Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karamarko
Povratak na članak

Karamarko: Policajci su se branili, nije bilo prekomjerne uporabe sile

Ozlijeđenog policajca u bolnici je posjetio i ministar MUP-a Tomislav Karamarko.

Komentari 131

ZA
zadranin
09:52 03.05.2010.

70% policije je obično smeće koje se bavi svačim a ne čuvanjem reda i branjenjem naše djece od dilera i novopečenih mafijaša.. Pripremaju momci teren za na jesen mlatiti radnike i branitelje..

VL
BO
boxerzg
15:55 02.05.2010.

Pa nećemo valjda silom na BBB??! Pa ti su dečki krv svoju prolili za svetu nam Hrvatsku. Od prvog su dana se uključili u rušenje, ljačku i palež i dali nemjerljiv doprinos temeljima najdraže nam naše. Na tim i takvim temeljima mi danas uživamo sve blagodati koje imamo!!

VL
OK
okvardz
15:56 02.05.2010.

Ima Boga -svaka cast i to je to.Bravo!!!!

VL
OB
-obrisani-
16:16 02.05.2010.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare u Banskim dvorima Ivo Sanader najavio je smjenu ministra unutarnjih poslova i ravnatelja policije, te imenovanje dosadašnjeg šefa Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Tomislava Karamarka novim ministrom unutarnjih poslova. U trenutku kada je hrvatska javnost šokiranarana ubojstvom Ivane Hodak u središtu Zagreba, kriminalno i obavještajno podzemlje izveli su konacni udar na sustav sigurnosti u Hrvatskoj Sanaderovim prijedlogom ministarskog imenovanja za Tomislava Karamarka. Karamarkove veze sa kriminalnim klanom Osmani Osim što je Tomislav Karamarko kao šef SOA-e postao poznat široj javnosti po progonu hrvatskih novinara, ilegalnim prisluškivanjima, ilegalnim uhicivanjima novinara (otmica novinara Margetica od strane agenata tadašnje POA-e u prosincu 2004. godine), u medunarodne kriminalne evidencije obavještajnih služba zapadnih zemalja Tomislav Karamarko ušao je zbog svojih veza sa kriminalnim klanom Osmani, kao i sa bivšim hrvatskim diplomatom u New Yorku, smijenjenim na zahtjev SAD-a zbog veza s terorizmom, Amirom Muharerijem (danas šefom Ureda predsjednika Republike). Sanaderova kadrovska križaljka Upravo se Tomislav Karamarko u analizama zapadnih obavještajnih služba pojavljuje kao glavna veza medunarodnom terorizmu i globalnoj ilegalnoj trgovini drogama i šverca ljudima u Hrvatskoj. Kao šef SOA-e po nalogu predsjednika Republike glavni je zaštitnik kriminalnog klana Osmani s cijim je pripadnicima u privatnim prijateljskim i poslovnim, te financijskim odnosima. Postavljanjem Karamarka, te politickom eliminacijom Marijana Benka iz MUP-a, Ivo Sanader uspio je u sjeni ubojstva kceri odvjetnika Zvonimira Hodaka, odraditi kadrovsku križaljku koja njemu osobno i njegovim suradnicima jamci zaštitu od moguceg kaznenog progona u kaznenoj istrazi MUP-a o Aferi Hypo banke. Zataškavanje Afere Hypo glavni zadatak Karamarkove mreže Naime, kako Sanader smatra da je istraga o kriminalu u Hypo banci i tajnim racunima u Hypo i Privrednoj banci Zagreb, pokrenuta od strane Marijana Benka i njegovih kadrova, smjenom Benka Sanader je osigurao takvu kadrovsku infrastruturu u MUP-u koja ce, na celu sa Karamarkom zataškati istragu o kriminalu u Hypo banci, koja bi dovela do tajnih racuna pod kontrolom vrha politicke vlasti, ali i osobno Ive Sanadera. Tako je Vlada, prikazujuci najnovije kadrovske promjene „odlucnom borbom protiv mafije“ institucionalizirala organizirani kriminal i instalirala ljude iz kriminalnog i obavještajnog podzemlja na najodgovornije pozicije moci u državi.

VL
OB
-obrisani-
19:35 02.05.2010.

+ - 02.05.2010. u 19:19h Vinkec je napisao/la: Vratite profesionalce u službe, maknite glupe diletante i pijance i sve je rješeno (ne samo neredi na sportskim događanjima) ! ============================== Kaj se Karamarko prepoznal\' pa lupa minuse ?

VL
OB
-obrisani-
20:45 02.05.2010.

Na zapadnom balkanu je potrebno pored kulture obmanaštva u HR ustav staviti i Bad Blue Boys kulturu divljaštva..Nekako sve to paše u zavičajske navike i tradiciju..

VL
14
14words
21:24 02.05.2010.

Da je istina sve što ovaj kreten kamocemo piše tuđman bi danas bio tvoj najomiljeniji vođa a njegov kip sjajio bi se na iblerovom. Ovako ostaje ono što je i što nikakva povijesni revizionizam ne može promjeniti Prvi Hrvatski predsjednik.

VL
NU
nubiwarior
00:00 03.05.2010.

vitez-znaš što u tvom postu vidim jednog bahatog oca koji je jako dobar primjer djeci kako se odgaja vojska bahatih maloljetnika koji danas teoroiziraju svoje vršnjake u RH i tuku ih do smrti i besvjesti pod utjecajem alkohola i droge. Nisi ti jedini koji je bio na stadionu i ne prodaj nam foru s djecom na sjeveru, tamo se nalazi jedina kočnica obiteljima da odlaze na normalne tekme a to su pijani drogirani kriminakci BBB-a, i neka ih tuku i gaze. Prije su vam bili srbi krivi a sad policija RH, ma dosta je više s vašom paranojom i zatražite pomoć kod psihijatra. Meni samo odzvanja u glavi da je jedan čovjek otišao na posao i osato je bez oka i bubnjića, a tako si se i ti mogao vratiti svojoj djeci bez oka dok si obavljao svoj posao, a garant si u mirovini. Sram te bilo i iskreno žao mi je tovje djece jer očito nemaju dobrog primjera u odgoju!!!

VL
BD
Biser dana
09:06 03.05.2010.

Vrlo jednostavno. Radiš nerede prije, za vrijeme i nakon utakmice, uhićenje, sud, zatvor od 1 do 10 godina. Jedini problem je što nemamo dovoljno ćelija za potrpati ove maloumnike koji sebe nazivaju navijačima i vole klub više od ičega ,a svoju ljubav iskazuju devastiranjem onoga što je ostalo od stadiona.

VL
ZA
zadranin
11:05 03.05.2010.

Baš me zanima kada budu mlatili radnike,seljake i branitelje koju će snimku pustiti vrli MUP? Kriminalci iz regije haraju Hrvatskom a vrle policije nigdje,tu su manji od makova zrna

VL
MM
Mladen Miletić
13:28 02.05.2010.

Karamarko: To nisu navijači nego divljaci i huligani, ili točnije Hrvati !

VL
Avatar jocker-3
jocker-3
13:38 02.05.2010.

takve huligane treba poslati na prisilni rad,na neodređeno vrijeme,nebi smjeli znati kako će dugo biti u ćorki....

VL
UK
Ugo Kajvez
13:40 02.05.2010.

Svi ti navijači su proizvod društva kojeg ste vi svi stvorili, jake ste kukavice da to priznate i preuzmite odgovornost za takvu mladež i frustruaciju građana zbog stanja u državi .............

VL
Avatar m_m
m_m
13:40 02.05.2010.

Koliko moramo biti retardirani da još uvijek pušimo iste fraze?! Čisto konkretno iz ovog članka: Kosor: \"biti će povod da se pronađe rješenje\" \"Vlada RH mora nešto učiniti\" \"biti odlučnija\" \"Mora se mijenjati\" \"napraviti nekakve odlučne rezove\" \"Potrebno je napravitii i promjene\" \"uvesti drakonske i drastične kazne\" \"Očekujem \" \"neke mjere\" Karamarko: \"Promjene najavljuje\" \"opći društveni problem\" \"mora uključiti cijelo društvo\" \"povod široj akciji\" \"zaustavi ova pošast\" \"Za sve sam modele koji mogu efikasno riješiti\" \"zakon o navijačima mora biti još rigorozniji\" \"policija dobila veće ovlasti\" Pa komunjare u starom sistemu su bili bijedni amateri!

VL
DU
duvno
13:49 02.05.2010.

Uvijek se gospodo pozivate na ovo društvo da je učinilo huligane od ovih mladih ljudi,zapravo taj huliganizam stanuje u našim obiteljima.Obitelj drugovi treba staviti ispred svega i neće biti ovih i sličnih problema.TREBA MALO VIŠE KUĆNOG ODGOJA I STVAR RIJEŠENA

VL
OB
-obrisani-
13:49 02.05.2010.

Utakmice igrati bez gledelaca u narednih 6 mjeseci

VL
FE
ferdy
13:54 02.05.2010.

Samo govore da će promijeniti zakone kad se nešto dogodi, a nakon tri dana se sve već zaboravi. A tko je pisao sadašnje zakone? Tito možda??

VL
RI
ricard
14:01 02.05.2010.

A šta drugo očekivati od Jadranke i Karamarka nego da ljudima mažu oči sa svojim nebulozama u stilu Sanadera. Ako imaju muda neka i sami dođu na \"SJEVER\" pa neka vide kako to izgleda iz perspektive navijača, ali i policajca. Možda će požuriti donošenje Zakona o navijačima, ili je ipak važniji i hitniji Zakon o golf igralištima.

VL
H2
HR-21
14:06 02.05.2010.

Huligane treba najoštrije kazniti dugotrajnim zakonskim kaznama,a uprave klubova čiji navijači rade ovakav kriminal,potrebno je smjeniti odmah i bez odgađanja.Ako se za to nemamo hrabrosti doći će dani kad će i Vlada zbog sličnog morati dati ostavku!

VL
OB
-obrisani-
16:26 02.05.2010.

.............KARA ..........SPIJUNCINA.....????? Krajem sijecnja 2010. godine Hrvatske autoceste raspisale su javni natjecaj za nabavku dvaju helikoptera vrijednih cak 100 milijuna kuna, pod opravdanjem kako se radi o helikopterima za nadzor cesta te pružanje hitne pomoci unesrecenima u prometu na cestama.estama. „Cilj je podizanje razine sigurnosti na autocestama i to posebno smanjiti broj smrtno stradalih u teškim nesrecama u tzv. zlatnom satu, to je onaj period prijevoza od autocesta do bolnice“, izjavili su tada iz Uprave Hrvatskih autocesta opravdavajuci raspisivanje ovog natjecaja. Medutim, sudeci prema informacijama iz Ministarstva unutarnjih poslova, radilo se o unaprijed dogovorenom poslu ministra Tomislava Karamarka, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskih autocesta i tvrtke Soboli d.o.o., ciji je suvlasnik nekada bio upravo aktualni ministar unutarnjih poslova. Obzirom da je sada izvjesno kako MUP uz posredovanje HAC-a nabavlja helikoptere preko tvrtke Soboli d.o.o., postavlja se pitanje Karamarkove odgovornosti i moguceg sukoba interesa u kojem se našao Kosoricin ministar policije. Drugim rijecima, HAC u nabavci ovih helikoptera vrijednih 100 milijuna kuna služi iskljucivo kao posrednik kako bi se prikrila cinjenica da ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko nabavlja helikoptere za Ministarstvo unutarnjih poslova preko svojeg poduzeca, odnosno dogovor oko posredovanja HAC-a u ovoj nabavci helikoptera ocito služi prikrivanju sukoba interesa u kojem se Karamarko našao. Osim sa tvrtkom Soboli d.o.o., Karamarko je vlasnicki bio povezan i sa tvrtkama Doron net d.o.o., Ippon Security d.o.o. i Caballis net d.o.o. Poduzece Doron net d.o.o. registrirano je u Zagrebu, na adresi Savska 141, dok joj je danas sjedište na adresi Slavonska 26/9 u Zagrebu. U vremenu od 2003. godine do 2005. godine direktor poduzeca bio je osobno Tomislav Karamarko, od 2005. godine direktor je Karamarkov poslovni partner i prijatelj Boris Smiljanic, dok je do 2003. direktor bio Ivan Baketa, Karamarkov partner iz tvrtke Soboli d.o.o. Danas su kao direktori ovog poduzeca u sudskom registru upisani Ivan Baketa i Boris Smiljanic. Tvrtka Soboli d.o.o. registrirana je u Freudovoj 94, u Zagrebu, dok joj je danas sjedište u Budmanijevoj 5 u Zagrebu. Od 2003. godine do 2005. godine predsjednik Uprave tvrtke Soboli bio je Tomislav Karamarko, od 2003. godine do 2004. godine kao direktor bio je upisan i Zoran Crvk, dok je u istom vremenu kao clan uprave bio upisan Dragan Škrtic. Godine 2003. tvrtka Soboli imala je promet u visini od 855 tisuca eura, 2004. godine promet u visini od milijun 215 tisuca eura, a 2005. godine promet od 660 tisuca eura. Danas su kao clanovi Uprave Soboli d.o.o. upisani Željko Malnar, Ivan Baketa i Davorin Pavlovic. Karamarkova tvrtka Soboli d.o.o. osnivac je tvrtke Ippon Security d.o.o., cije je sjedište danas u Karasovoj 9 u Zagrebu. Direktor je od 2005. godine Darko Kovacevic, dok je prije 2005. godine direktor bio ranije navedeni Dragan Škrtic. Osim toga, dio tih poduzeca bavi se otvoreno paraobavještajnim aktivnostima, i bilo u stalnom radnom odnosu bilo kroz honorarne poslove zapošljava veci broj bivših obavještajaca i djelatnika sigurnosnih služba ili Ministarstva unutarnjih poslova, te Ministarstva obrane Republike Hrvatske, koji su u tvrtkama pod kontrolom poduzeca Soboli d.o.o. angažirani uglavnom na paraobavještajnim zadacima. Da se doista radi o paraobavještajnoj organizaciji prikrivenoj iza mreže Karamarkovih poduzeca, dovoljno govori i intervju kojega je Tomislav Karamarko dao zagrebackom Vjesniku u nedjelju, 5. rujna 2004. godine. „Naša tvrtka Soboli d.o.o. bavi se sigurnosnim konzaltingom. Uz mene, tvrtku vode inženjeri Ivan Baketa, koji je bio posljednji šef Nacionalne agencije za elektronsko izvidanje, i Davorin Pavlovic, bivši šef tehnike zadnjih desetak godina u MUP-u. Sve skupa ima petnaest ljudi, uglavnom su sve branitelji, oni koji su prošli rat, vojsku, policiju, neke službe, uglavnom visoko obrazovani“, izjavio je tada za Vjesnik sam Karamarko. Sljedeci korak je business intelligence, zaštita pojedine tvrtke od vanjskih upada, od konkurencije na tržištu. Radili smo i analize kako odredena naša tvrtka stoji na tržištu u odnosu na konkurenciju, politicku i sigurnosnu situaciju“, rekao je Karamarko u tom razgovoru 2004. godine. Najnoviji slucaj nabavke MUP-ovih helikoptera preko tvrtke Soboli d.o.o., uz posredovanje HAC-a, cini se ipak bi mogao razotkriti tu korupcijsku shemu ministra policije, a sukob interesa u kojem se našao, nije iskljuceno, Karamarka bi konacno mogao stajati odgovorne politicke dužnosti, s koje lukavo manipulira sigurnosnim sustavom u Hrvatskoj.

VL
« 1 2 3 4 5 6 7 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.