Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susret u saboru

Karamarko o Kerumu: Zasad ništa ne prekidamo, na Šeksa računam

tomislav karamarko,vladimir šeks (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
30.05.2012.
u 15:35

Salapićev odlazak nije ugodan, ali to je legitimno i normalno, rekao je novi predsjednik HDZ-a

Iako svojom pogreškom nije stigao na proslavu Dana hrvatskog sabora, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nešto je kasnije došao u Sabor gdje se sastao s još uvijek aktualnim potpredsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom.

– Razgovarali smo o situaciji u stranci, malo smo komentirali izbore, ocijenili da su ovo bili najdemokratskiji izbori. Nismo razgovarali o njegovoj sudbini ni o potpredsjedničkim mjestima u Saboru. Te će odluke donijeti Predsjedništvo, kao i o odborima i promatračima u Bruxellesu. Ja sam malo drukčiji predsjednik i sve stavljam na Predsjedništvo – rekao je Karamarko novinarima. Na pitanje računa li i dalje na Šeksa, odgovorio je:

Šeks je zanatlija

– Apsolutno. On ima veliko iskustvo i najjači je zanatlija u tom smislu saborskih procedura i sigurno da će se takve stvari uzimati u obzir pri odlučivanju. Nema rezanja, neće biti prelamanja preko koljena, ono što tražimo je jedinstvo. Hoće li se u pojedinim momentima događati nešto što će upućivati na nešto drugo u pojedinim segmentima, sve su to normalni procesi, ali stranka će sigurno uspjeti, jer stanje na terenu puno je bolje nego što je bilo – tvrdi novi predsjednik HDZ-a te dodaje da vjeruje kako su i Jadranka Kosor i Šeks svjesni da stranka mora ostati jedinstvena i da je vrijeme da se smire sve strasti, da se sve taštine utišaju, kako gubitničke tako i one pobjedničke.

Novinare je zanimalo kako je doživio odlazak Josipa Salapića u HDSSB.

– Sigurno da to nije ugodno, ali to je legitimno i normalno i događa se drugim strankama. Gospodin vidi svoju budućnost u drugoj stranci, ne možemo ništa prigovoriti – dodao je Karamarko te na komentar kako se navodno neki članovi HDZ-a raspituju o potencijalnom prelasku u druge manje desne stranke, ustvrdio je kako se HDZ konsolidira, sliježe se prašina nakon stranačkih izbora, a "ovakve priče i ovakve nuspojave" koje se javljaju su normalne.

Koalicije nisu vječiti brakovi

– Nema najava da bi još netko otišao iz stranke, stranka je vrlo čvrsta i stabilna, novo je vodstvo u dnevnoj komunikaciji s bazom, raspoloženje se iz dana u dan diže, vraća se samopouzdanje stranci, stranka je na dobrom putu da se doista digne i dobro pripremi. Već sad radimo planove za našu vladu u sjeni, odnosno radnu skupinu po raznim sektorima, ali i planove za rekonstrukciju našeg rada u Saboru, jer nismo zadovoljni aktivnošću – nastavio je Karamarko te dodao kako se šest mjeseci bave sami sobom što se sigurno odrazilo na HDZ-ov rad u Saboru. Dodao je i da će tek vidjeti hoće li biti mjesta i za Kosor u vladi iz sjene, jer to ipak nije klasična vlada u sjeni, pa ni nema ministara u sjeni.

S obzirom na to da se u nekim medijima pojavila priča kako će HDZ prekinuti koaliciju s Kerumom, Karamarko je kazao da je za to doznao tek iz medija.

– Ne znam od kuda to. Koalicije nisu vječiti brakovi i ovo je prerano. Ja imam logiku da se Središnjica stranke neće petljati što će se u Splitu, Osijeku, Varaždinu odlučiti. Mi ćemo podržavati što baza bude predlagala. Preuranjene su te priče, a na državnoj razini mi ćemo koordinirati te situacije. Ali sada ne prekidamo ništa – zaključio je Karamarko te dodao kako se još nije susreo ni s premijerom Milanovićem ni s predsjednikom RH Josipovićem.

Komentara 35

MR
mracinovac
16:46 30.05.2012.

Napokon pravi HDZ. HDZ za koji smo glasali na prvim višestranačkim izborima.

Avatar 170619890000
170619890000
15:58 30.05.2012.

... zna Karamarko kako treba politiku voditi ... najlakše i za naš HDZ najgore bi bio da je agresivno nastupio prema unutarstranačkoj konkurenciji ... izbori su netom prošli ... još je sve svježe i treba prvi potez prepustiti onima koji misle da su nakon ovih izbora u nemilosti, zakinuti, prevareni, izdani tko zna što sve ... salapić je najbolji dokaz tome ... da ga je novo vodstvo šikaniralo bio bi junak a ovako je obična pobjeguljska gnjida ... šeksa i ostale treba pustiti da sami usmjere svoje daljnje političke karijere no učiniti ih poslušnim a stalno provjeravati stranačku odanost ... osobno nemam povjerenje u nekoga tko tako teško može podnijeti demokraciju kao što sz salapić, J. Kosor pa i šeks ... a isto tako još manje mi se sviđa onaj ivić koji je preskočio u drugi čamac i stvarno mislim da je izdao svoje političke prijatelje ... taj je najgori ... strava ...

OB
-obrisani-
16:17 30.05.2012.

. ajmeeeeee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije