Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Netko mora znati

Josipoviću u kreiranju politike pomaže čak 55 savjetnika

josipovic
Marko Prpić/Pixsell
VL
Autor
Jasmina Popović
04.05.2010.
u 20:44

Predsjednik ima četiri savjeta: za vanjsku politiku, za gospodarstvo, za ratne veterane i za socijalnu pravdu.

Želio sam sastavom Savjeta za vanjsku politiku i međunarodne odnose pokriti različita mišljenja i pristupe. Kao sukreator vanjske politike moram čuti različite stavove i mislim da ovaj savjet reprezentativnošću i iskustvom članova to omogućava. Tema je bila ulazak Hrvatske u EU, problemi i utjecaj regionalne politike na ulazak u Uniju i suradnja s Vladom u kreiranju i provođenju vanjske politike – izjavio je predsjednik Ivo Josipović, nakon prvog sastanka s članovima svog savjeta za vanjsku politiku.

– Jedan od članova savjeta odlično je rekao da u EU ne ulazi država, već cijelo društvo, a to govori o bogatstvu promjena koje će se dogoditi – rekao je Josipović.

Lončar na čelu
Savjet za vanjsku politiku zadnji je od četiri savjeta koje je predsjednik najavio. Na čelu mu je bivši Mesićev savjetnik Budimir Lončar, koji će s još 12 članova savjetovati Josipovića o vanjskoj politici. U Savjetu su bivši diplomati poput Ane Marije Bešker, Branka Caratana, Ivana Grdešića, Damira Grubiše, Nede Ritz, Davorina Rudolfa i Dražena Vukova Colića, ali i politički analitičar za jugoistočnu Europu Krsto Cviić, povjesničar Tvrtko Jakovina, ekonomist Žarko Primorac, profesor međunarodnih odnosa Radovan Vukadinović i Mladen Staničić, ravnatelj Instituta za međunarodne odnose.

Različita mišljenja
Osim Savjeta za vanjsku politiku, Josipović je već formirao i Savjet za gospodarstvo, kojem je na čelu njegov savjetnik Boris Cota, Savjet za ratne veterane koji vodi Ivan Obrovac i Savjet za socijalnu pravdu kojim predsjeda Mirjana Krizmanić.

Svi zajedno čine skupinu od 55 ljudi iz različitih područja života kojima će se predsjednik Josipović moći obratiti kada bude želio čuti mišljenja o temama za koje mu je potrebno više spoznaja. Bivši predsjednik Mesić nije imao savjete, nego je prema potrebi formirao različite stručne radne skupine za razvoj strategija iz pojedinih područja.

Komentara 41

OB
-obrisani-
21:47 05.05.2010.

Nikako mi nije jasno što dobri čovjek Davorin Rudolf radi sa ovom jugosrbokomunističkom falangom?

OC
obican-covjek
22:39 04.05.2010.

ti bokca !!!!!!!!!!!!!!... hahaha, ovaj lik ima vise savjetnika od predsjednika sjedinjenih drzava!!!!!!!!!!! hahaha, ili ipak on \"drma\" svijetom ??? Jadan hrvatski narod... novinari (!!!) zar nemate neku primjedbu? hahahaha, puci cu od smijeha.

KU
kumajela
20:50 04.05.2010.

Nametnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije