Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvrijedio roditelje

Karamarko: Iskreno mi je žao zbog moje neprimjerene izjave!

'19.10.2012., Trg zrtava fasizma 4, Zagreb - Celnici HDZ-a na konferenciji za novinare u sredisnjici stranke odbacili optuzbe da rade protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Tomislav Karamarko.  Phot
'Patrik Macek/PIXSELL'
30.04.2013.
u 17:48

"Nisam imao namjeru nikoga uvrijediti ni rugati se ljudima s djecom oboljelom od autizma. Ispričavam se vama, vašim obiteljima i svima koji boluju od autizma", napisao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ispričao se zbog svoje izjave da se Vlada Zorana Milanovića ponaša autistično.

"Ova se Vlada ponaša autistično, ne zanima ih ničije mišljenje i mi ćemo nakon ulaska Hrvatske u EU tražiti prijevremene parlamentarne izbore", izjavio je u ponedjeljak Karamarko. Na tu njegovu neopreznu izjavu reagirali su roditelji autistične djece koje je takva izjava uvrijedila.

"Iskreno mi je žao"

"Dragi prijatelji, iskreno mi je žao zbog moje neprimjerene izjave", napisao je u komentarima Tomislav Karamarko na svom službenom Facebook-profilu. "Nisam imao namjeru nikoga uvrijediti ni rugati se ljudima s djecom oboljelom od autizma. Ispričavam se vama, vašim obiteljima i svima koji boluju od autizma", napisao je Karamarko i dodao kako ih moli da prihvate njegovu ispriku.

Na Facebook-profilu "Pomozimo djeci s invaliditetom" objavljeno je otvoreno pismo Karamarku koje je potpisala "Grupa roditelja djece s poteškoćama", u kojem mu objašnjavaju da "autizam nije bolest nego neurobiološki poremećaj rada mozga".

Pišu da ih je Karamarko uvrijedio kada je koristio riječ autizam i autistički kako bi uvrijedio članove Vlade. "Ovim putem Vas moramo upoznati i s činjenicama, poradi budućeg razumijevanja autizma i autističnog poremećaja, da osobe s autizmom nisu u stanju lagati, krasti i vrijeđati te primati plaću koju nisu zaslužili jer se nigdje ne mogu ni zaposliti niti su u stanju bilo koju osobu po bilo kojoj osnovi uvrijediti", pišu roditelji djece s poteškoćama te su od Karamarka zatražili da se javno ispriča, što je i napravio na svom Facebook-profilu.

>>'Treba nam tehnička vlada i zakon koji zabranjuje zaduživanje'

Ključne riječi

Komentara 1

JA
james49
10:20 19.01.2015.

A proziva druge kako govore svisoka. Prvo moraš počistiti pred vlastitim vratima .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije