Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
7 ključnih dana
Povratak na članak

Kako su generali pomirili Hrvatsku – 'Bit će kako kaže Ante Gotovina'

Gotovo dvomjesečni oštri politički sukob na relaciji Banski dvori – Pantovčak oko scenarija za proslavu jubilarne, 20. obljetnice "Oluje", uza sve negativne posljedice – a ima ih kad se takva prigoda rabi kao pogonsko gorivo za političke obračune – doveo je, u finalu, u zadnjem tjednu "boja", i do svojevrsnog političkog angažmana generala Ante Gotovine, prvi put nakon povratka

Komentari 115

MI
MileKubura
14:19 24.05.2015.

Komunistički propagandist opet lažu javnost, Generali nisu odlučili ništa. Muljanovic je htio opstruirati proslavu u Kninu i posto pozivateljici mimohod isti dan u Zagrebu. Vrhovna zapovjednica to nije dozvolila i na presici naredila 5.8. Proslava u Kninu a mimohod u u Zagrebu dan ranije ili kasnije. To se i dogodilo i ne vidim kakve veze imaju generali sa ovim. To izmišljaju komunistički portparola i mediji samo da obezvrijede VRHOVNU ZAPOVJEDNICU.

VL
DU
Deleted user
13:20 24.05.2015.

U svakom slučaju, Kolinda je pobijedila, a to ste elegantno zaobišli u "uratku" veleumnom.

VL
BR
brojevi
13:59 24.05.2015.

Zna se tko je zapovjednik oružanih snaga RH i tko je donio odluku o jubilarnoj proslavi Oluje. Generali su poslužili kao uvjerljiv argument da urazume Milanovića u pokušaju izazivanja ustavne krize zbog najsvijetljijeg dogođaja u novijoj Hrvatskoj povijesti. Svijestan da gubi parlamentarne izbore, pokušat će sve da sprijeći dolazak oporbe na vlast.

VL
Avatar mirica19
mirica19
14:27 24.05.2015.

Smatram da je Predsjednica jedina koja ima pravo donijeti odluku po ovom pitanju, što se nedavno i dogodilo. Sve ostalo, samo su medijske malverzacije događajem.

VL
77
777CRO
14:32 24.05.2015.

Neka pati kome smeta ? Počele su promjene i opet će Hrvatska imati hrvatsku vladu koja će početi štiti hrvatski nacionalni interes...Boze cuvaj hrvatsku!

VL
DU
Deleted user
13:08 24.05.2015.

Svaka čast Anti i našim generalima ali ova odluka je došla od ustavnog suda koji potvrdio činjenicu da je predsjednik vrhovni zapovjednik oružanih snga.

VL
DI
Diosiario
14:32 24.05.2015.

Gotovina, ostavi se politike, opet će ti ga komunjare uvaliti. Što ti nije dva puta bilo dosta?

VL
KR
krka
14:11 24.05.2015.

Gotovina je ulaskom pod skute SDP-a i muljanovića poništio sve pozitivno što je učinio do 2012. godine. Gurnuli su njegovoj i Dilberovoj firmi par poslića, kao i 7 milijuna kuna, nepovratnih za tunogojilište. Šutnja je kupljena, a autoritet misli SDP okrenuti sebi u korist. Pitanje je svih pitanja koliko građana-birača je tu prljavu smicalicu prokužilo!!!???

VL
NL
nenad.levar
13:38 24.05.2015.

gotovina igra igru nesvrstani ala drug tito i sjedi na dvije stolice i profitira a on nema ama bas nikakve kapacitete da bi pomirio hrvate domoljub ei jugonostalgicare

VL
DU
Deleted user
13:08 24.05.2015.

Ako vas austrijance jos pomiri bit ce super. Ovaj tradicionalni hrvatski list sad u rukama habsburschke monarhije mi sve vise smrdi... Igra se sa emocijama hrvata kao majmun s bananama... I samo neki generali, ratno stanje na izborima, nedostaje im hypoadria banka, boje se poreza na nekretnine jer onda tisuce stanova u rukama njihovih banki moraju taj isti placati, itd... mracne sile koji svaki dan zavode hrvate na najsuroviji nacin, sa prosloscu... a susjed neprijatelj marsira pored nas... imaju rast i drustvo im optimisticno...

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
13:18 24.05.2015.

nemojte se izludjivat bice kako kaze NAROD...

VL
Avatar ČEPlN
ČEPlN
18:42 24.05.2015.

nisu normalni 16 milijuna kuna ..... da bi milanović vidio pušku

VL
Avatar guza guzic
guza guzic
16:51 24.05.2015.

Zar jos ima oni koji sumnjaju u blisku suradnju Kolinde i svih Hrvatski generala,,,,zar uopce moze neko pa i oni politicki laici pomislit da bi i jedan od ovi generala samo je Stipetic Milanovicev general,,zato je i Davao oni interviju u vecernjem,,,,a ove gluposti da bi oni preglasali Kolindu,to su price za dicije obdaniste,,,pa pogledeajte ovaj savjet za nacioalnu sigurost,,pogledajte koja su tu imena svi casni i ponajveci HV generali,,ko moze da okupi ovu elitu odgovr je iskren niko samo Kolinda Grabar Kitarovic,,,mogu je mrzit Hrvatski mediji to i rade isto kao i htv,,ali Kolinda Grabar Kitarovic je nesto naj naj sto se moglo desit u HR vrime radi za nju,,ali i u ovi tri miseca pokazala je vise od oni prije nje za cili mandat,,,,smeta ovim kmerima jer Kolinda je Hrvatica i neide po svitu i laje protiv Hrvatske drzave niti ce ikad to uradit,,,sritno Kolinda jos 9 g 7m 27 dana Hvati su tko odlucili,,,sve sto je vise ogovaraju ovi rezimski mediji nasa predsjednica sve je popularnija u Hvatskom narodu to najbolje govori koliko vride HR mediji

VL
Avatar guza guzic
guza guzic
16:56 24.05.2015.

Koliko je mudra politicarka pokazala je sa onom presicom kratkom i jasnom,,,,izbila je svaki i najmanji adut Hrvatskim novinarima da sire propagandu svoga obozavaoca zoke jer je rekla sto je i kako ce biti i ,,,,the end,,,THE END,,, tako radee veliki predsjednici i vrhovni zapovjednici svojih oruzani snaga,,,ona je dostojna zapovjednica od Franje boljeg ili bolju od nje nismo imali,,,ona je ponos Hrvatskog naroda sritno Kolinda u svemu sto radis za HR

VL
Avatar Dameanu
Dameanu
16:45 24.05.2015.

Po izlasku iz Haga general Gotovina je rekao: "okrenimo se buducnosti, ostavimo rat iza sebe" . A mi se jos bavimo '45 ...

VL
SJ
Samo ja
19:50 24.05.2015.

Bravo nasii generali😊

VL
Avatar johnny_bravo
johnny_bravo
17:57 24.05.2015.

Kada mi vladajući prezentiraju službeni dokument s urudžbenim brojem, klasom, potpisom odgovorne osobe i valjanim žigom, onda ću vjerovat da su "nešto" postigli mada sam i dalje protiv vojne parade u gradu Zagrebu u ovim teškim gospodarskim vremenima.

VL
Avatar Biskup
Biskup
20:00 24.05.2015.

Pomiriti se jedno može istivjetno, nikako suprotno. Zato, upravo suprotno, jednom smo nasjeli na pomirbu, drugi put sigunro ne. S Mesićom, Pusićkom, Jugosipovićem, Pupovcem, Stanimirovićem, Indexom, Feralom, Documentom, GONG-om, GOLJP-om, Milanovićem, SDP-om, IDS-om, HNS-om, SDSS-om, ali i s lažnim desničarima tipa Sanader i Karamarko, nikakve pomirbe nema.

VL
BR
brojevi
15:34 24.05.2015.

Svrstavljanjem generale Gotovine na bilo čiju stranu dovelo bi do još veče podjele u RH. Gotovina je toga i te kako svijestan i zato, kao i svi istinski vojnici, bježi od politike. Izjava Kotromanovića i insinuacije autore članka načinile su *medvjeđu* ulogu Gotovini. Čovjek koji je dao nemjerljiv doprinos u stvaranju RH ne zavređuje takav zlonamjerni i ponižavajući tretman u pojedinim postovima. Nadam se da su to samo provokacije već znanih *prijatelja* naše zemlje. Sigurno da Kontromanović nije smio ni mogao reči da je konačna odluka na Predsjednici kao vrhovnoj zapovjednici OSRH. Ako ne vjerujete pitajte samozatajnog heroja Gotovinu.

VL
JU
jučer
15:36 24.05.2015.

Vojnički gledano pobjeđena vojska je pobjegla na traktorima,šta se tu ima slaviti

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.