Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar bauk

'Kada dovoljno uštedimo, moći ćemo si priuštiti vodu s okusom'

arsen bauk
Petar Glebov/24sata
11.05.2012.
u 16:12

Uspoređujući aktualnu vladu s vladom Jadranke Kosor, Bauk je rekao da je mjerljivo smanjenje proračuna za 3,5 milijardi kuna što znači da država manje troši.

– Najveća ušteda koju smo napravili u ovoj godini postignuta je razmjenom podataka sa HZZO-om o umrlim osobama. Tu uštedu procjenjujemo na oko 12 milijuna kuna godišnje, a to isto radimo i sa Zavodom za mirovinsko osiguranje. Znači, nije direktno iz našeg proračuna, ali jest novac poreznih obveznika – rekao je ministar uprave Arsen Bauk koji je danas u Vukovaru otvorio 2. međunarodnu konferenciju na temu "Razvoj javne uprave".

Rekao je i da će se uštede ostvariti i smanjenjem broja voditeljska mjesta u tijelima državne uprave, i to na plaćama na tim mjestima.

– I, naravno, kada dovoljno uštedimo, moći ćemo si priuštiti vodu s okusom – rekao je Bauk dodajući da su njegovi troškovi reprezentacije na nuli i da sve plaća sam. Uspoređujući aktualnu vladu s vladom Jadranke Kosor, Bauk je rekao da je mjerljivo smanjenje proračuna za 3,5 milijardi kuna što znači da država manje troši.

– Kao što vidimo, uvođenjem sustava OIB-a Porezna uprava uspjet će naplatiti više poreza od onih koji ga nisu prijavili u prethodnom razdoblju kada su isti zakoni bili na snazi, a nisu se provodili. Očito je bilo onih troškova kojih se nisu mogli odreći osim vode, što je bila dosta simbolična stvar, ali mislim da je to na kraju bilo ismijano  – rekao je Bauk.

Konferenciji u Vukovaru nazočio je sindikalist Vilim Ribić koji je istaknuo da su sve mjere štednje koje se sada provode na štetu građana. 

– Treba se prisjetiti da je u smjernicama Vlade u sljedeće tri godine predviđeno smanjivanje javne potrošnje, inače jedne od najnižih u EU, sa 41 na 37 posto BDP-a. Sve reforme koje će ova vlada pokušati raditi troškovne su i jedini im cilj smanjiti troškove na štetu građana i na štetu javnih usluga koje iz javne uprave građani uživaju – rekao je Ribić.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar madcap
madcap
17:25 11.05.2012.

Ma, i kad uštedi 200 % od plana što ne treba sumnjati od našeg Bračana, i dalje ništa od vode s okusima za zaposlenike ministarstva i ministra, uzalud im nada. Jer od višega se može još više uštedit a tu smo mi brački doktori nauka. Naučit ćemo to cilu Hvatsku preko našeg Bauka.

LA
larala
17:57 11.05.2012.

\"I, naravno, kada dovoljno uštedimo, moći ćemo si priuštiti vodu s okusom – rekao je Bauk\" kaže sada clan stranke koja se u vrijeme kosoricine vlade izrugivala kad je ta voda ukinuta ....pa, nemreš vjerovat

DU
Deleted user
18:38 11.05.2012.

Govori tip koji svakodnevno ide u saborski restoran na ručak i večeru, a koji ga košta kao studenta 2 bureka... Uglavnom ne bi oni štedjeli na državnim limuzinama, na privilegijama nego su usvojili ono najbolje od Jadranke Kosor - oni će štedjeti marno na aromatiziranoj vodi, na žličicama za kavice itd. Da ti pamet stane! Gori ovi komitetlije od spikerske cvilidrete...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije