Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakularno

Kao u filmu: Autima upali na pistu i ukrali pošiljku punu dijamanata!

Dijamant
19.02.2013.
u 07:55

Glasnogovornik zračne luke izjavio je da je pronađena rupa u ogradi kroz koju su se pljačkaši probili vozilima

Spektakularna pljačka dijamanata dogodila se sinoć na pisti zračne luke Zaventem u Bruxellesu. Nepoznati pljačkaši probili su se u dva vozila na pistu, dovezli do zrakoplova švicarske kompanije Swiss koji se upravo spremao poletjeti na redovitoj liniji za Zürich i, uz prijetnju oružjem, ukrali pošiljku prepunu dijamanata, zlata i nakita koju je iz Bruxellesa u Zürich slala tvrtka Brink's Diamond & Jewelry.

U pljački nitko nije ozlijeđen, ni jedan metak nije ispaljen, a ukradeni je plijen goleme vrijednosti, piše jutros belgijski list De Standaard. Pljačka se dogodila u tri minute. Glasnogovornik zračne luke izjavio je da je pronađena rupa u ogradi kroz koju su se pljačkaši probili vozilima, jednim automobilom i jednim kombijem.

Pljačka se dogodila sinoć oko 20 sati, a nedugo poslije u predgrađu na drugom kraju Bruxellesa pronađen je zapaljeni kombi koji su koristili pljačkaši. Opljačkani zrakoplov nije poletio za Zürich.

Belgijski istražitelji i tužitelji sazvali su konferenciju za novinare na kojoj su otkrili da su pljačkaši bili prerušeni u policajce. Njihova su vozila imala rotirajuća policijska svjetla. Neslužbeni izvori iz Antwerpena, belgijskog grada koji je poznat kao sjedište međunarodnih trgovaca dijamantima, govore da je vrijednost ukradene pošiljke oko 50 milijuna američkih dolara.

>>Ogromni zec otjerao lopova koji je pljačkao kuću!

Ključne riječi

Komentara 12

IV
ivka.vg
08:30 19.02.2013.

To je sigurno ekipa s Balkana.... :)

ER
EUGEN ROMMEL
08:33 19.02.2013.

Bravo momci!

AN
ankicascreiber
09:35 19.02.2013.

to je samo mogao napraviti Bruce Willis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije