Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Josipoviću iz Amerike na inauguraciju dolazi zamjenik Hillary Clinton

jacob lew
15.02.2010.
u 00:04

U političkim i diplomatskim krugovima u Washingtonu slanje Jacoba J. Lewa isčitavaju kao „najbolje što se trenutačno moglo dobiti“ jer je Obamina administracija zaposlena na rješavanju problema u Afganistanu i Iraku.

Na predsjedničku inauguraciju Ive Josipovića iz Washingtona službeno u Zagreb putuje Jacob J. Lew, zamjenik državne tajnice Hillary Clinton, zadužen za upravu. Ta je vijest Večernjem listu neslužbeno potvrđena u State Departmantu, gdje zbog sigurnosnih razloga o putovanjima visokih državnih službenika ne govore detalje.

Saznajemo da je ime dužnosnika koji će u ime američke administracije nazočiti na Josipovićevoj inauguraciji usaglašeno na adresama Bijele kuće i State Departmanta. Raspravljalo se i o mogućnosti da u Zagreb putuje Hillary Clinton, ali državna je tajnica najprije zbog bolesti i hospitalizacije supruga Billa Clintona jedan dan pomakla službeni put u zemlje Bliskog istoka, a onda je odlučeno da na Jospipovićevu inauguraciju putuje njen zamjenik Jacob J. Lew.

U političkim i diplomatskim krugovima u Washingtonu slanje Jacoba J. Lewa iščitavaju kao „najbolje što se trenutačno moglo dobiti“ jer je Obamina administracija zaposlena na rješavanju problema u Afganistanu i Iraku, a Hrvatska nema ni jedan problem zbog kojeg bi nazočnost visokih američkih dužnosnika na predsjedničkoj inauguraciji trebala imati snažnu poruku.

Postoje i mišljenja da je Washington trenutačno naklonjeniji premijerki Jadranki Kosor, a da se od Mesićeva nasljednika tek očekuju prvi politički potezi koji bi, zadovolje li Ameriku, mogli dovesti do službenog poziva u Bijelu kuću, koji se Mesiću nije ostvario. Na inauguraciju predsjednika Stjepana Mesića iz Washingtona je 2000. godine doputovala državna tajnica Madeleine Albright

Komentara 43

Avatar zanusi13
zanusi13
15:10 15.02.2010.

Kakav naslov.... stao mi je dah od uzbuđenja...Kakvi šabani....

OB
-obrisani-
15:36 15.02.2010.

živio Ivo Josipović, Živio

OB
-obrisani-
08:43 15.02.2010.

.Postovani gosp.Ivo Josipovic cestitam na uvjerljivoj pobjedi.Cim sam ugledao listu predlozenih kandidata za presjednika znao sam da ste vi covjek sa DOMOVNICOM ; koji ce pobijediti.Da se vidjeti da ste obrazovan,kulturan i pametan gospodin koji bi mogao i moze prestavljatiavljati R.Hrvatsku u svijetu.Mnoge nas raduje ona recenica kada ste rekli da cete se ozbiljno souciti sa korupcijom, i ukinuti nepotrebno slanje novaca u susjednu drzavu....!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije