Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik hdz-a

Karamarko: Od Pekinga do Havane još je crvena jedino Rijeka

tomislav karamarko (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/6
06.05.2013.
u 19:49

"Tamo gdje smo na vlastim, vjerujem da ćemo vlast zadržati, ondje gdje smo blizu da preuzmemo vlast, mislim da ćemo je preuzeti"

– U Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji na lokalnim izborima očekujem rezultate kao i na razini cijele države, znači dobar i kvalitetan pomak na pozitivno – kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je danas poslijepodne, nakon što je obišao Istru, stigao u Rijeku kako bi kandidatima svoje stranke na lokalnim izborima pružio podršku.

Karamarko je, podsjetivši da su mnoge ankete HDZ smatrale autsajderom na izborima za EU parlament, a rezultati su ih opovrgrnuli pa je od 750 tisuća ljudi 33 posto bilo za HDZ, kazao da s obzirom na odjeke s terena vjeruje i u dobar rezultat na lokalnim izborima.

– Tamo gdje smo na vlasti, vjerujem da ćemo vlast zadržati, ondje gdje smo blizu da preuzmemo vlast, mislim da ćemo je preuzeti, a ondje gdje smo daleko od osvajanja vlasti, sigurno ćemo napraviti dobar pomak – kazao je Karamarko.

– Od Pekinga do Havane još je crvena ostala samo Rijeka. Uvjeren sam u dobar izborni rezultat na lokalnim izborima, ali siguran sam da nakon parlamentarnih Rijeka neće biti na crvenoj karti svijeta, da će na njoj ostati Havana, Peding i Pjongjang – izjavio je Karamarko, prenosi Novi list.

Komentirajući svojedobnu najavu unutarstranačkih izbora nakon lokalnih izbora, Karamarko je kazao da je HDZ u ovom trenutku koncentriran na lokalne izbore, a da su unutarstranački u drugom planu.

– Kriza u državi je toliko eskalirala da je teško predvidjeti kad će biti parlamentarni izbori, a ne bismo htjeli da nas ti izbori zateknu u nekakavoj unutarstranačkoj utrci. Kad završimo lokalne izbore, Predsjedništvo će odlučiti koji je najbolji trenutak za unutarstranačke izbore – kazao je.

No, u zahtjevu za održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora HDZ će ustrajati jer, kazao je predsjednik HDZ-a, ovo sada postaje agonija, a Vlada ni s kim ne komunicira, nikog ne sluša, sa svima se svađa, nastupa s visine i zatvorena je.

Srbija je izašla iz recesije, a mi se i dalje ukopavamo i za nas je EU predvidjela jedino porast nezaposlenosti pa je pitanje hoćemo li agoniju mazohistički trpjeti do kraja njihova mandata ili ćemo ipak pokušati to prerezati i stvoriti situaciju da stručnjaci mogu odlučivati o sudbini i razvoju gospodarstva u Hrvatskoj. Mi smo otvoreni za izvanstranačke stručnjake što sadašnja Vlada nije – kazao je Karamarko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije