Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čeka ga izručenje

Kambodža će prognati švedskog suosnivača Pirate Baya

The Pirate Bay
Arhiva VL
05.09.2012.
u 12:15

Još nije poznato u koju će državu Warg biti deportiran − o tome će odlučiti Švedska

Gottfrid Svartholm Warg, jedan od osnivača Pirate Baya, bit će prognan iz Kambodže, gdje je uhićen nakon što je Švedska za njim izdala međunarodnu tjeralicu zbog kršenja autorskih prava, prenosi BBC. Šef kambodžanske policije Sok Phal rekao je da je odluka donesena nakon što su švedski dužnosnici predočili dokumente koji govore o Wargovoj krivnji. Kambodža i Švedska nemaju potpisan ugovor o izručenju pa nije jasno u koju će državu Warg biti deportiran.

− Znamo samo da ćemo ga prognati. O tome u koju zemlju, odlučit će Švedska − rekao je policijski glasnogovornik Kirth Chantharith, dodavši kako datum deportacije još nije određen.

Švedska je za Wargom izdala međunarodnu tjeralicu nakon što se nije pojavio na izdržavanju jednogodišnje zatvorske kazne. Ostaloj trojici osnivača stranice za dijeljenje sadržaja kazne su nakon žalbe 2010. godine smanjene na kazne u trajanju od četiri do 10 mjeseci, no Warg se zbog bolesti nije pojavio na ročištu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije