaknuo da je u ovom slučaju Crkva, s jedne strane zagovornica demokratskih procedura i, s druge strane zagovornica prava roditelja da odlučuju o onome o čemu oni trebaju odlučivati. Crkva samo to promiče i time je ona u službi promicanja ljudskih prava u našem društvu, objasnio je crkveni stav.

– Mi bismo se trebali više zanimati što misle roditelji i pokušati dobiti njihove stavove, jer problem našeg društva je što se nisu uključili građani u tako važna pitanja odlučivanja i u donošenje toga programa. To je u prvom redu pitanje roditelja jer oni imaju pravo birati odgoj i obrazovanje svoje djece, oni su i pozvani da prosuđuju što se nudi njihovoj djeci u školama – istaknuo je kardinal.

Iznoseći svoj stav o programu zdravstvenoga odgoja, kardinal je rekao da on nije u skladu s hrvatskom tradicijom i da je opasan jer u nekim dijelovima razara čovjeka.

>> Milinović: Zdravstveni odgoj dira privatnost obitelji i tradicije

Komentara 163

BA
Bart812
15:00 11.12.2012.

Za one koji neznaju, ovaj zdravstveni (ne)odgoj koji trenutno nameće ministarstvo poduprle su udruge: Iskorak, Kontra, Babe, Documenta, Protagora, Srpski demokratski forum, Domino (Queer Zagreb), Forum za slobodu odgoja, GONG, Transparency International Hrvatska i još par sličnih. Tko zna za što se zalažu te udruge jasno mu je da je ovakav zdravstveni odgoj nakaradan. To je zapravo zdravstveni (ne)odgoj koji su načinile te udruge, a treba promicati neke vrijednosti koje oni na silu žele ukorijeniti u hrvatsko društvo.

AS
asdasfasdg
15:00 11.12.2012.

Zdrastveni odgoj je odlična stvar. Barem će djeca naučiti o seksualnosti, funkciji spolnih organa, mastrubaciji i higijeni čovjeka za koju je sigurno neće naučiti na vjeronauku i od svojih neiskusnih roditelja. Treba djecu naučiti prije nego što bude kasno. Ako ovaj predmet osvijesti i spriječi maloljetnu trudnoću PUNO je pomogao i postigao.

Avatar puky
puky
15:00 11.12.2012.

Uzoriti Kardinalu ! ... neće još dugo niti sa težim posljedicama "trovati" svojom ideologijom Hrvate ... nikoga ne trpimo ispod razine našeg opstanka ... ova vlada upravo se približava granici tog a i našeg strpljenja ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije