Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentari zastupnika

Kajin: Čačićev odlazak loš je za resor gospodarstva

'26.04.2012., Zagreb - Damir Kajin, saborski zastupnik. Photo: Patrik Macek/Pixsell'
'Patrik Macek/PIXSELL'
15.11.2012.
u 12:15

Zastupnici u Hrvatskom saboru komentirali su koliko bi Čačićeva ostavka mogla utjecati na stabilnost Vlade i koalicije

Dan nakon što je javnost, ali i vladajuću Kukuriku koaliciju, iznenadila vijest da će prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić morati u zatvor, zbog čega je navečer i podnio ostavku na sve dužnosti, zastupnici u Hrvatskom saboru komentirali su koliko bi ta činjenica mogla utjecati na stabilnost Vlade i koalicije te hoće li biti potrebna veća reorganizacija Vlade.

– HNS će na svojim tijelima vrlo brzo donijeti odluke koje će omogućiti Vladi i Saboru da donose odluke koje će omogućiti normalno funkcioniranje Vlade, jednako tako donijet će odluke koje će omogućiti normalno funkcioniranje stranke i o tome će javnost vrlo brzo biti obaviještena – tvrdi HNS-ov Jozo Radoš. IDS-ov Damir Kajin rekao je da se, kada je u pitanju njegova stranka, nitko od ljudi koji su u Vladi ne povlači.

– Što se tiče toga, ova Vlada jednako je stabilna kao što je bila i jučer, a vjerujem da će ostati i do kraja mandata, jasno je da je gubitak Radimira Čačića bolan i za premijera Milanovića i za vladajuću koaliciju, teško će on naći takvog gromobrana kakvog je imao u Čačiću, ali ponavljam – koga nema bez njega se može i na premijeru je da predloži adekvatno rješenje za preuzimanje resora gospodarstva koji je u ovom trenutku apsolutno najteži resor u Hrvatskoj – objašnjava Kajin, a na pitanje je li to dobro ili loše po pitanju resora gospodarstva, odgovorio je: "Nemojmo na taj način licitirati, jasno je da je to loše".

SDP-ov Zlatko Komadina kazao je kako je u životu samo mijena stalna.

– Dogodi se situacija, ovo je klasična nesreća i na njoj nitko ne treba graditi sreću, kolega Čačić je najmanje želio da se ovo dogodi i tu izražavam i žaljenje mađarskoj obitelji, ali i Čačiću; situacija će se premostiti kao i svaka, znajući premijera ima sposobnost da riješi takvu situaciju u kratko vrijeme na relativno bezbolan način. Vjerujem i da će kolege iz HNS-a ponuditi rješenja koja će biti prihvatljiva i da uz što manje promjena i potresa Vlada nastavi posao – kaže Komadina te dodaje kako ne zna tko ulazi u Vladu umjesto Čačića, pa tako ne zna ništa ni o špekulacijama da će ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak preuzeti Čačićev resor.

– To su prijedlozi HNS-a, premijer će to prihvatiti ili neće; ova situacija koaliciju nije uhvatila nespremnu. Morate hladne glave rješavati određene situacije, jer u životu nisu samo lijepe stvari, nego i teške – primijetio je Komadina.

HDSSB-ov Dinko Burić pak smatra da je Kukuriku koalicija nespremno dočekala dolazak na vlast, iako je davno u Hrvatskoj svima bilo jasno da će doći do promjena 2011 godine.

- Vjerujem da će rekonstrukcija Vlade biti brzo napravljena, ali rad Vlade treba gledati u cjelini, a ne samo sa ili bez jednog pojedinca, rad Vlade do sada možemo ocijeniti jednom visokom razinom bezidejnosti i uhljebljivanja stranačkih kadrova, visokom razinom nespremnosti za hvatanje u koštac sa stvarnim hrvatskim problemima. Zaključno očekujem nakon ovih promjena i odlaska Čačića iz Vlade da će, možda, za hrvatske građane taj odlazak značiti manje arogancije i bahatosti iz same Vlade – tvrdi Burić te dodaje kako to građanima ne znači ništa, jer oni od Vlade očekuju puno veću razinu sposobnosti i izlaska iz krize.

– Osobno ne vjerujem da nikoga tako arogantnog i bahatog neće naći u HNS-u, ali ni bitno sposobnijeg, pogotovo ako se vodi računa koliko je to sve obveza i funkcija bivši ministar i prvi potpredsjednik sebi stavio na leđa – kao da je Supermen, to je jednostavno bilo nemoguće očekivati da se sve može raditi – zaključio je Dinko Burić.

>> Karamarko: Dobro je da je Čačić dao ostavku, to je jedino normalno

Ključne riječi

Komentara 10

KL
klokan13
12:46 15.11.2012.

Kajin, stari tamburaš već više od 20 god. Nikad ništa nije napravio al je stalno "na kopanju" , a uz to je uvjeren kako Istra bez njega nemože. Nažalost takvih "kajina" ima diljem Hrvatske, a nikako da shvate da nam ih je DOSTA - SVIH. Dajte im mirovine i maknite ih

VO
vordag
13:12 15.11.2012.

Ehh, pa naravno da nikad nije dobro da kapetan napusti brod, pa i onaj koji tone. Ja bih rekao da nama treba ekipa profesionalaca koji će začepit rupe i spriječit daljnji potop. Nešto kao "BRODOSPAS"

KO
korisnik2
12:17 15.11.2012.

aha. javio se i damir kajin. inace poznati hrvatski gospodarski strucnjak. naime, tako i izgleda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije