Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriminal bez granica

Kalinićevi iskazi pokrenuli istragu nad Lukom Bojovićem

zver (1)
MUP RH
04.09.2010.
u 08:58

Prijelomna točka za otkrivanje veze Bojovića i Šarića bilo je ubojstvo Bojovićevog kuma Cvetka Simića u Zagrebu

BEOGRAD - "Krvavi trag Luke Bojovića u pet država" naslov je teksta današnjeg Blica u kojemu autori pišu kako će za Lukom Bojovićem, koji je nakon akcije „Sablja“ preuzeo liderstvo nad odbjeglim pripadnicima zemunskog klana, i koji je od tada, prema podacima policije zapovjedio, organizirao i sudjelovao u više od dvadest ubojstava u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Nizozemskoj i Španjolskoj, uskoro biti raspisana međunarodna poternica, a sve temeljem iskaza nedavno iz Hrvatske Srbiji izručenog Sretka Kalinića.

- Ubojstva koja su počinjena prema Bojovićevoj zapovjedi u Srbiji su počela 2004. , najprije u ime osvete onima koji su u beogradskom podzemlju označeni kao organizatori ubojstva Željka Ražnatovića Arkana. Bojović je bio Arkanov vojnik, i na njegovoj meti tako su se našli Zoran Nedović Šok, Andrija Drašković i Branko Jeftović Jorga, koji su dovođeni u vezu s ubojstvom Arkana. Daljnja istraga, koja se za sada oslanja na iskaz Sretka Kalinića, Bojovića bi trebala dovesti u vezu sa još nekoliko ubojstava - kaže izvor Blica iz MUP-a Srbije. Izvor navodi kako se Bojović u Nizozemskoj upoznao s izvjesnim Williamom Hollederom, glavnim supranikom Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam kojemu se u Beogradu sudi za organiziranje ubojstva Ive Pukanića.

- Uslijedile su likvidacije nekoliko Jocićevih suradnika i kumova, počinjenih u Nizozemskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Španjolskoj. Istovremeno, vodstvo nad odbjeglim pripadnicima zemunskog klana, Bojoviću je poslužilo i kao logistička potpora za obračune sa suparnicima. Tako se na njegovoj meti našao i Budvanin Ivan Delić, za čiju je likvidaciju angažirao Kalinića. Bojović se u međuvremenu „otarasio“ i nekoliko odbjeglih "zemunaca" koji su mu pretstavljali teret u novoj zločinačkoj organizaciji. Sretko Kalinić, koji je nedavno iz Hrvatske izručen Srbiji, nakon što je u njega po nalogu Bojovića pucao Miloš Simović, priznao je na svoju dušu ubojstva suboraca iz klana, Ninoslava Konstantinovića i Milana Jurišića - tvrdi izvor iz MUP-a. Niz ubojstava je nastavljen u Zagrebu nakon pšto se Bojović približio narko-bosu u bijegu Darkom Šarićem.

- Prijelomna točka za otkrivanje veze Bojovića i Šarića bilo je ubojstvo Bojovićevog kuma Cvetka Simića u Zagrebu. Simić je bio suradnik Simovića i Kalinića, i veza sa Šarićevim ogrankom u Sloveniji. Nakon njegovog ubojstva, prema Bojovićevom nalogu, Miloš Simović je u Zagrebu pucao u Kalinića. Obojica su sada u srpskim zatvorima - zaključuje izvor Blica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije