Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propao plan

Karamarko neće imati vremena postaviti svoje ljude u policiju

\'obz.. Zagreb ...10.12..2008. tomislav karamarko,ministar unutrasnjih poslova republike hrvatske Photo: Boris Scitar/Vecernji list\'
Boris Ščitar/Pixsell
29.11.2011.
u 22:00

Moglo bi se dogoditi da na čelu MUP-a bude novi ministar, a Ravnateljstvom policije još neko vrijeme rukovodi aktualni kadar

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je na svojim internetskim stranicama interne oglase za imenovanje rukovodećeg kadra u Ravnateljstvu policije te u 20 policijskih uprava. Riječ je o kadroviranju u MUP-u po novom Zakonu o policiji te se glavni ravnatelj policije, njegovi pomoćnici, kao i šefovi lokalnih policija prvi put na ovaj način postavljaju na funkcije. Ne bi tu bilo ništa neobično da se natječaji ne raspisuju uoči izbora te se time na neki način učvršćuje teza kako ministar Tomislav Karamarko želi svoje kadrove zapravo zacementirati u sustavu. Prema postojećem zakonu, za tako nešto, čini se, ipak neće biti dovoljno vremena. Kandidati za natječaj mogu svoje molbe podnijeti u roku od osam dana od njihove objave na stranicama Ministarstva uprave. Nakon toga o njihovim prijavama odlučuje povjerenstvo koje imenuje ministar.

Tehnički gledano, dođe li do promjene vlasti, Karamarko neće stići imenovati nove čelnike policije jer povjerenstvo ipak treba određeno vrijeme da odluči o svim prijavama kandidata. Oni o odlukama povjerenstva trebaju biti obaviješteni u roku tri mjeseca. Prema tome, lako je moguće da bude li na čelu MUP-a novi ministar Karamarkovo povjerenstvo bude raspušteno jer će njegov nasljednik vjerojatno formirati drugo.

Tako bi se mogla dogoditi i situacija da zapravo na čelu MUP-a bude novi ministar, dok će Ravnateljstvom policije jedno vrijeme rukovoditi stari, aktualni policijski kadar.

Komentara 26

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
22:34 29.11.2011.

Nije ništa sporno, jer će Karamarko i nakon izbora ostati ministar policije. HDZ će dobiti ove izbore, kao i one 2003. i one 2007. godine. Hrvatski narod nije toliko glup, kao što to SDP i njegovi plaćenici misle!

Avatar guten_tag
guten_tag
22:35 29.11.2011.

ja mislio da je policija republike hrvatske , kad ono privatna milicija karamarkova po autorici teksta . daj saberite se i nemojte manipulirati i ljudima propagandom , lažima i navijačkim tekstovima .

DJ
djakputnik
22:22 29.11.2011.

\"Kandidati za natječaj mogu svoje molbe podnijeti u roku od osam dana od njihove objave na stranicama Ministarstva uprave. Nakon toga o njihovim prijavama odlučuje povjerenstvo koje imenuje ministar.\" Koja pušiona! Kaj ne kužite da je povjerenstvo već odlučilo o svim prijavama, koje doduše, još nisu ni podnesene, ali su već prihvaćene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije