Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kardinal Bozanić
Povratak na članak

Kardinal Bozanić: Zdravstveni odgoj je opasan i razara čovjeka

Mi bismo se trebali više zanimati što misle roditelji i pokušati dobiti njihove stavove, jer problem našeg društva je što se nisu uključili građani u tako važna pitanja odlučivanja i u donošenje toga programa, istaknuo je kardinal.

Komentari 163

BA
Bart812
15:00 11.12.2012.

Za one koji neznaju, ovaj zdravstveni (ne)odgoj koji trenutno nameće ministarstvo poduprle su udruge: Iskorak, Kontra, Babe, Documenta, Protagora, Srpski demokratski forum, Domino (Queer Zagreb), Forum za slobodu odgoja, GONG, Transparency International Hrvatska i još par sličnih. Tko zna za što se zalažu te udruge jasno mu je da je ovakav zdravstveni odgoj nakaradan. To je zapravo zdravstveni (ne)odgoj koji su načinile te udruge, a treba promicati neke vrijednosti koje oni na silu žele ukorijeniti u hrvatsko društvo.

VL
AS
asdasfasdg
15:00 11.12.2012.

Zdrastveni odgoj je odlična stvar. Barem će djeca naučiti o seksualnosti, funkciji spolnih organa, mastrubaciji i higijeni čovjeka za koju je sigurno neće naučiti na vjeronauku i od svojih neiskusnih roditelja. Treba djecu naučiti prije nego što bude kasno. Ako ovaj predmet osvijesti i spriječi maloljetnu trudnoću PUNO je pomogao i postigao.

VL
UF
ufrm
15:02 11.12.2012.

A koja je to hrvatska tradicija ? Zivot po katolickom nauku ? ne ukradi, ne sagrijesi bludno, ma uzor smo svim katolicima lol

VL
Avatar raco
raco
15:21 11.12.2012.

Hrvatska je sekularna država. Vjeronauk bi se također trebao vratiti u Župe. Bogu božije a caru carevo.

VL
MI
MinimalT
15:28 11.12.2012.

Konsenzus gradjana je isto potreban kod stvari dali drzava treba davati crkvi novce, dal crkvu treba osloboditi od poreza, dal se vjeronauk treba poducavati u skolama i slicno, al to nas isto tak niko nije pital. Tak da Bozanicu prestani srat i politizirat i drz se ti one vjerske propovjedi, to ti puno bolje ide.

VL
LI
lixon
15:28 11.12.2012.

Brkoni, nije ovdje stvar o politici. Odgoj najvrjednijeg sto imamo, nase djece, nije politika. Ne smije biti. Usadjujemo im moral, postenje, plemenitost. Te su vrijednosti temelj nauka katolicke crkve ciji kler i svecenstvo nisu dosljedni tom nauku, nerijetko ga izvrgavaju ruglu, kao sto je slucaj s oniksom kojeg spominjes. Ne pada mi napamet braniti bilo sto sto odudara od Kristovog ucenja.

VL
LO
lokun
15:32 11.12.2012.

Crkva to je hrvatski vjernički puk, narod a vi zgubidani koji mislite vratiti kotač vremena u dane "slave" 45 godinu maknite se. Hrvatski narod se nikada neće odreći svoje Crkve a vi zgubidani koji ste šaka jada u Hrvatskoj nećete više domonirati i nametati svoja mišljenja. I ovaj BOLESNI odgoj neće Hrvati nikada prihvatiti ne Crkva nego Hrvati a bolesnici neka ga prihvaćaju. Hrvatski narod neće nikada.

VL
CH
CHESS
15:29 11.12.2012.

Crkva je vjeronauk progurala u škole a to nikom netreba.To treba biti u crkvi tko želi.Sada se bune kada djeca trebaju učiti o svojem tijelu.Valjda je crkvu strah da djeca ne shvate da smo nastali evolucijom i da nas nije stvorio bog.

VL
BE
beravi
15:35 11.12.2012.

pa koliki moraš biti idiot da izjaviš da je zdravstveni odgoj opasan???

VL
AR
arjavas
15:35 11.12.2012.

Zvan , nije u pitanju da crkva nema pravo reći svoje mišljenje , nago je problem u tome što crkva poziva na bojkote , neopštivanje zakona . Sutra bu i počela pozivati i na nepoštivanje izbornih rezultata , što ustvari i sada čini . većina građana Hrvatske dala je mandat ovoj vlasti i na tom pitanju i to crkva mora poštivati.

VL
ZO
zasto13_opet
15:39 11.12.2012.

Jel ovo nekog podsjeća na priču s vjeronaukom i etikom? Mislim da svatko ima pravo odgajati svoje djete prema svojim svjetonazorima. Nije u redu odgajati tuđu djecu suprotno roditeljevim željama. Bi li vi voljeli da se tretitare kao roditelj kadkad treba plaćati vrtić, školske knjige i brinuti se za dijete, a kad dijete treba učiti o vrijednostima i svjetonazorima onda se vas ništa ne pita jer tu je država.

VL
AL
AlanFord
15:40 11.12.2012.

treba učiti o vrijednostima i svjetonazorima onda se vas ništa ne pita jer tu je država. _____ Na stranu zdravstveni odgoj, ali je činjenica da su djeca zadnje desetljeće sve više i više prepuštena sama sebi. To pokazuju brojna istraživanja i rezultati.

VL
AM
Axis Mundi
16:01 11.12.2012.

11.12.2012. u 15:54h morales je napisao/la: -------------------------------------------------------------------- razumijem Vašu poantu. no, kad je o "zdravoj pameti" riječ, dalo bi se o njoj, i raznim nesuvislim doktrinama razgovarati i šire, zar ne? no, svaka rasprava o različitim stranama, i pokojoj neutralnoj,, dovodi neminovno do sukoba, stoga se ovdje povlačim. šteta da se ljudi boje istine o sebi samima. pa ma kakva ona bila. svako uljepšavanje je štetno. ostajem samo na - svojoj strani.

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
17:57 11.12.2012.

Sve unistili i sad na redu skolstvo .Dosta kukurikanja i lazi.Dokle ce ovo.

VL
Avatar abakus
abakus
18:08 11.12.2012.

@ksena Kako koja mladež... Ima i drugačije mladeži od one koja "slobodno živi" i ima i drugačijih roditelja od onih koji to dozvoljavaju. Samo što su ovi "liberalni" izrazito agresivni i nastoje biti što glasniji, dok su normalni mladi ljudiudi i njihovi roditelji zauzeti svojim obrazovanje i poslom, a i previše su kulturni da bi udarali u talambase o svojoj seksualnosti. Zato se stječe pogrešan dojam o brojnosti "liberalnih".

VL
Avatar abakus
abakus
18:15 11.12.2012.

@mravac8 Svakako. Sve te informacije djeca imaju pravo steći. Od svojih RODITELJA. Oni koji sami nisu u stanju informirati svoju djecu i kojima ne smeta da taj osjetljivi dio odgoja obave njima nepoznati ljude, mogu ih poslati na taj program.m. Ostalima ne treba. Zato taj program i smije biti samo izborni.

VL
Avatar abakus
abakus
18:18 11.12.2012.

@same Ja sam roditelj i ovo je MOJE mišljenje o ovoj temi, mišljenje koje sam imam o tom "zdravstvenom programu", i to ne na temelju vjere već na temelju najobičnijeg zdravog razuma. Da Crkva govori suprotno, opet bih govorio ovoo isto. Prema tome s pitanjima o Crkvi obrati se nekom drugom.

VL
FU
Fukara
18:19 11.12.2012.

Poštovani kardinale,kada će se pitati narod dali Vi zaslužujete toliko novaca iz državnog proračuna.Svima u Hrvatskoj trebaju da se odreknu nečega,jedino Vi i crkva u Hrvata su zaštičeni kao "lički medvjedi",u Vaša prava se nesmije dirati jer će svi Hrvati završiti u paklu.

VL
Avatar abakus
abakus
18:24 11.12.2012.

@mravac8 Područje ljudske spolnosti nešto je ipak malo drugačije od matematike... Pored toga, već sam rekao da ovaj predmet treba biti izborni. Pa tko voli (ili se ne osjeća sposobnim sam djecu odgajati) nek izvoli...

VL
Avatar puky
puky
15:00 11.12.2012.

Uzoriti Kardinalu ! ... neće još dugo niti sa težim posljedicama "trovati" svojom ideologijom Hrvate ... nikoga ne trpimo ispod razine našeg opstanka ... ova vlada upravo se približava granici tog a i našeg strpljenja ... strava ...

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.