Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Jurjević: Karamarko mora izvijestiti javnost o Mačekovu statusu

karamarko
Patrik Macek
21.10.2009.
u 12:55

Jurjević tvrdi da je Karamarko prikrio činjenice bitne za istragu. Od ministra očekujemo da se bolje sjeća takvih stvari, a ministrova izjava pobuđuje "novu sumnju" - smatra Jurjević.

Nedopustivo je da ministar može biti toliko zaboravljiv. Takve se stvari, ako ste na čelu obavještajne zajednice, ne smiju zaboraviti. I ako se ne sjećate, onda, po meni, prikrivate stvari - prozvao je saborski zastupnik SDP-a Marin Jurjević ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka zbog izjave da se ne sjeća u kojem je svojstvu raspravljano o navodnoj spremnosti Drage Mačeka, osumnjičenog u aferi Brodosplit, na suradnju s policijom i tužiteljstvom.

- Jurjević tvrdi da je Karamarko prikrio činjenice bitne za istragu. Od ministra očekujemo da se bolje sjeća takvih stvari, a ministrova izjava pobuđuje 'novu sumnju' - smatra Jurjević.

- Neka Karamarko kaže javnosti je li Maček i u kojem svojstvu nudio suradnju policiji i tužiteljstvu. Ministar je dužan hrvatskoj javnosti kazati je li Maček tražio da bude zaštićeni svjedok-pokajnik i što je prouzročilo da ne bude ni suradnik niti zaštićeni svjedok-pokajnik i kako objašnjava ponašanje policije. U protivnom, postavljam retoričko pitanje: hoće li netko i u vlasti uskoro tražiti status zaštićenog svjedoka-pokajnika - ironičan je bio Jurjević.

Afera traje već pet godina, uzburkala je cijelu Hrvatsku i Europu kada je u pitanju hrvatski ulazak u EU i mogućnost da je splitska policija "očito opstruirala istragu". Nečuveno je da su iz policije u više navrata tvrdili da u Brodosplitu nema nikakvih nezakonitosti.

Zbog toga jer DORH prvi put u povijesti Hrvatske pokrenuo proceduru ne čekajući više početak policijske istrage jer je shvatio da policija nikad neće dovršiti tu istragu. Sada je očito da se i vlast želi osloboditi tog balasta pa će na kraju iz pragmatičnih razloga dovesti do kraja tu istragu - tvrdi Jurjević.

U više navrata postavljao sam pitanje Brodosplita, a da pritom na nj bivši premijer Sanader nije odgovarao. Ali pokazalo se da međunarodna zajednica ipak nije zaboravila niti će zaboraviti i tolerirati takvo ponašanje koje govori o sprezi vlasti, korupcije i kriminala u Hrvatskoj - zaključuje Jurjević.

Ključne riječi

Komentara 6

ZL
zlatka
21:13 21.10.2009.

jel to Marin Jurjević pjeva borbene, Marin sin Ante Jurjevića Baje koji je vodio pokolj na Daksi i koju u svom izvještaju Vrhovnom štabu 1948 piše da su morali u Dubrovniku izvršiti mnoga hapšenja jer je narod bio prema njimaa neprijateljski raspoložen. 18.10.1948 ušli su u Dubrvonik u kojem nije bilo ni talijanskih ni njemačkih snaga i iduče jutro počeli s hapšenjima neprijateljskog naroda. Uhienike su odveli na Daksu i pobili. Od Baje ni čedo mu ne može biti bolje

LO
Lovel
14:00 21.10.2009.

Pravi se javio . Jurjević koji na ime putnih troškova potkrada državu za cca 70 000 kn godišnje .. .

DU
Deleted user
14:02 21.10.2009.

niti ja se ne sjećam kaj sam kuhao prekjučer a kamoli Karamarko. To je čovjek velikih ovlasti i još veće odgovornosti, sve takve sitnice trebaju pamntiti njegovi suradnici. Naravno da on nema poojma, kao ni Bajić. Kako ne shvaćate što manje znate to je bolje za Vas! Niti ministri u nadzornim odborima nisu imali pojma što im uprava radi dok su redovito primali naknade i potpisivali kojekakve gluposti. Možda i Bajić i Karamarko štošta prikrivaju ali to treba tek reći sveobuhvatna istraga koja bi obuhvatila i njih dvojicu, dok toga nema oni su nevini i šlus!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije