Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stoji od 1998.

Jedina dvojezična ploča koja u Vukovaru nije problematična

vukovar
Branimir Bradarić/VLM
09.09.2013.
u 14:55

Ravnateljica vrtića Slavka Lončar reagirala je na izjavu gradonačelnika Željka Sabe da nitko ne postavlja pitanje o dvojezičnoj ploči postavljenoj na ''srpski vrtić“ još 1998. godine.

– Ovo nije srpski vrtić, ovo je vrtić gdje se rad realizira na jeziku srpske nacionalne manjine. Vrtić je registriran 1998. godine po zakonima RH s dvojezičnim Statutom – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 2 Slavka Lončar reagirajući na izjavu gradonačelnika Željka Sabe kako nitko ne postavlja pitanje oko dvojezične ploče postavljene na ''srpski vrtić“ još 1998. godine. Lončar kaže da je zadnji put kad je Sabo uperio prstom u ploču vrtića, na njoj poslije nekoliko dana osvanuo grafit neprimjerenog sadržaja. 

– Sada on ponovno prstom upire u vrtić i širi nesigurnost među roditeljima i djecom. Pozivam gradonačelnika da zbog mira u kući i nagomilanih problema podnese ostavku i otvori mogućnost Vukovaru da izađe iz prošlosti – rekla je Lončar upozoravajući da gradonačelnik konstantno stvara probleme vrtiću Vukovar 2 vezane uz financiranje i uvjetovanja koja blokiraju i usporavaju ustanovu u njenom radu. Lončar kaže da je istina da je dvojezična ploča na vrtić postavljena još 1998. godine, odmah nakon mirne reintegracije te da sve do ožujka ove godine, kada se pojavio jedan grafit, nikad nije bilo nikakvih problema. 

– Uz mnogo problema cijeli posao odradili smo tijekom 1997. i 1998. godine. Vrtić Vukovar 2 registriran je 31. srpnja 1998. godine kada su postavljene i dvojezične ploče. Za osnivanje vrtića glasovalo se i u Gradskom vijeću u kojem su tada sjedili predstavnici HDZ-a i SDSS-a. Vrtić Vukovar 2 danas broji 164 djece – rekla je Lončar.

>>Prosvjed u Bogdanovcima: Ovo je obračun branitelja s Vladom RH

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije