Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strah i trepet zagorskih brega

Kako je Korade mlađi od prijatelja iznudio 50.000 kuna i do kosti prestrašio sutkinju

Mario Korade
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/5
04.03.2016.
u 12:53

'Nije problem riješiti suce', rekao je sutkinji Općinskog suda u Zlataru navodni prijatelj generalova sina pa je tražila da se spis delegira na drugi sud

Mario Korade (27), problematični sin generala Ivana Korade, koji je u travnju 2008. ubio pet osoba i potom presudio i sebi, i dalje je strah i trepet u zagorskom kraju. Barem ako je suditi po sudskom iskazu Zdenka M. (25) iz Zlatara kojeg je Korade gotovo tri godine kamatario i zlostavljao.

– Od mene je tražio novac i više sam se bojao psihičkog maltretiranja nego da će mi fizički nešto napraviti. Ako smo se nešto banalno posvađali, uvijek je burno reagirao, govorio mi da sam smeće, govno, da će me razbiti, da sam nitko i ništa. Sve prijetnje i uvrede su na mene djelovale tako da mu se nisam usudio proturječiti. Bojao sam se i za obitelj. Lokalno je poznat kao nasilna osoba i mnogi ga se boje, ali šute. I ja sam dugo šutio – tako je svoj odnos s generalovim sinom na Općinskom sudu u Zlataru opisao Zdenko M., a prema njegovim tvrdnjama, u razdoblju između ljeta 2012. i 21. listopada prošle godine dao mu je ukupno 50.700 kuna. Prema optužnici, mlađi Korade je od 25-godišnjaka u više navrata tražio novac prijeteći mu da će ga masakrirati, iščupati mu grkljan i oči, a Koradu tužiteljstvo tereti i za sprečavanje dokazivanja. Naime, kako bi se riješio svog zlostavljača, Zdenko M. je u njegovu korist svjedočio na policiji i tužiteljstvu oko slučaja u kojem se Koradu tereti za napad na braću Roberta i Nenada Bistrovića.

– Došao je kod mene u Zlatar. Imao je raširene oči i izgledao je tako da sam se preplašio. Ispričao mi je da je vodio psa u šetnju i zatekao Bistroviće da ruše drva u njegovoj šumi. Rekao mi je da ih je prebio i na mobitelu mi pokazao snimku kako oni leže na tlu u blatu, a on ih tuče. U tom trenutku bio sam toliko preplašen da sam rekao da ću svjedočiti u njegovu korist i da ću reći ono što mi on kaže da imam mir. Želio sam imati mir da me više ne iznuđuje i da mogu normalno živjeti – ispričao je 25-godišnjak na sudu dodavši kako si godinama od plaće nije mogao kupiti ni čarape jer je sav novac davao Koradi. S njim se, prema vlastitim riječima, godinama družio, skupa su trenirali, igrali igrice, a katkada je kod Korade i prespavao. Korade je, pak, na sudu u Zlataru negirao sve optužbe, a spis je naprasno krajem siječnja prebačen na zagrebački Općinski kazneni sud jer je sutkinja Aleksandra Leljak tražila da se spis delegira sa suda u Zlataru. Naime, sutkinja Leljak je 27. siječnja prošle godine Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru podnijela kaznenu prijavu zbog prijetnji od nepoznatog počinitelja, koji se predstavio kao Koradin prijatelj, a koje je izrekao u vezi s predmetom nakon rasprave održane 26. siječnja.

– Nije problem riješiti suce – rekao je navodni Koradin prijatelj. U svom zahtjevu podnesenom zagrebačkom Županijskom sudu sutkinja Leljak navodi kako je prijetnja upućena u odnosu na njezin spis, ali i na još jedan koji se protiv Korade vodi na sudu u Zlataru.

– To je okolnost koja izaziva sumnju u moju nepristranost. Ako se dokaže istinitost događaja, optuženi Korade mogao bi biti poticatelj na to kazneno djelo – stoji u zahtjevu, a sutkinja je navela i to da su neki sudionici postupka povezani s djelatnicima suda. Koradi će se suđenje stoga nastaviti na sudu u Zagrebu, a optuženi Korade na početak suđenja došao je sa slobode. Naime, izvanraspravno vijeće Općinskog kaznenog suda mu je 19. veljače ukinulo istražni zatvor, u kojem je bio od studenog, a istražni zatvor zamijenjen mu je mjerama opreza. Izrečena mu je zabrana približavanja na udaljenost manju od 500 metara oštećenom Zdenku M. te zabrana uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze s oštećenim 25-godišnjakom.

>> Neukrotivi sin generala Korade muškarcima prijetio pištoljem

Komentara 11

TO
tovaravot
13:02 04.03.2016.

mjere opreza? zabrana priblizavanja? kakve su to gluposti? zakljucat i kljuc unistit.

JO
jozomali
14:29 04.03.2016.

Taj neće bit miran nikad! Kemija mu je zbrkana! On je opasnost za društvo u cjelosti! A nešto konkretnije će se napraviti tek kad nekoga us.mrti.....na žalost cijele nesposobne zemlje da se ovaj na.ka.za riješi

PI
pipnicar
19:04 04.03.2016.

Ne mogu vjerovati da se vecernji spusta na ovakav nivo novinarstva. Katastrofa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije