Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Grubori

Kad je počelo suđenje, Beneta već sedam mjeseci bio mrtav!?

'beneta_nnn_crn_271111'
''
28.11.2011.
u 22:00

Mnogo je čudnih okolnosti u smrti jednog od trojice optuženika u slučaju Grubori. Policija je slučaj proglasila samoubojstvom i tako ga – zaključila

Kada je 24. studenoga pred vijećem Zdravka Majerovića, suca zagrebačkog Županijskog suda, počelo suđenje Frani Drlji, Boži Krajini i Igoru Beneti (njemu u odsutnosti) za ratni zločin nad civilima u kolovozu 1995., Beneta je već sedam mjeseci bio mrtav!

Tajna ličke šume

Proizlazi to iz priopćenja, objavljenog na službenim stranicama MUP-a, u kojem je navedeno da je 11. travnja u šumi kod Otrića nađeno obješeno tijelo tada nepoznatog muškaraca. Budući da kod njega nisu nađeni nikakvi dokumenti, a nije ga bilo moguće identificirati, obavljena je obdukcija kojom je utvrđeno da je uzrok smrti vješanje, odnosno da se nepoznati muškarac ubio. Tijekom obdukcije izuzet je uzorak DNK i proslijeđen na vještačenje, da bi 17. svibnja bio utvrđen DNK profil muškarca koji provjerom u policijskim bazama nije nađen. I tu priča o Benetinoj smrti postaje čudna. Naime, policija tvrdi da se "daljnjim operativnim radom došlo do saznanja da bi mogla biti riječ o Igoru Beneti pa je izuzet uzorak krvi obitelji". Koja su to saznanja i kada su do njih došli, policija ne navodi, no svakako je čudno to što je uzorak krvi člana Benetine obitelji izuzet tek 25. studenoga, dakle dan nakon početka suđenja u slučaju Grubori. Samo dan poslije potvrđeno je da je Beneta neidentificirani mrtvac iz ličke šume. Zašto je priča o Benetinu samoubojstvu postala aktualna baš u trenutku početka suđenja, kad je nesporno da je on već mjesecima bio mrtav, pitanje je s kojim se u policiji očito neće zamarati jer je za njih slučaj – zaključen.

Specijalac, a bez traga

No cijela je priča čudna i zato što je Beneta službeno od siječnja bio u bijegu, za njim je bila raspisana međunarodna tjeralica te je bio i bivši specijalac, dakle čovjek iz policijskog sustava, pa je teško vjerovati da nije bilo ničega za identifikacijsku usporedbu. Inače, Benetino obješeno tijelo u nepristupačnom dijelu šume Mala Popina našli su šumari. Kažu da je u trenutku kada su ga našli već neko vrijeme bio mrtav te da im je izgledao kao da stoji na stablu. Kada je točno umro, još je jedna od nepoznanica u ovom slučaju.

Komentara 12

VK
vražje_kopito
23:30 28.11.2011.

ne bih bio u koži patologa koji vrši obdukciju nad lešinom u poluraspadnutom stanju

DE
deus ex machina
07:23 29.11.2011.

ZAR ZAISTA TREBAMO PROGUTATI OVU \"PRIČU\" !!!??? U vrijeme ovog zločina u gruborima ovaj čovjek je jedva bio punoljeta. Vjerovati da je on to učinio prilično je naivno jer kao branitelj sa 5.5 godina \"staža\" dobro znam da smo takvee \"nladce\" uvijek držali pod kontrolom i čuvali ih i štitili koliko je to bilo moguće u ratnoj stravi i užasu! Ovdje se i \"iz aviona\" vidi da je mladić likvidiran od pravih zločinaca uz svesrdnu \"pomoć\" policije. Jadno i bjedno !!!

DR
drug
22:24 28.11.2011.

Naša POLICE Nepismeni do boli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije